Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 61

Thread: friteza tefal bez ulja

  1. #1
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default friteza tefal bez ulja

    Ima li ju tko? Kakva su iskustva?
    Gledam ju već neko vrijeme, ali kako je dosta skuplja od ostalih "običnih" friteza se još odlučujem bi ili ne kupila. Nekako me ostale odbijaju baš tim uljem kojeg ide na litre unutra, a ako se ne mijenja svako toliko mi se ne čini da je hrana nešto pretjerano "jestiva". Zato i vrebam tu u koju ide samo žlica ulja, ali me zanimaju mišljanja i iskustva.

  2. #2
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    pratim..

  3. #3

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    63

    Default

    Da, i mene zanima, ima li tko iskustvo s tim čudom?

  4. #4

  5. #5
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    sorry, ja mislila da pričate o teflonskim tavicama

  6. #6
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    nemam je, al imam par aparat od tefala i mogu samo reć: VIŠE NIKAD NIŠTA OD TEFALA NEĆU KUPIT. znači , pegla, mixer, el. roštilj, sve je crklo mjesec dana nakon isteka garancije. e sad ne vjerujem da sam baš tolika pegula, prije mislim da su im aparati nekvalitetni

  7. #7
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    mi imali el. roštilj od tefala i isto od prvog dana nije radio kako treba

  8. #8
    Audrey's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    2,023

    Default

    Toster od tefala - radi savršeno već skoro desetljeće.

  9. #9

    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    107

    Default

    Meni je to SF kao i zepter pečenje sa kapi ulja. Probala peći tako meso i nije mi jasno kako se moglo zaljepiti za tavu a tako lijepo kažu da je to nemoguće, moš mislit. Tako da što se mene tiče sve te fore kuhanje bez vode, pečenje bez ulja kod mene više ne piju vodu.

  10. #10

    Default

    Nedavno sam čitala na nekom forumu, možda čak i ovdje u nekoj temi da jako hvale tu fritezu i hranu pripremljenu u njoj.
    Prvi puta sam čula za to, malo istraživala i mislim da ću kupiti, ali ne još.
    Cijena cca 1.200 do 1.500 kuna, nije malo. Ali koliko se ulja potroši u normalnoj fritezi ili tavi, mislim da se brzo isplati.

  11. #11
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Ma baš na tu potrošnju ulja i gledam. Normalna friteza je za cca 1 l ulja, pa još ako se prže krumpiri 1-2 puta tjedno, treba bar dva puta mj promjeniti ulje ( po meni i češće jer mi se ne sviđa da to tako stoji danima i zagrijava se xy puta za prženje), a ako se još recimo želi napraviti nešto drugo tipa lignji, mesa i ostaloga, to je dodatno mijenjanje jer ne mogu na istom ulju pržiti krumpir, lignje i recimo peći fritule. A koliko sam čitala, u ovoj je jednostavno i pohati meso, ali i mogu se raditi i druge stvari.

  12. #12
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Mi smo ju nabavili i čini mi se odličnom stvarčicom. Za sada smo probali samo pommes frites (i to kupovni ) i super je ispao. Tih par kapi ulja što sam stavila je ostalo na tefalu! I, ono što mi je vrlo bitno, dijelovi se mogu prati, odvojivi si!

  13. #13
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    I ja sam probala krumpiriće iz ove friteze i odlični su! Sestrična ju ima i puna je hvale.

  14. #14

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    nl
    Posts
    3,369

    Default

    imam ja, super je

    nisam isprobala sa sirovim krumpirom jer mi nije jasno koj mi u biti krumpir treba, onaj za pire ili onaj koji se ne raskuha pa je kao za salatu

    mi smo dobili i knjigu sa receptima ali nisam nista isprobavala

  15. #15

    Default

    pa što si onda pekla kad ti je super?

  16. #16
    nahla's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    split
    Posts
    903

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    pa što si onda pekla kad ti je super?

  17. #17
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Vjerojatno smrznute krumpiriće

  18. #18
    buby's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,873

    Default

    vi se zekate, a ja bih stvarno htjela nešto zdravo iz te friteze
    može li zdravo iz friteze?
    inače, zepter bez ulja stvarno radi
    poham jaaaako rijetko jer mi ide na živce to silno ulje i 3 sata stajanja pored špareta koji se na kraju sav ushere
    ali fora mi je npr. u pivskom tijestu pa bih probala sa tom fritezom
    totalni sam početnik u svijetu friteza, pa čekam da netko napiše koju praktičnu

  19. #19
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Mi je imamo već par mjeseci i ne bih je dala iz kuće nikako. Nekad stavim žlicu ulja, a nekad ništa. Krumpir police s malo mljevene paprike budu za prste polizati, a ni običan kupovni pomfrit nije loš . Upravo sad u njoj pečem par kiflica za doručak, a pekli smo i meso, povrće, punjene rolane odreske i sve je bilo jako dobro,a bez dodatka masnoće. Treba samo malo prakse na početku.

  20. #20
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Meni je to SF kao i zepter pečenje sa kapi ulja. Probala peći tako meso i nije mi jasno kako se moglo zaljepiti za tavu a tako lijepo kažu da je to nemoguće, moš mislit. Tako da što se mene tiče sve te fore kuhanje bez vode, pečenje bez ulja kod mene više ne piju vodu.
    Ja bez problema radim bez ulja, pogotovo piletinu. Skinem kožu, na jako vruću tavu poslažem batke i zabatke ( ma dobro može i ostalo, ali ovo je najčešće da tako radim jer moji obožavaju), meso se u prvi tren primi za tavu, ali kada se zatvore pore na toj strani onda se lako odvaja. Okrećem dok nije "pečeno sa svih strana" i zatim polijem vodom ili juhicom, začine koje volimo i pustim da voda pokipi i na kraju dobije još i malo boje. Na kraju dodam svega par kapi maslinovog ulja ( može i bez toga ali volim okus svježeg domaćeg maslinovog ulja). Batci su mekani, sočni, ukusni, a pečeni bez ulja i time puno zdraviji. Za neke stvari ipak stavim nešto ulja, recimo kada dinstam luk za saft i to min količinu koju na kraju ocijedim.

    Možete li mi reći vi koji imate fritezu koliko ste ju platili i gdje. Gledam po dučanima i zaključak je da ima razlika u cijeni za onu manju i do 300 i više kuna. Pa da razmijenimo iskustva i saznamo gdje kupiti tehniku a ne potrošiti više nego treba, ipak je dosta skupa tava. Cijene ću zaokružiti onako odokativno koja kunica gore dolje nije bitna, da ne pišem baš onih 9,99.

    Recimo ovako - u Intersparu jućer sam vidjela da je 1500,00 kn, može do 6 rata bez kamata na kartice.
    Merkator VG 1380,00 do 12 rata ( do sada najpovoljnije)

    Gledala sam u Pevcu, nisam točno zapamtila ali je bila skuplja dosta nego ova u Intersparu.

  21. #21

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    nl
    Posts
    3,369

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    pa što si onda pekla kad ti je super?
    smrznute krumpirice kao sto je napisao neko gore da je isprobao

  22. #22
    kata.klik's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    814

    Default

    našla sam negdje da to čudo od friteze košta 1450 kn, pa me zanima jel to puno ili ne?

  23. #23
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    kata.klik - to ti je čini mi se nekako srednja cijena na koju sam naišla. Ima ih ovih manjih i za puno više.

  24. #24
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    U Metrou je akcija skupljanja naljepnica, pa je Tefalova friteza od 1 kg i 1400W uz 10 naljepnica 1.300,00 a uz 20 naljepnica 965,00 kuna. Imam 8 naljepnica, a neću ih iskoristiti, pa ako nađeš još koju, mogu ti poslati i moje.

  25. #25

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    261

    Default

    Ja imam tu fritezu i stvarno mogu reci da je odlicna. Sa druge strane mislila sam da cu njome zamijeniti obicnu fritezu ali sam na kraju isla kupiti i tu obicnu jer to ipak nije to. Hrana iz ove Tefalove je super, krumpirici su daleko bolji nego iz obicne friteze i sve ima prirodniji okus. Ja stavim batke i zabatke, krumpirice i sampinjone i sve zajedno stavim na cca 45 min i ispadne perfektno. Moze i drugo meso, moze i sve odvojeno....
    Pohana hrana ispadne drugacija, sta god oni rekli. Kako je unutra mjesalica, mrvice ipak popadaju sa mesa i ne ispadne onako kako bi ja htjela
    E sada, di sam je kupila...uzela sam onu jos skuplju jer mi je trebala za 1,5kg hrane ali se sada ne sjecam tocno preko kojeg site-a, mislim da sam narucivala negdje iz Poreca ili tamo negdje jer mi je ispalo najjeftinije...idem probat potrazit....

  26. #26
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Mi smo kupili u Konikomu ... kad smo kupovali tamo je bila najpovoljnije. I kupili smo onu veću jer nama 1kg nije ništa, još pogotovo kad navale gosti. A i kod ove veće je kalup pametniji pa se mogu peći i kuglofi ... Kod one manje je na jednoj strani nizak i onda nije dobro ...

  27. #27

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    nl
    Posts
    3,369

    Default

    imas u 2 velicine (mi imamo vecu) i recimo da je nespretno ako imas vecu kolicinu ljudi a uzmes malu fritezu jer pecenje tih gotovi iz zamrzivaca traje 27 minuta za 750 grama krumpira

    ako radis sa sirovim mislim da traje i duze ali nisam probala

  28. #28

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    nl
    Posts
    3,369

    Default

    Quote Originally Posted by kata.klik View Post
    našla sam negdje da to čudo od friteze košta 1450 kn, pa me zanima jel to puno ili ne?
    to je cijena za ovu vecu, bar kod nas

  29. #29

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    nl
    Posts
    3,369

    Default

    meni je u biti odlicno sto se stvarno lako cisti i nema ulja koje je u tolikim kolicinama i veliki zagadjivac

  30. #30
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Ja imam fritezu od kilu i ta kila friških krumpira je gotova za cca 34 min..savršena..ja stavim umjesto ulja maslac ili maslinovo ulje.. ispadnu divni..još posipani s malo crvene paprike..
    Mi smo je kupili u slo kad je bila na akciji u merkuru mislim ..oko prošlog ožića i sa povratom melvera došla nas je cca 700 kn..

  31. #31
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    U Metrou je akcija skupljanja naljepnica, pa je Tefalova friteza od 1 kg i 1400W uz 10 naljepnica 1.300,00 a uz 20 naljepnica 965,00 kuna. Imam 8 naljepnica, a neću ih iskoristiti, pa ako nađeš još koju, mogu ti poslati i moje.
    Imam 28 naljepnica, tko prvi pošalje pm - njemu 20, drugi pm dobiva 8.

  32. #32
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    podižem temu, sad je ova tefalova u mercatoru na akciji, 999 kn, pa još kad bih uspjela nabaviti pika karticu do sutra, onda još 5%? ne kupujem u mercatoru pa ne znam. jel ima netko da ju je friško kupio ili cure koje imate jeste i dalje zadovoljne? je li fakat žlica-dvije ulja?

  33. #33
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    rayna, a što sve misliš u njoj peči?

  34. #34
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by rayna View Post
    podižem temu, sad je ova tefalova u mercatoru na akciji, 999 kn, pa još kad bih uspjela nabaviti pika karticu do sutra, onda još 5%? ne kupujem u mercatoru pa ne znam. jel ima netko da ju je friško kupio ili cure koje imate jeste i dalje zadovoljne? je li fakat žlica-dvije ulja?
    si u zagrebu, imam ja piku i blizu sam mercator-zagrebačka

  35. #35
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    usput rayna može li link na tu tefal, ne vidim na mercatorovoj stranici

  36. #36
    rayna's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    U svom :)
    Posts
    1,103

    Default

    EVO http://issuu.com/mercator/docs/letak...0%&height=100%
    peta stranica

    pa krumpače, lignje, eventualno koji pohanac (iako sumnjam)

    ma grozno mi je što moram do sutra odlučiti, ja to volim gledati i gledati pa misliti i odlučivati danima...

  37. #37
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Pitam zato, jer mi se učinulo da je neka cura tu napisala da se u toj fritezi dulje peče nego u običnoj.
    Nedavno je netko stavio recept za "pomfri iz role", od tada ga tako radim i odličan je.

    Nareže se krumpir i ostavi da stoji u hladnoj vodi cca pola sata. Nakon toga gadobro obrišeš, lagano pouljiš s maslinovim i posoliš.
    Staviš na papir za pečenje (stavljam na cca 250) i dobiješ neviđeno dobar krumpir.

  38. #38
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Pitam zato, jer mi se učinulo da je neka cura tu napisala da se u toj fritezi dulje peče nego u običnoj.
    Nedavno je netko stavio recept za "pomfri iz role", od tada ga tako radim i odličan je.

    Nareže se krumpir i ostavi da stoji u hladnoj vodi cca pola sata. Nakon toga gadobro obrišeš, lagano pouljiš s maslinovim i posoliš.
    Staviš na papir za pečenje (stavljam na cca 250) i dobiješ neviđeno dobar krumpir.
    Sviđa mi se ovo. Da li jako šprica (zasvinji pećnicu)?

  39. #39
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Pitam zato, jer mi se učinulo da je neka cura tu napisala da se u toj fritezi dulje peče nego u običnoj.
    Nedavno je netko stavio recept za "pomfri iz role", od tada ga tako radim i odličan je.

    Nareže se krumpir i ostavi da stoji u hladnoj vodi cca pola sata. Nakon toga gadobro obrišeš, lagano pouljiš s maslinovim i posoliš.
    Staviš na papir za pečenje (stavljam na cca 250) i dobiješ neviđeno dobar krumpir.
    Tako pečem i pohance i faširance (na 180-200 stupnjeva), niti se ne sjećam kad sam zadnji put pržila u ulju.

  40. #40
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by rayna View Post
    EVO http://issuu.com/mercator/docs/letak...0%&height=100%
    peta stranica

    pa krumpače, lignje, eventualno koji pohanac (iako sumnjam)

    ma grozno mi je što moram do sutra odlučiti, ja to volim gledati i gledati pa misliti i odlučivati danima...
    inače vjerovatno na tu cijenu nema popusta ( koji bi sutra trebao biti %) jer je to većaklcijska cijena, ali ako planiraš i blizu si, rado bi ti iznajmila karticu.

  41. #41
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    trebalo je pisati 10%

  42. #42
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Sviđa mi se ovo. Da li jako šprica (zasvinji pećnicu)?
    Apsolutno ništa. Ulja je ustvari vrlo malo. Stavim obrisan krumpir u zdjelu, malo polijem s maslinovim (par žlica) i dobro izmješam krumpir da se svaki malo naulji, tako da ustvari nema što špricati.

  43. #43
    In love's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ri
    Posts
    1,490

    Default

    Ja imam tu fritezu. Ma, u biti to i nije friteza nego nešto kao pečnica na vruci zrak. I da, peče se duže i ne treba ti puno ulja ( može čak i bez). Mi imamo onaj veći model za 1,5 kg i ako pečem pomfri iz sveježeg krumpira mu treba cca 45min (za onaj zamrznuti treba manje). Zajedno s fritezom se dobioje i knjizica sa receptima, ima tamo svega od deserta pa nadalje.

  44. #44
    mona's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    711

    Default

    Quote Originally Posted by In love View Post
    Ja imam tu fritezu. Ma, u biti to i nije friteza nego nešto kao pečnica na vruci zrak. I da, peče se duže i ne treba ti puno ulja ( može čak i bez). Mi imamo onaj veći model za 1,5 kg i ako pečem pomfri iz sveježeg krumpira mu treba cca 45min (za onaj zamrznuti treba manje). Zajedno s fritezom se dobioje i knjizica sa receptima, ima tamo svega od deserta pa nadalje.
    A da li se isplati to kupiti?
    Moji vole pomfri a ja ga totalno izbjegavam raditi.fritezu imam ali evo vec mi 6 mj stoji prazna.ne stavlja mi se u nju 2,5 l ulja za dvije ture pomfria

    Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

  45. #45
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    To sam i ja pročitala da se peče dugo. Za 45 minuta ispečem u roli.

  46. #46
    cvijetak's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Antunovac
    Posts
    1,132

    Default

    Da se kratko javim. Mi imamo Actyfry i zadovoljni smo. Kupili smo je jer jako volimo krumpiriće, a u njoj ih ispečem doslovce sa žlicom i pol ulja. Kao što je netko rekao domaći krumpir (narezan na četvrtine) peče se cca 45 min, kupovni pomfrit ako je iz frizera cca 30 min. Pečem u tome i kad nam treba samo par kiflica. Meso također ispada odlično sa svega par kapi masnoće (a sigurno bi moglo i bez masnoće). Već razmišljam da počnem štediti za noviji model jer on ima i neki kalup za kuglof, čini mi se . Uglavnom, za svaku preporuku!

  47. #47
    Kanga's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,984

    Default

    Podižem temu. U Sparu se prodaje friteze na vrući zrak Clatronics, 3.6 litara, cijena 500 kn. Ima li možda netko iskustva s tim modelom?

  48. #48
    Kanga's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,984

    Default

    Može li općenito friteza na vrući zrak ponuditi nešto više od klasične pećnice s ventilacijom?
    Last edited by Kanga; 04.01.2020 at 18:21.

  49. #49
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    gledam sad na top shopu delimano fritezu na vrući zrak
    zainteresiralo me

    ima li tko i kakva su vam iskustva?


    zanimljivo i kako je cijena za takav proizvod padala s godinama, na početku ovog topica bile su po 1.400 kuna, ova sad najnovija je 599

  50. #50
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    gledam sad na top shopu delimano fritezu na vrući zrak
    zainteresiralo me

    ima li tko i kakva su vam iskustva?


    zanimljivo i kako je cijena za takav proizvod padala s godinama, na početku ovog topica bile su po 1.400 kuna, ova sad najnovija je 599
    Pogledaj si ovdje, ona tvoja koju gledaš je relativno mala. Vidim i da je ovdje pala cijena naše, mi smo uzeli Cuisinier Delux.
    https://www.mall.hr/trazenje?s=friteza

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •