Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: DV Bajka loša prehrana

Bubon avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno DV Bajka loša prehrana

Dijete mi je alergičar pa smo zbog toga trebali ići na razgovor kod voditeljice prehrane i zapanila su me neka saznanja u vezi njihove kuhinje. Naime SVU hranu pripremaju s vegetom, a juhe rade s kockama za juhu. Za doručak znaju imati paštete, razne linove... Međuobroci su im sokovi za razrijeđivanje???? Ručkovi su pretežno uredu, ali ima iznimka kao što su varivo od hrenovki, panirani riblji štapići. Kome se obratiti da se poduzme neka promijena na njihovom jelovniku, jer kad sam ja rekla voditeljici da se uopće ne slažem s tim gore navedenim, ona je rekla da zbog jednog roditelja neće mijenjati način prehrane.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tako je i kod nas na selu, ja sam se malo pobunila na roditeljskom, niti jedan roditelj se nije složio samnom niti išta rekao, očito da im nije bitno što im dijete jede.

Moj maleni ima atopijski dermatitis koji srećom nije jako izražen ali sam primjetila da od kada ide u vrtić pojavila su se žarišta.

Na jelovniku ima i linova raznih, kinderlada, pašteta, riblji bljak štapići, pudinzi.... do polaska u vrtić to doma nije jeo.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ima kod nas isto s.... ali kaj češ, ručkovi su im relativno ok, osim iznimno hrenovka, panirani štapići isto ali vrlo rijetko, dobila sam odgovor da je to jedini način na koji im mogu poslužiti ribu s obzirom na kosti. Ne pravim buku oko toga.
    Kod nas je voće za užnu onu prijepodnevnu, ponead i sušeno.
    Za popodnevnu užinu imamo razne jogurte , kefire, kisela mlijeka, zatim zna biti neko kukuruzno mini pecivo sa šnitom gaude i čaj, rijetko dukatino ili puding, češće možda voćni jogurt,al moji to ne jedu ionak.
    Ja sam tako tako, ponekad bi rađe da im daju i pohane piletine komad nego ove smeljene ribe ili menije koje djeca ni ne pogledaju, npr, kod nas omraženi kuhana junetina i blitva na lešo, to nitko nikada ne jede iz naše dvije grupe, i onda skapaju do doma, mislim da bi i hranu koju djeca masovno izbjegavaju trebalo maknuti i staviti neku zamjenu ne nužno junk.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi smo tek krenuli u Bajku, očekivala sam za međuobroke čaj a ne sokove za razrjeđivanje. Mi ih kod kuće ne pijemo pa mi je dijete tri dana iz vrtića dolazilo dehidrirano dok nisam skužila o čemu se radi. Sad ga učim da traži piti vode. Zar nije donesen nekakav naputak o prehrani djece u vrtićima?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nemaš se kome žaliti, nažalost

prošle godine sam bila na okruglom stolu o prehrani u dječjim vrtićima, mislim da je podnaslov bio: dobar primjer iz prakse ili tako nešto

toliko nebuloza smo tamo čule da nam je bila muka. na pitanje kako je moguće da djeca u vrtićima koji se hvale zdravom prehranom, jedu paštete, hrenovke, kupovne pudinge itd. odgovor je bio da je to sve normalno i da se sve može jesti. da nije bit u zdravoj nego u raznovrsnoj prehrani, u kojoj ne postoje zabrane, sve se može jesti u umjerenim količinama
    pa i čokolino nekoliko puta tjedno, i paštete, i hrenovke...sve je to hrana, i nemamo se mi šta tu čudit

to su rekli glavni akteri projekta zdrave prehrane u vrtiću. mislim da je nakon toga svaki komentar suvišan

u nekim vrtićima su zdravstveni voditelji super i kuže koliko je bitno da se djeca zdravo hrane (i u tim vrtićima je hrana ok) ali u drugima je KATASTROFA - i, ako u samom vrtiću ne vide u čemu je problem, ništa se ne može - jer, nema zabrane

Bubon avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

to su rekli glavni akteri projekta zdrave prehrane u vrtiću. mislim da je nakon toga svaki komentar suvišan

Žalosno!!! Šta reć!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •