Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: prva frizurica :)

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno prva frizurica :)

ma sigurna sam da postoji tema, ali kad kucam "sisanje" eto nas na dojenju
    mene zanima kako to ide sa deckima, prvo sisanje?
    cura mi je oduvijek imala dugu kosu, ponekad skratimo krajeve i to je to, a mali cupavko jos nije bio kod frizera , ima 15 mjeseci (jesmo samo malo siskice i bio je zbunjen, sta sad mi to njemu radimo) . povela bih ga da se to malo sad oblikuje i sredi, ima li trikova, vidim u prolazu ponekad neke scene drzanja djece dok urlaju, a frizer se preznojava dok kruzi okolo, pa bih to da izbjegnem ako se moze .
    Posljednje uređivanje od a72 : 30.09.2011. at 13:58

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa kad ovisi koliko dijete ima kose i kako želiš da izgleda
    nema veze s dobi djeteta.
    najbolje je naći frizerku koja ima mota s djecom, ništa na silu.
    ima djece koja se vole šišati, a ima i onih drugih, moja i s 3ipo tamo cvili da je boli (hm) i još je moramo i ja i friza podmititi pez-om.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam svojeg šišala sama:
    1. malo šiške škarama (uglavnom je izgledalo koma, jer nemam pojma o šišanju)
    2. onda smo došli do toga da dozvoli da ga mašinicom ošišam (to je več bilo super, jer nemreš fulati)
    3. onda smo krenuli frizerki
    4. sad je ljeti mašinica u kućnoj radinosti, zimi frizerka.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja svog sama šišam, jednom smo ga odveli frizeru i nije se oduševio. meni ne plače, podmitim ga crtićem ili mu dam da boja, recka s nekim tupim škarama, štagod..... i bude ok. slijedeća 3 dana popravljam stepenice i sve 5

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mene zanima kako zadrzati 16-to mjesecno dijete na stolici dovoljno dugo da ga se osisa... posebno moje dijete koje ne sjedi nikad osim u autosjedalici jer je zavezan i mora... podmicivanje ne pali...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji imaju 18 mjeseci i šišali smo se već 4 puta - mali čupavci na tatu

prva 3 puta su bili mrak, bez pol frke, sjedili su na meni dok ih je šišala, zadnji put sam mislila da ćemo izletiti van sa stazom od provučene mašinice na jednom kraju glave, ali nekako smo se smirili, na kraju su stajali na stolici, frizerki je to baš odgovaralo jer ih je lakše ošišala

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala vam za prijedloge, vidis ti to , masinicu imam nikad se ne bih sjetila da je upotrijebim , bolje sto sam pitala pa i to da sjedim i da ga drzim dok ga sisaju, a ja se mislila kako ce on sad mirno sjediti -nema sanse , nije mi palo na pamet.
    a kako i bi kad vec imam jednu pokahontas ,koja se prvi put sisala kad je vec sama mogla ic' frizeru
    super , hvala vam!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj se mali nećak šišao u nekom dečijem salonu, nije tad imao više od 18 meseci. Frizerka je to tako spretno i brzo odradila da nismo stigli ni da slikamo. Sedeo je na nekoj guralici koja ima gomilu dugmića i dok je on to istražio ona je završila. Možda dečiji salon za prvi put, trebalo bi da su tamo ispraksirani za rad sa mališanima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi to doma ( tj.muž)dela u kadi, bar ne može pobeć

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja s svojim nikad nemam problema zato jer mu teta frizerka da svoje četke,češljeve,špange,viklere i ostalu aparaturu,pa on to proučava,tako da uopće ni ne skuži. A dolazi nam doma pa se ljeti šišamo vani na ljuljački,a zimi u hranilici da teta lijepo može oko njega,a on može razgledavati njena čuda

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prijedlog, staviti dijete u kadu ( kadicu) i jedno ga kupati i zabavljati, dok drugo šiša.

Ja sam malenu ( 12mj) dojila na poklopljenoj wc šolji dok je strina šišala, drugačije nije išlo.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj se nikada nije šišao, žao nam ga.
    Prvo smo rekli do rođendana, pa do ljeta, pa drugi rođendan....
    Samo šiške šišam sama u wc-u na stolcu za feniranje.
    Imamo kosu skoro do guze kad nategnem frčkice.
    Baš mi je sladak.
    Jednom sam bila kod frizerke dok je jedan mali mami urlao.
    Nasmijavala sam ga dok je frizerka mene šišala.
    Dok sam je bila gotova i on se dobrovoljno prepustio. Vidio je da je to zabavno.
    Mislim da ću prije prvog šišanja odvesti miša da vidi kako se mm šiša.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam svog do 2,5 godine šišala sama, s tim da nema baš nešto bujnu kosu - u kadici dok se kupao, sjedio na kahlici ili prao zube. Ponekad škaricama sa tupim vrhom (da ga ne piknem ako se trgne) ili mašinicom sa najvećim nastavkom ako je bio raspoložen.
    Tek smo ga nedavno nagovorili da se ošiša kod frizerke i to poznanice i to su bile pripreme cijeli tjedan.
    Meni se baš ne sviđa pomisao da ga drži nas troje i on vrišti samo zato da se ošiša, da popije lijek još možda, ali šišanje nije baš nešto nužno potrebno po meni.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kod nas nema vrištanja... prvo sam mu dala da se igra s mašinicom bez baterija. Pa sam ju uključila s onim nastavkom da se ne porežemo i kao malo po ruci, malo po sebi kao fora, pa njemu po nozi da vidi kako vibrira, pa malo po glavi. Voli vodu pa ga MM tušira a ja furim oko glave, malo kraće ošišam oko ušiju i po vratu i izgleda kao da je stigao iz salona.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala vam, puno dobrih savjeta...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I meni je vrijeme za prvu frizuricu kad se ona može obaviti bez trauma.

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mi smo baš sinoć obavili prvo šišanje! Ona u stolici za hranjenje, Bumba na tv-u, mm zabavlja kad ju tv ne zanima, a ja u akciju!!! Dobro je ispalo!!!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

orlica bravo za vas! mi jos uvijek nismo, ali ne zbog trauma, nego nam jos zao...mislim da mi poslije tog cine vise nece biti beban

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mojem čupavom malom mišu kosa užasno brzo raste (a i rođen je s čupom ko kakav metalac) tako da više i ne brojim koliko sam ga puta šišala u ovih devet mjeseci (što šiške i oko ušiju, što kompletnu glavu). Zabavljam ga kak znam i umijem, a šišam sa škaricama (bebi) za nokte, pa traje sto godina. Na pravo šišanje ćemo nakon godinu dana, možda s godinu i pol-dvije maksimalno.

Stariji se uvijek obožavao šišat kod moje frizerke (godinama je žicao i da mu dopuste da pomete svoju kosu, na općenarodno veselje frizerki), tamo ide i danas, a ona je samo tužna što joj nisam dala da mi manjeg ošiša kad smo svratili do nje kad je imao dva mjeseca, jer bi joj to bila najmlađa mušterija ikad, a bio je već ozbiljno zarastao. Iako bi, normalno, bilo gratis ja sam htjela tu čast

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi prijavljujemo prvo šišanje i to kod frizera
    prvo smo ga pola sata upoznavali sa salonom, pa je gledao nekog striceka kako se šiša, pa je pojeo cokoladu, da bi ga na kraju posjeli meni u krilo, jedna je frizerka skakutala po salonu i glumila zeku dok se druga preznojavala i šišala
    ispalo bez suza i odlično i gratis naravno - prva frizura se ne naplacuje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moja M. je napunila 10 mj. i zasad smo jednom samo šiške ošišali u kućnoj radinosti (jedva), mislim da ona ne bi ni uz svu moguću aparaturu ispred nje odsjedila dok je se ošiša, ne da mi da joj uši očistim, da je obrišem nakon papice, da je umijem, a kamoli da joj "tamonekateta" škarama zvrcka oko glave, a već su nam kovrčice oko ušiju veeeeeelike i iskreno ne znam kako da ih sama šišnem, a da to na nešto liči.....šiške su za divno čudo ispale ok....

e sad može li mi netko reći je li stvarno istina da je bolje dijete prvi put ošišati "na kratko" da bi kosa bila čvršća

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    moja M. je napunila 10 mj. i zasad smo jednom samo šiške ošišali u kućnoj radinosti (jedva), mislim da ona ne bi ni uz svu moguću aparaturu ispred nje odsjedila dok je se ošiša, ne da mi da joj uši očistim, da je obrišem nakon papice, da je umijem, a kamoli da joj "tamonekateta" škarama zvrcka oko glave, a već su nam kovrčice oko ušiju veeeeeelike i iskreno ne znam kako da ih sama šišnem, a da to na nešto liči.....šiške su za divno čudo ispale ok....

e sad može li mi netko reći je li stvarno istina da je bolje dijete prvi put ošišati "na kratko" da bi kosa bila čvršća
    Moje mišljenje je da je to čisti mit.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jedna mi je frizerka svojedobno objasnila da kosa može rasti čvršća kad se šiša u onoj paperjastoj fazi kod malih beba. Znači ona kosica koja bi vjerojatno i sama otpala. U toj fazi, ako se takva kosa šišne (vrhovi, što obično i ne ostavlja puno jer bebe i nemaju tad baš posebno dugu kosu), ono što je ostalo ne bi trebalo otpasti i nastaviti će rasti čvršće.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni se čini da to ima više veze s tim kakve si sreće imao i kakva te kosa zapala nego s tim šišanjem. Ja sam cijelo djetinjstvo provela kao dečkić zato da mi kosa kao ojača i jedino što od toga imam su ružne uspomene na dječje ruganje i objašnjavanje starijima da zbilja nisam dečko nego curica.
    Moju sestru, s druge strane, su dosta kasno prvi put ošišali i to samo malo skratili, i ima bar deset puta više kose nego ja.

Mi L još nikad nismo šišali. Sad će 4 god.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da to ima više veze s tim kakve si sreće imao i kakva te kosa zapala nego s tim šišanjem.
    ma mislim se da je točno tako

a sad imam argumente za sve babe i none oko sebe da je to ipak samo mit, jer bi je oni već ima 6 mjeseci ošišali da je po njima
    inače M. ima tanašnu kosicu najvjerojatnije na didu, jer i ja i mm imamo prilično gustu i čvrstu kosu, iako sam ja do druge godine bila ko gustav sa doslovno tri dlake na glavi (zvali su me i Hrušćov )
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 09.11.2011. at 12:25

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj se miš rodio sa čupom tako da su mu u rodilištu radili irokezicu. Kad je narasla na jedno 5 cm onda sam ga ja ošišala na ježića. A kad je to počelo rasti krenuli smo frizerki i od tada nikakvih problema.Jedno je vrijeme kad bi čuo da se idemo šišati skakao u zrak od veselja. Inače frizerka ima autiće, dinosauriće, slikovnice i tako to. Nekad češljamo dinosauriće sa četkama prašimo ih sa puderom i svašta drugo. Inače sjedi na sjedalici u obliku autića sa volanom, pa mu je to zabavno. Šišamo se u toplijim mjesecima svaki mjesec, a zimi nešto rjeđe.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I mi se nakon 2,7 g ošišali.
    Imao je kosu skoro do guze kad se izravna.
    Bilo je cool.
    Mama od miškove frendice iz vrtića ima salon.
    Mala prijateljica ga je držala za ruku, a on spremao kosu u vrečicu.
    Sad imam dečka

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajoj i ja sad imam decka! vise mi nije bebac
    Mamin mali secerko danas bio prvi put kod frizera! super je proslo, inace vise voli muske nego zene , pa smo tako i izabrali da ga sisa momak...super je bio, ma ne mogu da vjerujem kako je bio dobar! Frizer mu dao neke sitnice, on se igrao, gledao se u ogledalo , sto inace voli, tata ga drzao u krilu, sredili nam kosicu , dao nam loknice za uspomenu i jos smo za nagradu dobili i cokoladu!
    Uh koje olaksanje

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo nedavno bili na šišanju
    znači s napunjenih 16 mjeseci
    nije mu se baš dalo, al ok za prvi put
    prijateljica mi ima salon, al svejedno mu nije bilo drago šišati se
    a presladak mi je i sada iako sam skoro plakala za onim malim loknicama

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Splićanke (ako vas ima ) gdje šišate svoje mališane? Ajde dajte jedan dobar savjet!!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Blakonja, ja sam za prvo šišanje (sa godinu i pol, dotad smo bili dugokosi) pozvala jednu prijateljicu frizerku da dođe kod nas doma. To je bilo ogromno šišanje i Bubamaronja ga je odradio vrhunski. Poslala bih ti njen broj, ali rodila je prije par mjeseci.
    Onda smo jedan dan kupili mašinicu i tako to sad rješavamo. Nažalost, nisam ti od pomoći, ali da nije bilo ovoga ja bih se zaputila do nekog frizera za kojeg znam da ima malo dijete pa da će se znat snać i zabavit dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala tangerina
    ona će se rasplakati tko god to radio,
    sad mi muž govori da smo je mogli probat ošišat u njegove frizerke, on će se prvo ošišati da ona gleda, pa onda da nju proba,
    naravno ako njegova frizerka to bude htjela.....
    javim rezultate

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo prvi put šišali mačića s 8 mj jer ima užasno puno kose i brzo mu raste,a ja ne volim da mi dijete ima dugu kosu i da je čupav i neuredan. tat i on su ko da muškarca sami išli kod frizera mirno je sjedio tati u krilu sve ga je tamo zanimalo i frizerka ga je mrak ošišala s škarama bez mašinice s tim da se tamo nije ni fena bojao kad je fenirala drugu gospodju,a doma ga se užasno boji.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ošišani smooooooooooooooo i to bez IJEDNE suze,
    ja i mm oduševljeni
    prvo se on šišao, ona gledala, frizerka je super žena i baš joj se svidjela
    sjela na muža igrala se četkama i onom štrcaljkom za vodu, mirna, zaigrana
    jedva čekam sljedeće šišanje

iiiii baš mi je slatka onako na bubi ošišana (nije htjela pretjerati frizerka da joj ne bude previše dugo za sjediti pa ćemo ponovo za mjesec dana)
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 29.05.2012. at 00:15

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i nama je za curicu dolazila kući prijateljica frizerka. sada je cura već veća pa odemo u frizerski salon i naravno da uživa.
    dječaka smo vodii kod tatinog frizera,sve je super pprošlo.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ošišani smooooooooooooooo i to bez IJEDNE suze,

ne znam kako tebi, ali moje je dijete prestalo bit beba nakon prvog šišanja.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da , to se svima desava, nekako mi postanu kao veliki sa frizuricama
    kad se sjetim briga sa pocetka teme, a evo sad idemo redovno, uzivamo, cak se na kraju izbelji u ogledao , osmjeh s kraja na kraj i jos kaze "Kako cadak ! "

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam svog šišala prvi put sa 8mj. i to je izgledalo prestrašno- na kahlicu .
    Drugi put sam ga šišala sad nedavno i izgleda super iako vidim da će trebat i iza rezati jer mu sad sa sredine glave kosa ide u oči.
    Šišam ga ili na kupanju ili kad spava, drugačije neda.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

tangerina baš ja to promislim sad kad je gledam ovako ošišanu, nekako mi više nije bebana mala, sad mi je cujica prava nekako "odraslija"
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 01.06.2012. at 00:30

zvrkica_2010 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

moja djevojčica je 18 mj, šišala sam joj neki dan šiške, sama doma.. ispalo je svakako, ravno do pola čela :D Ali dobro, narasti će slatka je hehe

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moj prvi sin sisan je sa 20dana starosti! I tako savkih 1-1,5 mj! Strahovito gusta i nadasve puno kose, a rodjen u kolovozu! Sve do zadnjih dva sisanja sam ga sisala masinicom, u pocetku isti tako ali skarama zbog zvuka masinice! Nije neka frizura tako, ali je jednostavna! Sto u ljeti na moru, doma na kupanju, trcanje i znojenje, ali isto i zimi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •