Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: Tave s keramičkim premazom

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A jojjjjj.... cekaj... je li ova 'gusana zeljezna' tava isto kao 'cast iron' pan??? Moj Hrvatski nise bas savrsen pa ne znam....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih rekla da je... al nisam baš milion posto sigurna

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Evo ja imam tocno ovu tavu!!! Hrvati je zovu 'tavu od lijevanog zeljeza' (malo skrolaj za sliku) : http://www.coolinarika.com/forum/kuh...-kupiti/48876/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E to hoću! Gdje kupiti?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo našla!!

Tvrtka Rist, Radnička 177

http://www.rist.hr/shop/kat_38/tave_i_vok/index.html?page_content=shop

S
    krolajte dolje dosta (ili ukucajte da nađe na stranici 2211016)

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Eeee kad bi znala Citala sam onaj link od coolinarika da je jedna zenska (ali prije 2 godine) nasla u Mercatoru na Vukovarskoj?! Mozda bi bilo dobro njih nazvat... to, ili pitat moje roditelje sad kad dodju u 1 mjesec da ponesu poseban kufer pun te tave

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    Eeee kad bi znala Citala sam onaj link od coolinarika da je jedna zenska (ali prije 2 godine) nasla u Mercatoru na Vukovarskoj?! Mozda bi bilo dobro njih nazvat... to, ili pitat moje roditelje sad kad dodju u 1 mjesec da ponesu poseban kufer pun te tave
    nisam vidjela tu tavu u tom mercatoru..

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo našla!!

Tvrtka Rist, Radnička 177

http://www.rist.hr/shop/kat_38/tave_i_vok/index.html?page_content=shop

S
    krolajte dolje dosta (ili ukucajte da nađe na stranici 2211016)

To je to!!!! Super!! I uopce nisu skupe... bitno je da je i rucka od tog zeljeza isto, kao sto vidim na slici da je...

SAVJET: Ako itko nabavi tu tavu, nemojte dopustit da se susi na zraku jer onda na svaki kap vode dodje ono crveno (na engleski 'rust') pa morate kasnije brisati sa ulje ili opet prat... odmah nakon sto je operete obrisite je... vidjet cete sami

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al ne kužim kako je online kupiti. I još jedan detalj, u cijenu NIJE uključen pdv tako da i to treba uračunati.

Promijenih naziv teme da ne zbunjuje ljude..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    pa googlaj Eno na drugoj temi sam i ja stavila link s googla "nano technology health concerns" i čuda istraživanja se poizbacuju...
    gledala sam te linkove. Spominju se čestice koje su opasne za pluća. Ali to je nemoguće u fazi kad je tava gotova. Pretpostavljam da se radi o tome da je proces proizvodnje štetan za one koji su mu prisustvovali.
    Moram reći da se nisam baš udubila u sve te tekstove, ovo je koliko sam pohvatala na brzinu, ali ako netko ovdje baca skupe tave u smeće nadam se da zna više od mene pa čekam da mi kaže

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    gledala sam te linkove. Spominju se čestice koje su opasne za pluća. Ali to je nemoguće u fazi kad je tava gotova. Pretpostavljam da se radi o tome da je proces proizvodnje štetan za one koji su mu prisustvovali.
    Moram reći da se nisam baš udubila u sve te tekstove, ovo je koliko sam pohvatala na brzinu, ali ako netko ovdje baca skupe tave u smeće nadam se da zna više od mene pa čekam da mi kaže
    Pa problem je taj što ti nitko ne može garantirati da te nanočestice keramike ne otpadaju niti poslije i da ih ne konzumiraš s hranom... kao što rekoh, proizvođači bacaju grbu i na upite o ljepilu... Svi ti proizvođači se hvale kako je to puno drugačije od teflona, ali ne govore o mogućim nuspojavama te nove tehnologije. Taj dio se prešućuje.

Da mi je ta tava nužna, da nemam niti jednu drugu, da nemam drugu opciju, hajde šta ću - koristila bih je. Al kad već postoji toliki izbor, meni to nije vrijedno testiranja na zdravlju mojih ukućana da bi se za XY godina zaista dokazalo da su zaista gore za zdravlje od teflonskih. Jednostavno mi nije vrijedno te moje greške.. jbga, zeznuh se i bacih 200kn - ni prvi ni zadnji put. Obogatit se sigurno neću ako je zadržim

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto ti ga na sad! Srećom pa imam samo jednu.
    Možda ipak preći na sirovo pa nek rade tave kakve ih volja .

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo i ovdje cast irona..
    http://cookware.lecreuset.com/cookware/product_11-3%2F4%22-Iron-Handle-Skillet_10151_-1_20002_10066_10048

i
    nače, meni je la Creuset totalno fora, samo skupooo...

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa Vidi poruku
    aluminium je veliki 'no-no'... zbog njega se i ne preporucuju teflon tave jer kad se teflon ogrebe (ispod telfona je aluminij) onda izlucuje aluminium u hranu, a aluminium je povezan za Alzheimer's bolest. cudim se kako mogu prodavat tavu od cistog aluminija?!?!?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    aluminium je veliki 'no-no'... zbog njega se i ne preporucuju teflon tave jer kad se teflon ogrebe (ispod telfona je aluminij) onda izlucuje aluminium u hranu, a aluminium je povezan za Alzheimer's bolest. cudim se kako mogu prodavat tavu od cistog aluminija?!?!?
    Ozbiljno? Ja sam mislila da opasnost stiže od komadića teflona.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ozbiljno? Ja sam mislila da opasnost stiže od komadića teflona.
    Evo link gdje pise 'Aluminij je dokazano povezan s Alzheimerovom bolesti, a najvjerojatnije i s osteoporozom i karcinogenim promjenama.'

http://www.centar-angel.hr/HR/Zaniml...e_kiseline.php

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam mislila da je Teflon los samo zbog tog aluminija... taj link kaze da nije skroz dokazano/povezano, ali toliko se govorilo o tome zadnji 15 godina (pogotovo u Americi) da sad cim ja cujem aluminijske tave pomislim na Alzheimer's bolest.

Ali izgleda da si Cubana i ti u pravu.. sad sam citala kako je teflon los i zbog toga sto se pusta u zrak/hranu gad se ugrije.. uzas: http://www.wisegeek.com/is-teflon-dangerous.htm

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukratko, čini se da je samo željezo je u redu

boobamara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

OK, definitivno gus za kuhanje i pečenje, ali kakve tave koristite za peći jaje i koje za pećnicu i kolače ?

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da li je netko kupio na kraju onu tavu od ljevanog željeza?

sad sam sva u panici. Nikako da nađem idealnu tavu i jos uvijek pecem u svojim starim tavama. Mislim mi smo se vec toliko najeli i aluminija i teflona i svega.. ((

pa zar su i Tefalove tave tako opasne? Ja si sve nekako mislim da bi ipak bile povucene iz prodaje sve te tave da su zaista tako opasne. pa ispada da si na trzistu ne mozes kupiti tavu koja nije opasna...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Posuđe od lijevanog željeza je dobro za pripremanje palačinki i pogačica te pirjanje povrća. Nemojte pripremati juhu ili bilo koju tekuću ili kiselu hranu u posuđu od lijevanog željeza, jer takva hrana reagira sa ionima željeza.

Pročitajte više na: http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/zdravo-posude/#ixzz1g32WQkt7

a
    po ovome ni gus nije dobar za kuhanje

boobamara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Da li je netko možda kupovao posuđe Le Creuset u Sloveniji/Italiji/Austriji?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj morena24 prvotno napisa Vidi poruku
    Posuđe od lijevanog željeza je dobro za pripremanje palačinki i pogačica te pirjanje povrća. Nemojte pripremati juhu ili bilo koju tekuću ili kiselu hranu u posuđu od lijevanog željeza, jer takva hrana reagira sa ionima željeza.

Pročitajte više na: http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/zdravo-posude/#ixzz1g32WQkt7

a
    po ovome ni gus nije dobar za kuhanje
    vidiš, baš sam o ovome razmišljala, i željezo na neki način reagira s hranom. Ako se zeleni čaj ne smije pripremati u metalnoj posudi...
    a što se misli pod "kiselom" hranom?

boobamara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moje skromno mišljenje je da "kiselo" ne bi smjelo na čisti gus (tipa grill tave ili slično), ali da se to ne odnosi na emajlirani gus..

Pa zato pitah da li itko ima iskustva konkretno s Le Creuset posuđem odnosno da li ga je netko kupovao u susjednim nam državama budući da je i dosta jeftinije nego kod nas...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja nisam. ali isto isčekujem odgovor, kao i ideje u koji dućan, gdje, itd.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •