Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: dobija previše na težini

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno dobija previše na težini

Upravo smo bili kod pedijatrice na kontroli - u mjesec dana (a imamo puna dva!) K. je dobila 1300 gr i sad ima 5300 gr. Kaže pedica da je to puno previše, da u potpunosti ukinem taj jedan jedini noćni podoj (oko 5 ujutro) i da joj tad dam vode i da joj preko dana dajem jesti svaka 3-4 sata (sad dojimo na zahtjev, zavisi nekad su pauze 2 do 2,5 sata, a nekada i 4).

Trebam li brinuti i slušati pedijatricu ili i dalje hraniti svoje dijete kako ona hoće?

ps Samo i isključivo dojim!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako može biti previše majčinog mlijeka???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako se ti svi pedijatri razlikuju ..
    neki za 1400 viču - super, dok drugi za 1300 uvode vodu ...

ja bih ostala pri dojenju jer će u sljedećim mjesecima već početi se malo kretati pa će i više trošiti, manje dobivati ...

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I ja mislim. Moj je dobivao jako puno (prvi mjesec 1800g, drugi 1500g, pa tek onda nesto malo manje; sad zadnja 3 mjeseca samo 600g sve skupa, sad imamo 7 mjeseci). I svaki put bi mi ped rekao da je sve ok s obzirom da samo dojimo. Neces vjerovat, no sad muku mucim da mu uvalim vise od par zlicica dohrane!!! Nije vise buco i jako se izduzio.
    Uzivajte u dojenju na zahtjev i pusti vodu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo smo bili kod pedijatrice na kontroli - u mjesec dana (a imamo puna dva!) K. je dobila 1300 gr i sad ima 5300 gr. Kaže pedica da je to puno previše, da u potpunosti ukinem taj jedan jedini noćni podoj (oko 5 ujutro) i da joj tad dam vode i da joj preko dana dajem jesti svaka 3-4 sata (sad dojimo na zahtjev, zavisi nekad su pauze 2 do 2,5 sata, a nekada i 4).

Trebam li brinuti i slušati pedijatricu ili i dalje hraniti svoje dijete kako ona hoće?

samo nastavi i dalje kao do sad.

sve je odlično.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.09.2011. at 14:08

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

nikakva voda i nikakvo izbacivanje nocnog podoja...bebi super napreduje......slusaj svoju bebu a ne dr.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

doji kao i do sad. jel se ti doktori ipatronazne educiraju negdje o dojenju?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ksena, i po meni je to sve kako treba. 1300 g je sasvim normalno za drugi mjesec.

Biti će da je pedijatrica imala smotani dan kad ti je rekla da je previše. Samo ti doji svoje dijete kako i njoj i tebi najbolje paše.
    Voda ujutro! Ne mogu vjerovati. Od kud joj takav savjet. I 5 je jutro, a ne noć, bar na ovim geografskim širinama.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja ti kažem da samo tako nastaviš. "debljina" od majčinog mlijeka nije klasična pretilost i oko toga se ne treba zabrinjavati . a naročito djetetu ne treba ograničavati podoje na svakih 3-4 sata.
    taj savjet je mene koštao dojenja s prvom bebom.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Samo nastavi kao i do sada, sve je ok.

Moja cura je prva 2 mj. dobivala po kilu i pol, pedica je bila oduševljena. Nakon 6 mj. je naglo počela stagnirati na težini, što je isto tako normalno i ok.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam negdje vec pisala da je moj prvi mjesec dobio 2 100 i pedijatrica rekla samo :"Napredna beba, fino" Druga dva mjeseca zajedno dobio 1 400

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sve su cure rekle.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nastavi

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

thanks cure!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Upravo smo bili kod pedijatrice na kontroli - u mjesec dana (a imamo puna dva!) K. je dobila 1300 gr i sad ima 5300 gr....
    Mislim da ćemo i mi imati toliko, ako ne i više do sistematskog za desetak dana. Koliko znam našu pedijatricu, reći će da je to super i da samo nastavimo. Javim ako bude drugačije.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad bi postojalo neko povjerenstvo za dojenje, ja bi tu pedijatricu prijavila za takav savjet

posalji joj poziv na rmk, da se malo obrazuje, a i boduje se

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ksena, samo nastavi kao i do sada pa savršeno vam ide
    i moja je u prvih mjesec dana dobila 1400g

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    kad bi postojalo neko povjerenstvo za dojenje, ja bi tu pedijatricu prijavila za takav savjet

poslat ću ja i svoju
    njoj definitivno treba edukacija o dojenju... a čini mi se da nije usamljena...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ksena, pa čestitam na uspješnom dojenju...

stvarno nevjerojatno da za 1300 kažu previše, a za sve ispod 1000, mnogi oprezno savjetuju - dohranu.

dojenje na zahtjev je najbolja opcija, samo nastavi tako!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma, nije previše....moja beba je s dva mjeseca isto bila tu negdje (razmak između vaganja je bio mj i tjedan dana, dobio je 1490 g), a pedica je bila baš zadovoljna...sad smo bili s tri mjeseca i dobio je mrvicu manje od kg, i pedica opet zadovoljna...

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo mi od pedijatrice... ovaj mjesec dobio je 550 grama... Sad me strah da dobija malo. Nikad mamama ugoditi A opet, za 4 mjeseca udvostrucio je porodjajnu tezinu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku

X

moj je malac u prva dva mjeseca natukao 3,5kg i poduplao porođajnu težinu.

prestrašno

poslije je usporio, sad je sasvim prosječan 3,5-godišnjak.

mnogi pedijatri očito nemaju iskustva s dojenjem i dojenom djecom, drže se tablica i previše su oprezni pa to rezultira ovakvim savjetima. majkama preostaje da budu bolje informirane od njih i sigurne u sebe.

jako sam sretna što naše pedijatrice nisu reagirale nebulozama ni na moje XS dojeno dijete ni na moje XXL dojeno dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja cura je dobila 1600 g u prvih mjesec dana i pohvaljeni smo, isključivo je dojena. Očito ovisi o pedijatru...

Takav prirast je ponovila u slijedećem mjesecu (oko 1000 g), kasnije je bilo po 700-600-500g mjesečno, s 6 mjeseci je doduše bila malo buckasta, ali nije me brinulo budući da je to bilo od mog mlijeka...do 12 mjeseci se već istegla.

To je baš lijepo da ti beba tako napreduje i možeš biti sretna što ti naočigled raste

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

koja glupost... nemoj slusat pedijatricu nikako... i cestitam na napretku

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://forum.roda.hr/threads/22642-M...hlight=pretila
    http://forum.roda.hr/threads/33858-P...beba?highlight=
    http://forum.roda.hr/threads/2131-za...ight=predebela

toliko o tome

alef, s tvojom je bebom isto sve super, nakon prvih par mjeseci sve sporije rastu, to je normalno! Ne mogu nastaviti stalno dobivati po kilu mjesečno.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj K.ima 4 mjeseca i 3 tjedna i ima 11kg... dojen.... Ja samo čekam kada će nastupiti ta stagnacija o kojoj se priča jer me to njegovo bujanje malo plaši....ponekad.... Već sada nosi robicu 80-86... Vježbam s njim svaki dan male vježbice za tako malu djecu, potičem ga na okretanje, al samo me blijedo gleda.... Diže skoro cijeli trup.... neki dan nam se u kolicima dignuo iz poluležećeg u sjedeći položaj i tako je ostao....znam da ne smije, al ak je njemu okey onda ga neću sputavat....

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

MOj bumbarcic je iskljucivo dojen sa 6 meseci imao skoro 10kg. A onda nagla stagnacija kad smo krenuli sa dohranom a on poceo intenzivnije da se krece. U nekih 40 dana je recimo napredovao samo 130g. Svi oni ipak uspore kad krene puzanje + je dohrana manje kaloricna od majcinog mleka

afrodita avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nemoguće kaj sve ne vele te pedijatrice. Bi ja nju pitala dal bi ona tako sa svojom bebom, ukidati obrok svašta. Moj u prosjeku nabije kilu i pol po mjesecu, sada ima 4 mjeseca i skoro pa 9 kila, već kod prve kontrole imao je 5600. papa samo moje mlijeko i papa fala Bogu često. Ne pada mi na pamet da mu nešto ukidam, pa što ako beba voli papati i lijepo mu se primi, samo nek je zdrav. Ne kužim kak bi djetetu bilo previše i to još Puno previše...smiješno...samo neka jede. Moja mala je jela na kapaljku pa am sad presretna kada vidim kak malac puno njupa i fino napreduje zbog toga. Voljela bih čuti što si napravila, pošto je prošlo neko vrijeme otkad si "postala".

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moja mladja je u prvi mjesec dobila nevjerojatnih 2000gr
    iskreno, pedica nije vjerovala da samo doji
    a u drugom nesto manje - 1950gr

nije mi ni na kraj pameti bilo joj ukidat podoje
    jest, izgledala je ko krafnica, sva buhtlasta
    sad, pak, ima 2 g. i jedno je od sitnije djece svoje dobi

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da te i ja utješim...1850 prvi mj, 1600 drugi, 1300 treći isto je među sitnijima

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo na 9 kg s 5 mjeseci

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hahaha, RozGroza, pa to je fantasticno! a mi mislili da je 8,5 kila sa 7 mjeseci puno! Ma ne treba se zamarati preporukama doktora, barem ne sto se kilaze tice- pa opce je poznato da dojena ( iskljucivo dojena) djeca nikako ne mogu bit predebela.. to su male buhtlice <3

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zar je ispod 1000 g mjesečno malo? Hm. Nekako mislim da to sve ovisi od djeteta do djeteta, naš se rodio sa 5400 i 57 cm. Bilo me je užasno strah koliki će biti, ali evo, isključivo dojim, svaki mjesec dobiva otprilike 700 g, zadovoljna je beba, veseljko Sad je tu negdje sa svojim vršnjacima, cimer mu npr. ima 7300 i 63 cm (on se rodio normalne velicine :D a moj malac ima 7600 al je 70 dug! Vidis po bebi jel sve stima, gle, da je gladna sigurno ne bi stoički šutjela i trpila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •