Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Placa za vrijeme trudnoce

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno Placa za vrijeme trudnoce

Molim pomoc, naime, planiram trudnocu i s obzirom da sam u dugova do grla htjela bih unaprijed znati sto me ceka na financijskom planu. Zaposlena sam na neodredjeno vec pune 3 godine u gradskom poduzecu. Imam placu 6500 kn. S obzirom na prirodu posla koji radim mislim da necu moci kad ostanem trudna raditi. Koliku placu cu primati do poroda? Dal je razlika dal te posalju na cuvanje trudnoce/komplikacije u trudnoci (vidim da se tu nadje svakalvih termina). Kolika je placa prvih 6 mj nakom poroda, a kolika drugih 6 mj? Hvala na pomoci!!!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ćeš ići na bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, naknada će ti iznositi max 4250 kn. rodiljni dopust (od 45. dana prije poroda odnosno 28 dana prije poroda do 6. mjeseca djettovog života) naknada će biti oko visine tvoje neto plaće (obračun za bolovanje, samo delimitiran). Roditeljski dopust (odnosno od 6 mjeseca nadalje - u trajanju od 6 mjeseci) naknada će ti iznositi max 2600 kn.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala! Jel mozda znas otkud ta cifra od 4250 kn? Tak svi imaju ili se gleda neki prosjek koji se umanji za odredjeni postotak?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

4250 kn je gornji limit u obračunu nakande koji će ti se isplatiti.

Naknada ti se obračunava na temelju prosjeka isplaćenih plaća u zadnjih 6 mjeseci prije mjeseca kad je otvoreno bolovanje. Ako je izračunati prosjek veći od ovog limita, bit će ti isplaćeno 4250 kn.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    ako ćeš ići na bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, naknada će ti iznositi max 4250 kn. rodiljni dopust (od 45. dana prije poroda odnosno 28 dana prije poroda do 6. mjeseca djettovog života) naknada će biti oko visine tvoje neto plaće (obračun za bolovanje, samo delimitiran). Roditeljski dopust (odnosno od 6 mjeseca nadalje - u trajanju od 6 mjeseci) naknada će ti iznositi max 2600 kn.
    i ja sam od 5.9. na bolovanju radi komplikacija, termin mi je sredinom prosinca
    dobila sam obračun zadnjih 6 mjeseci, ali u tom razdoblju sam 14 dana već bila na bolovanju radi komplikacija, zbog čega sam taj mjesec dio plaće dobila od poslodavca, dio od hzzo-a, zbog toga mi je prosjek manji za nekih 500 kn, da li to znači da ću prvih 6 mjeseci dobivati 500 kn manje od svoje prosječne neto plaće?

thanx!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •