-
yoseph gle, ja se u načelu slažem s ovim što govoriš. i slažem se da postoje djeca koja nemaju sat vremena slobodnog vremena, i kojima je muka od aktivnosti na koje moraju ići radi ambicija roditelja.
ako mene pitaš, takva postoje, ali ih nema previše.
kao što sam već rekla, moj J ne bi ni u školu išao da se njega pita, iako je odličan učenik. jedine dvije aktivnosti koje bi sam izabrao su: park, bicikla i kompjuter. ako je ružno vrijeme - onda kompjuter 24/7.
prije svakog treninga kuka kako mu se neda. poslije svakog treninga i utakmice oduševljeno prepričava što je bilo.
da ga vidiš samo prije treninga, s onom tužnom facom, mm bi u tvojim očima bio tipični frustrirani propali nogometaš 
a da ga ne tjeramo, sigurna sam da bi kad odraste imao one priče - eh, da su moji roditelji malo više brinuli 
recimo, meni je krivo što nemam nikakvo muzičko obrazovanje (mislim nije da sad patim radi toga).
sad je počeo trenirati i skokove u vodu i to mu je super fora (tko zna do kad, predviđam do prvog puta kad trening bude nešto zahtjevniji - za sad samo - skaču
).
do škole nije išao na ništa.
a M, ta bi na sve - zbor, plivanje, balet, gluma, engleski - you name it. radi NAŠEG komoda, ide samo na ples.
ali to sve ne rješava problem izbornih predmeta u suprotnoj smjeni.
ne mora ih biti 5 - dovoljno je da još jedan strani jezik imaju u suprotnoj smjeni. a mislim da ćeš se složiti da još jedan strani jezik u 4. razredu, uz jedan sport ili we vannastave, nije neko opterećenje za djecu.
mislim, ako su uspjeli ugurati vjeronauk, mogli bi i taj njemački ugurati u satnicu, ne?
drugi problem koji ja vidim je loša organizacija sportova. vrlo brzo imaš samo dvije opcije i selekciju - ili ozbiljno bavljenje sportom, svaki dan plus vikend, ako prođeš selekciju i ako imaš tu volju, il ništa. pa tako dok su u osnovnoj preopterećeni, u srednjoj, kad im najviše treba, većina ih se ne bavi - ničim. a ne možeš ti dijete natjerati da se radi zdravlja bavi rekreativno sportom - njima treba natjecanje, nekakva motivacija (koja nije zdravlje, hebe se njima za zdravlje u toj dobi). dakle, nekakve školske lige ili nešto tako, iz kojih neka onda vrše selekciju za klubove.
ali u kojima i ako nemaš dva metra i ako imaš koju kilu viška, možeš trenirati košarku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma