Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Interliber 2011.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Interliber 2011.

Ove godine Interliber će se održati od 8. do 13. studenog. Budući da nisam pretjerano upućena u novosti u izdavaštvu, a pretpostavljam da će mnogi od vas posjetiti sajam, rado bih čula što planirate kupiti - za djecu, za sebe, svejedno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S obzirom na trenutnu situaciju, bojim se, malo toga
    Ali svakako ga namjeravam obići da bar snimim situaciju i zapišem naslove koje ću kasnije tražiti u knjižnici.
    U zadnje vrijeme (zadnjih par godina) primijetila sam da su se izdavači poprilično profilirali u tipu literature koju izdaju, pa se ponekad ulovim da nove naslove biram prema izdavaču, a ne prema autoru ili kratkom sadržaju na poleđini.
    Dakle, od izdavača, moji favoriti su svakako Fraktura i Jesenski & Turk. I Algoritam, ako izdaju nešto novo u biblioteci "Facta" koja na žalost pomalo stagnira zadnjih godinu-dvije.

Od konkretnih naslova, zanimalo bi me ovo:
    http://www.fraktura.hr/knjige.aspx?knjiga=568
    http://www.fraktura.hr/knjige.aspx?knjiga=530

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi uvijek prvo poharamo Egmontov stand. Oni imaju najveca snizenja (no ne toliko na najnovije naslove). Na primjer, prije par godina su bile Spiderwick knjige po 30-tak kuna svaka, mislim da je to bilo vise od 50% snizenja.
    Nadam se da ce se ove godine naci povoljno serija Uzasi povijesti.
    Ja se volim nakrcati starih Geo casopisa i onda ih citati kroz godinu.
    Otkad smo nabavili Kindle, knjige za odrasle bas i ne kupujemo u papirnatom obliku, vec se kupuju samo knjige sa slikama: slikovnice i stripovi.
    Moja obozava strip Borovnica, pa cemo vjerojatno kupiti najnoviju (obicno se dobije i crtez i posveta autora koji se mota na standu izdavacke kuce Mentor).
    Ima jedan veliki stand sa stripovima, zaboravila sam mu ime, no tamo uvijek navalimo na rabljene i nove stripove. Fali nam par brojeva Usagi Yojimba, Lucky Luke-a, Asterix-a, a nadam se da ce i Tin Tin biti nesto povoljniji nego u knjizarama.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala na info...da na vrijeme krenem štediti

baš sam si neki dan razmišljala kad će interliber
    mi uredno nakupujemo slikovnica za 200-300 kuna tako da mu tokom cijele godine pomalo vadim i uvijek
    ima neku novu slikovnicu (obožavamo čitati) ....
    najviše kupujemo one sa puzlama i edukatvne, pa bojanke, s naljepnicama, pokrivalice i tako....
    a i kupi se nešto za nadolazeće rođendane od malih frendova i tak...

ja za sebe svake godine uredno tražim nešto od Anne Rice (što još nemam) ali bezuspješno.... izgleda da su u Hrv. objavljene samo te 4 knjige....šteta
    uglavnom, sebi tražim starije knjige sa vampirskom tematikom
    nemam određene štandove koje moram posjetit - njuškam od jednog do drugog....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prošle godine nisam bila na Interliberu, a prethodnih godina sam obavezno išla na Forumov štand. Ne znam jesmo li prerasli njihove knjige? Imaju li oni i literaturu za školsku djecu, zna li netko?

Hvala vam na idejama.

deedee, ove stripove kupuješ sebi ili djeci? Fiona jako voli stripove, ovdje joj povremeno kupim neke Disneyjeve, ali pitam se što bih joj još mogla pronaći... Hm... Da je za njezinu dob i da je na hrvatskom.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baš sam danas gledala u Profilu Knjigu o džungli u obliku stripa, a ima i Robin Hood, Oliver Twist te još neki malo ozbiljniji.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nasla sam ovaj popis Forumovih knjiga:
    http://www.profil.hr/index.php?cmd=search&f_word_mesh=&f_kljucna_rijec= &f_nakladnik_id=49&f_autor_id=0&f_glumac_id=0&f_re datelj_id=0&f_izvodjac_id=0&f_class=&f_look_inside =0&_page=1
    P
    regledavajuci ga, dosla sam do istog zakljucka kao i prosle godine na Interliberu kad smo mi po prvi put htjeli kupovati knjige za skolsko dijete (chapter books): Kojom god tematikom da se nakladnicka kuca bavila, uvijek se nadje mjesta za pokoju slikovnicu. Slikovnice se mogu naci gotovo na svakom standu, no dobre knjige za djecu malo teze, povoljne knjige za djecu gotovo nikako. A mozda jos ni ja nisam naucila gdje takve treba traziti. Zato me je i odusevio onaj popust kod Egmonta, koji sam ranije spomenula.
    Sto se tice stripova, Usagi Yojimba smo citali MM i ja, a tek onda Fiona. Iako je glavni lik zeko samuraj, strip je dosta ozbiljan, namijenjen malo starijoj djeci i vrlo vjerno predocava zivot samuraja u Japanu (autor je americki japanac). Mislim da nije los za djecu (usprkos nasilju koje bude prilicno realisticno) jer im predstavlja potpuno stranu kulturu i neke pojmove gotovo izumrle u zapadnoj kulturi, npr. cast i odanost.
    Sve stripove koje sam navela u pravilu vise vole decki, no mi smo ih svakako htjeli ponuditi Fioni, koja ih sve jako voli osim mozda Tin Tina koji je cista akcija (Spielberg upravo radi Tin Tin film).
    Mojoj Fioni su omiljeni jos i (a i univerzalniji i mozda prikladniji njenoj dobi):
    Gaston http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.22564f0909ad4d3db34cd07388eedfa8 .gaston-10.aspx
    Guj i njegov zmuj
    http://www.superknjizara.hr/index.php?page=knjiga&id_knjiga=23963
    Komarac
    http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/komarac-kmrc-proint-1-propo-plan/29888/0/
    Nick http://www.stripovi.hr/detalji_proiz...sanjas-li.aspx
    http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.30696f5414154ca0bed23536b4c2a5aa .nick-2-lake-noci-nick.aspx

Svakako, medju najdivnijim stripovima za djecu prevedenim na hrvatski je serija Bone. http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.ee0d4d443def4acd9213d00677c7c2a5 .bone-1-protjerani-iz-bonevillea.aspx
    Ima devet knjiga, i to je spoj smijesnih, simpaticnih Disney-evskih likova i epske price poput Gospodara prstenova.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

na interliberu namjeravam kupiti samo knjige i slikovnice za malenu, za sebe ću pogledati zanimljive naslove i potražiti ih kao e-knjige

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja svake godine kupim barem jednu knjigu, a obiđem sve štandove, oba paviljona.

za mlađeg provjerim novu ponudu na egmontu i naša djeca (on voli one njihove enciklopedije koje znaju dosta sniziti), planetopija pod obavezno, makar kod njih nikada nisu neka značajna sniženja, ali sad sam se namjerila na Anđeli za laku noć, algoritam - što za sebe, što za njih, a ove godine nam je aktualan engleski, pa ću za manjeg koji je krenuo u vrtiuz uzeti par slikovnica, a i za velikog će se naći nešto
    stripove veći jako voli, pa uvijek gledam jedan- dva- tri uzeti.
    kao opsjednut kolekcionar uhvatim i zanimljivu kuharicu svaki put.
    drva znanja , NG , NG junior i geo iz remitende po 5 kn isto uzmem nekoliko.
    a ove godine ću na štandu od znanja nadopuniti kolekciju knjiga po malo kuna.

znam da se čini puno, ali ja imam škrabicu u koju svaki mjesec dodam nešto kunica namjenjenih interliberu.

naravno da kupujem i za poklone, malim i velikim prijateljima, obitelji za sve prilike i neprilike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad sam se sjetila što obavezno moram obići na Interliberu - Elementov štand, i naći one njihove razne zabavne matematike, mozgalice i slično. U knjižarama inače uopće ne nalazim njihova izdanja (ili ne znam dobro tražiti).

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku

znam da se čini puno, ali ja imam škrabicu u koju svaki mjesec dodam nešto kunica namjenjenih interliberu.

i ja!! zato svake godine ostavimo po 200/300/400kn za knjige

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam mali fond za Interliber. Ne puno, ali dovoljno da se svi malo razveselimo.

Puno vam hvala na odgovorima, pogotovo za stripove. Sigurno ćemo pronaći nešto; ako ništa drugo, onda stare brojeve NG-a i Gea za Fionu.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bila sam danas u tvornici http://www.tvornicakulture.com/tvornica-kulture-outlet-sajam-knjiga.html

i
    vidjela da imaju neke stripove za klince za sitne novce

ne pitajte koje jel moj trudnički mozak je jednostavno zaboravio.....

al znam da sam komentirala - moram reć curama sa foruma

mi smo kupili od znanja- svijet životinja za 5 kn (inače 14,90)
    i neke bojanke (isto od znanja) - putujmo brodom/autom,/vlakom......po 2kn kom.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam krenula napisati info za tvornicu - rasprodaja traje još sutra

mi smo kupili deebelu knjigu "Uzmi me", moji su je više puta posuđivali iz knjižnice, nije enciklopedija, nego daje odgovore na hrpu pitanja, jaako zgodna, snižena s 350 na 50 kn. Uzeli više komada za rođendane koji slijede.

Uzeli i Pinokija mekih korica za 10 kn, tvrdo ukoričene knjige iz one biblioteke kao Vjeverica su po 20 kn (npr. Bum Tomica2, uglavnom domaći pisci).

Ima zgodnih blokova sa zadacima kao oni od Ravensburgera.
    Primaju samo gotovinu. Srećom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nama je zgodnije ići na Velesajam nego u Tvornicu, ali ako uspijem biti karakter, ostat ću doma. Svaki put potrošim sramotnu lovu, a onda ustanovim da nemam gdje držati knjige pa dijelim viškove.

Iako, lani smo uboli hrvatski pravopis i jedan njemački rječnik novije generacije + još desetak knjiga za klince, pa se bojim da će tako biti i ove godine.

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Interliber je tradicionalno prvo "stajalište" za kupovinu božićnih poklona
    Ove godine uz krimiće za dedu i MD, beletristiku za kolege iz ureda i riječnika za mene, dodati ćemo i poneku dječju knjižicu za nećaka, pa ću potražiti taj Egmontov štand o kojem pišete, nadam se dobroj berbi

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koji izdavač ima slikovnice/priče Peppa pig?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super da je topic dignut, zna li možda netko od vas koji bi bio najbolji CD/CD-rom/DVD, po mogućnosti s knjigom, za početno učenje engleskog? (Za sedmogodišnjakinju.)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je poželio da nabavimo Pričosvijet (Planetopija).
    Ja ću zvjerati za popustima, eventualno za Čaplarov planinarski vodič (u knjižnici ga ne daju van, osim uz specijalnu molbu, a ta knjiga mi je vrlo potrebna), a rado bih imala i knjigu Geerta Maka "U Europi" (ako netko nije u tijeku, na HTV je upravo počelo emitiranje istoimene serije - ne znam kakva će biti serija, ali knjiga je izvrsna!).

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da li je najbolji, to ne mogu reci, no mi imamo ovo:
    http://www.tellmemorestore.com/TELL-ME-MORE-English-for-Kids-p/5k-3-b.htm
    P
    rodaje ga Algoritam.
    Fiona ga je neko vrijeme dosta igrala. Jako je zgodno sto je interaktivan, naime treba izgovarati (i pjevati) u mikrofon, pa kompjuter ocjenjuje izgovor.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    koji izdavač ima slikovnice/priče Peppa pig?
    Pepa slikovnice su bile u izdanju One2Play-a (bar mi imamo njihove).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj TeFil prvotno napisa Vidi poruku
    Pepa slikovnice su bile u izdanju One2Play-a (bar mi imamo njihove).
    hvala, pogledat ću u njihovoj trgovini onda, mislim da oni nisu na interliberu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne, One2Play nije na Interliberu, ali možda sad pred Božić u svoje trgovine ubace i "stare" slikovnice, DVD-e... To nekad znaju raditi.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

deedee, puno ti hvala na odgovoru.

(Malo sam se nespretno izrazila s ovim "najbolji"; htjela sam pitati koji se vama pokazao kao dobar. Ali skužila si me. )

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nema na cemu.
    No, napomena: nema knjige.

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

da li je i planetopija na interliberu i da li ima kakvih popusta na knjige...da li netko zna...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Anais prvotno napisa Vidi poruku
    da li je i planetopija na interliberu i da li ima kakvih popusta na knjige...da li netko zna...
    jesu i imaju neke popuste, no mislim da ne baš prevelike

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na sajmu je a evo i gdje paviljon: 5, štand: 10a, 18b

Popuste obično imaju svi, samo je pitanje kakve - ako se dobro sjećam Planetopija baš i nema neke ogromne popuste - max. 20%

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

tnx. trebam par njihovih knjigica za xmas pa mi svaka kuna popusta dobro dođe.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ovo mi je stiglo na mail:

Poštovani!

Kao niti prošle godine izdavačka kuća OSTVARENJE neće imati svoj štand na sajmu Interliber. Ta ušteda omogućuje nam da vam ponudimo znatno niže cijene knjiga nego što bi to bilo moguće na sajmu! Tijekom trajanja sajma u periodu od 7. 11. do uključivo 13. 11. 2011., nudimo vam 50% pa čak do 70% popusta na većinu naših naslova. Za narudžbe ukupne vrijednosti veće od 150,00 kn ne plaćate poštanske troškove, s time da knjige na popustu većem od 50% ne ulaze u zbroj za oslobađanje od poštanskih troškova.

Sve knjige na akciji možete pogledati na:
    http://www.izvorznanja.com/index.php...DO-13.-11.html
    Posljednje uređivanje od čokolada : 07.11.2011. at 23:01

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Anais prvotno napisa Vidi poruku
    I ja kupujem njihove knjige, ali su im popusti mali, nažalost.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mene zanimaju Planetopijina izdanja, konkretno Oceanologija:
    http://www.planetopija.hr/hr/knjizara/knjiga/1944

Bila bi zahvalna ako bi netko skicnuo cijenu ove knjige na sajmu!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ovdje je popis svih pogodnosti na štandu Planetopoije na Interliberu
    http://www.planetopija.hr/hr/vijesti/124?page=1

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me koja je najbolja gramatika njemačkog za osnovce ( i općenito za školarce)koja se može nać na liberu.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bila danas i nije me se nešto posebno dojmilo. Nisam nikad manje knjiga dovukla doma. Srećom sam bila odmah ujutro, pa nije još bilo gužve.

(Još sam uspjela MM-u za poklon kupiti knjigu koju već ima. Ajme sramote. )

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znači nisu baš neka sniženja?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa meni se čini da i nisu baš neka sniženja, bar ove stvari koje sam ja gledala. Algoritam ima 20% ili 2 + 1 gratis (ali to imaju već mjesecima) i imaju neki Happy corner sa sniženom stranom literaturom. Egmont mi se čini skup. Npr. imaju Pogodi koliko te volim sniženu sa 79 na 70 kn, a sad je ta ista knjiga u Kozmu snižena na 59 kn uz isprintani kupon. Čini mi se da Planetopija ima nešto bolje popuste, imaju Budizam za majke po 20 kn, to mi se čini super cijena. I Znanje ima akciju 3 + 1 gratis, to mi je dobro došlo za ove knjige koje izlaze na kiosku. E da, Ljevak ima snižene neke knjige za klince, činile su mi se dobre cijene, imaju board books za bebe po nekih 18-19 kn.

No dobro, ne bunim se previše, ostatak love sam sprašila u L'Occitaneu da se utješim.

Uglavnom, prošlih godina sam znala ići i po 5 puta tamo , ove godine ću otići još jednom samo ako pročitam na forumu da mi je nešto dobro promaklo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Egmont je SKUPPPPPPPPPPPPPPPPP. Užas, svake godine sam tamo ostavila par stotina kuna, ove godine ništa nisam kupila.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Egmont je SKUPPPPPPPPPPPPPPPPP. Užas, svake godine sam tamo ostavila par stotina kuna, ove godine ništa nisam kupila.
    i ja sam se radovala egmontu

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    E tako i ja. Doduše, nisam ni prošle, isto su bili skupi. Prije su godinama imali one velike Disney slikovnice po 20 kn, sad nemaju ništa takvo ispod 50.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo kupili 6 svezaka Uzasi povijesti za 65 kn (imali smo kupon iz Miki Mausa). No, vecina knjiga je bila simbolicno snizena.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

da li je netko vidio kakav je popust na vbz standu?
    zanima me sloboda od franzena, u knjizari je 150kn.

a algoritam?

sve si mislim preskociti interliber ove godine i ovih par knjiga kupiti u slobodnoj prodaji, uvijek tamo spiskam novaca da me poslije boli glava

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam samo prošvrljala po štandovima (išla sam jučer na interliber samo zbog Medveščakovih igrača )

i mogu reći da su sniženja ok.... (bar ono što je mene zanimalo)

jedino mi se čini da se ove godine neću nešto nakupovati slikovnica (ima veliki izbor,al čini mi se da smo većinu ili prerasili ili već imamo doma)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

izašla je nova slikovnica- "avanture maloga juju"

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me koja je najbolja gramatika njemačkog za osnovce ( i općenito za školarce)koja se može nać na liberu.
    ponavljam pitanje za vas koje tam šetate.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ponavljam pitanje za vas koje tam šetate.
    Imamo neki školski rječnik koji dečki koriste i više velikih rječnika H-NJ i obrnuto (neki prastari, neki malo manje stari, jedan noviji - ovaj: http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/s...emacki-rjecnik

Ne bih kupovala samo gramatiku, bez rječnika, za osnovnu školu to ne treba. Namjeravam na Interliberu djeci kupiti ovo (ne znam da li je najbolje, ali mi se čini primjerenim i zgodno uparenim s udžbenicima). Zgodno je za u torbu, a njima ionako trebaju samo osnove da se podsjete, jer je sve drugo u udžbenicima: http://www.skolskaknjiga.hr/hrv/page.asp?item=040321&act=more

Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.11.2011. at 12:07

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da li je netko slučajno uočio popuste na enciklopedije životinja?šefica je to poželila za Božić, ona cilja na mozaikknjigu

http://www.mozaikknjiga.hr/ng-djecja...PR/118430,7140
    ali bilo koja s dobrim popustom bi zadovoljila želju...Zg mi nije u planu za vikend, ali ako ima takvih knjiga na štandovima imala bi koga zadužiti da nam obavi kupovinu.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

za ljubitelje j. franzena, sloboda je snizena sa 150 na 100kn.
    projurila sam sve standove u samo sat vremena pa nisam stigla detaljnije pogledati, isla sam ciljano po 2-3 naslova.
    uglavnom na planetopiji je budizam za majke snizen na 20kn i pricosvijet na 100kn.
    vidjela sam dosta slikovnica od 8-20kn, bojanke po 5kn, ali se vise ne sjecam izdavaca, uglavnom u paviljonu br.5

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo kupili 6 svezaka Uzasi povijesti za 65 kn (imali smo kupon iz Miki Mausa). No, vecina knjiga je bila simbolicno snizena.
    Imamo jos jedan takav kupon, pa ako netko hoce, mogu mu pokloniti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •