Radila sam kao konobar u jednom novootvorenom objektu,gazda me nije prijavio uopce 'probni rad' mjesec dana ove godine :2011g. Dobila sam otkaz jer nisam bila spremna za rad u hotelu sa 4 zvjezdice. Nadem posao u kaficu za sankom od 1,06-29.06 zbog toga sto saznam da sam trudna,i bilo me je stid reci gazdi,jer bi me potro.Umjesto toga ja njemu kazem dadajem otkaz jer me boli., I tako i bi. Malo sam neodgovorna -i vise nego malo.,dragi radi tamo gdje sam ja dala otkaz,i sad zna da sam trudna.. Imam zdravstveno osiguranje,Hr. sam drzavljanka od rodenja, nezaposlena,na biro sam se posla pravno savjetovati cim sam dala otkaz ,nakon par dana. I dragoj teti sam urucila u ruke sve papire,od radne knjizice,papira,kartona.,.-tu je sa mnom bio i dragi.,da bih se danas ja sjetila provjeriti trebam li se javljati svaki mjesec na biro kod te iste tete,da bi meni ona rekla da : nisam prijavljena na birou od treceg mjeseca ove godine. i sad moja rijec protiv njene. dala mi je savjet,ali me nije i prijavila na biro. Irekla mi da dolazim savki mjesec. Sa obzirom na takve uvjete da li ja imam pravo na porodiljno bez obzira sto se nisam javljala od "treceg "mjeseca..???? Molim vas pomozite.