Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kada prestaje prvih 6 mj?

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno kada prestaje prvih 6 mj?

Malo čudno pitanje, ali ... planiram početi raditi nakon 6 mj. Kako nisam dobila nikakav dokument iz HZZO zanima me kako točno znam kada trebam početi raditi (L. je rođena 29.4. - znači to mi je za par tjedana). Konkretno,

- da li uzmem kalendar i brojim 180 dana ili 6 mj ili ? i to javim u formu i pojavim se tada na poslu
    - trebam imati službeni papir iz HZZO sa datumom završetka porodiljnog

Hvala puno,

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

- 6 mj od dana rođenja. Npr. ako je dijete rođeno 29.4. prvi radni dan bio bi 28.10. (tako su meni rekli u HZZO-u).
    - ništa nisam donijela u firmu, iako su me na prvom obračunu plaće iz računovodstva nešto zvali i filozofirali, ali sam ih otkantala, neka riješe sa HZZO-om, a mene ostave na miru

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

6 mjeseci je 29.10.
    na službenom papiru bi ti trebal pisat datum, jedino ako si potpisalala ono pod a)tak da je ona prva izjava ujedno i prijava na tih prvih 6.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.09.2011. at 15:35

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

prvih 6 mjeseci je baš djetetovih 6 mjeseci.
    a onih drugih 6 su zezli stvar. napisali su u zakonu 180 dana od djetetova 6. mjeseca, znači da se, eto i ja, moram vratit radit ne na bebin prvi rođendan kao do sad, nego tjedan ranije. pa da nisu mogli uplatit porodiljni još tih par dana da se proslavi mali rođendan, napravi torta ... jaka ušteda
    Posljednje uređivanje od vidra : 29.09.2011. at 15:37

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala puno na odgovorima. Jelena.O - zaokružila sam a), tako da zato nemam datuma. Potražila sam sada piapire koje smo predali i jasno mi je.

Ma zbunilo me to kako smo i muž i ja par puta naknadno išli radi dodatnih izjava vezanih za moju plaču (jer mi nije ista svaki mjesec, pa je pravna služba HZZO tražila dodatna pojašnjenja) i kad smo zadni put bili žena je spominjala da će napisati neko riješenje. Pitala me za broj mobitela ako joj što ne bi bilo jasno. Od tada je prošlo skoro mjesec dana, pa kako nisam dobila nikakav dokument nisam znala dali još nešto trebam napraviti. A iskreno stvarno mi se ne da ponovno do njih. Bili su ljubazni i sve, ali...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj luce st prvotno napisa Vidi poruku
    Ma zbunilo me to kako smo i muž i ja par puta naknadno išli radi dodatnih izjava vezanih za moju plaču (jer mi nije ista svaki mjesec, pa je pravna služba HZZO tražila dodatna pojašnjenja) i kad smo zadni put bili žena je spominjala da će napisati neko riješenje.
    kakve to ima veze kakve su ti prije bile plače, kad se gleda prosjek?

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bile su mi velike razlike u plačama između mjeseci u razdoblju od 6 mjeseci prije otvaranja porodiljnog. Navodno sve koji nemaju istu plaču iz mjeseca u mjesec traže dodatne izjave i potvrde. A kako imam osnovnu plaču te dodatke (stimulacije za rad na projektima) koji se uplačuju sa istim porezima i davanjima kao i plača, ali variraju mjesečno, HZZO pravna služba je htjela provjerit. Navodno su bili uhvatili neke koji su si "pumpali" plače baš u tih 6 mjeseci, tj. upravo u tom razdoblju uplačivali stimulacije. A kako je meni ovako godinama, onda nije bilo problema osim papirologije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •