Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: logoped

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno logoped

Pozdrav svima! Ima li netko iskustva s rješavanjem izgovora glasova c, z, s. Naime, logopedica je preporučila vježbice. Problem je što jezik ide među zube. Zanima me da li netko ima iskustva s tim , da li je uspješno problem riješen i koliko je otprilike vremenski trajala terapija. Hvala.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi idemo već godinu dana na logopedske vježbe, s time da smo mi imali i problem s č, ž, š. C, z, s je puno teže riješiti tako da to još uvijek nismo uspjeli riješiti. Može dugo potrajati. I meni je već dosta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko su vam stara djeca, tj. kad ste počeli s obradom?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad se kreće k logopedu, odnosno kad je vrijeme da se problemi u izgovoru počnu rješavati uz stručnu pomoć?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ljic prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima! Ima li netko iskustva s rješavanjem izgovora glasova c, z, s. Naime, logopedica je preporučila vježbice. Problem je što jezik ide među zube. Zanima me da li netko ima iskustva s tim , da li je uspješno problem riješen i koliko je otprilike vremenski trajala terapija. Hvala.
    Logopedica je rekla da je za svaki glas potrebno oko 20 dolazaka. Da li je tako bilo i kod vas? Ima li ikakvog napretka?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uvijek ja na ovim temama o logopedima (ako sam vam dosadna, recite mi "iš iš" )

Ovako - teško je na temelju iskustva s jednim djetetom reći koliko će terapija trajati kod drugog...Nekome je dosta 6 dolazaka, nekom 6 mjeseci, a nekome i puno dulje.

Kod nepravilnog izgovora i stava jezika logoped će često pokazati kako to ide i dijete se treba gledati u ogledalo (to je moj sin radio sa L i R).

Pola sata 2xtjedno nije dovoljno, s djetetom treba raditi i doma - nenametljivo ispravljati i podsjećati na to što je logoped rekao.

Kod nas je ključna rečenica bila "Kako teta Vinka (logoped) traži da govoriš?" I danas povremeno podsjetimo, iako je dijete u 12. godini, a kod logopeda je bio od nepune četvrte godine do kraja 2. razreda.

Evo, našla sam neke pjesmice koje su korisne za rad doma, ali mame - ako niste dobile od logopeda upute za rad doma, PITAJTE i tražite, pa će vam reći što i koliko treba (da ne pretjerate):
    GLAS S

OSAM SATI PSSS! PSS!

Osam sati, Psss! Pss!
    treba večerati! A tko spava?
    Operi ruke! Psss! Pss!
    Tu su kruh i sol! Pas spava!
    Posoli salatu
    I stavi na stol!

PUSA KOS

Pusa mami, Viče kos:
    Pusa tati. „Ja sam bos,
    Deset sati, kupi mi sandale,
    Idem spati. Al ne neke velike,
    Nego neke male.“

GLAS Z

ZELENA PJESMA

Na livadi zelenoj
    Zelena je trava,
    I zipka je zelena,
    U njoj zeko spava

KAKO BITI ZDRAV

Voli zeko zelen,
    Voli zeko zob.
    Voli zeko repu,
    Voli zeko bob.
    Zeko šeta
    Cijeli dan,
    Pa je zdrav i poletan!

GLAS C

IDE MAČAK

Ide mačak po ulici,
    Nosi kapu na glavici,
    Ima crne cipelice
    i crvene rukavice,
    a na vratu zvončić fin
    koji zvoni cin-cin- cin.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.09.2011. at 14:31

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mama Martina prvotno napisa Vidi poruku
    Mi idemo već godinu dana na logopedske vježbe, s time da smo mi imali i problem s č, ž, š. C, z, s je puno teže riješiti tako da to još uvijek nismo uspjeli riješiti. Može dugo potrajati. I meni je već dosta.
    Logopedica je rekla da je za svaki glas potrebno oko 20 dolazaka. Da li je tako bilo i kod vas? Ima li ikakvog napretka?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super su pjesmice. Jel' ičije dijete sa c-z-s problemom (3,5 god) ima foru da se kao "pravi važno", pa isturi bradu na van i tako može lakše izgovorit c-z-s?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To ti je česta pojava, da na svaki način mrdaju čeljust...moj i dan danas frče jezik u rolu da izgovori L, pa ponekad pretjera i i spadne LJ ako ne pazi. Nikad nije postigao potpunu automatizaciju izgovora, baš se pitam hoće li uopće.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Podižem malo.

Da li znate nekog dobrog logopeda u istočnom djelu grada (Dubrava, Maksimir, može i Sesvete).
    Probala sam u Dubravi Ententini, ali oni nas ne mogu primiti prije 4-5 mjeseca.

Hvala!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U KB "Dubrava" imaš logopeda, na uputnicu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    U KB "Dubrava" imaš logopeda, na uputnicu.
    Tamo sam prvo zvala, termin je iza ljeta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •