Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: BCG testiranje ?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gle Arijana, to ti je teška filozofija. Samo filozofskim pristupom se ovome području može nadahnuti smisao. U suprotnom je potpuno besmisleno.

Isto tako je teška filozofija potrebna za opravdati obrezivanje djevojčica, prisilne sterilizacije, elektrošokiranje psihičkih bolesnika, ljetno računanje vremena i slične divote.

Svaka od nabrojanih disciplina ima svoju kontekstualnu realnost i izvan nje je potpuno besmislena.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Takav sam (ne)odgovor i očekivala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I sad si ljuta, a tu ti ne mogu pomoći.

Radi se jednostavno o besmislenoj praksi kojoj je jedina svrha pretakanje novaca iz zdravstvenog proračuna u farmaceutsku industriju. Dakle, kontekstualna realnost je održavanje ovog odnosa pod svaku cijenu, a izvan te realnosti, dakle u realnom životu, kompletna praksa je besmislena.

U zemljama koje nešto više drže do zdravlja svoje populacije ova besmislena praksa je ukinuta. Dakle, ne radi se o tamo nekakvim primitivcima koji se nešto nećkaju, nego o ukidanju prakse koja je do tog trenutka uhvatila korijenje. Dakle može se.

A u tome ti je i odgovor.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    I sad si ljuta, a tu ti ne mogu pomoći.
    Nisam ljuta ni najmanje, nego mi je pomalo zabrinjavajuće; puno pitanja bez odgovora, puno neobjašnjenih teorija, zaključaka bez neke osnove, kontradiktornosti u jednoj-te-istoj rečenici, puno puno stručnih riječi prepisanih s interneta i donošenje zaključaka bez opsežnog znanja o funkcioniranju ljudskog organizma i milijun milijuna uzročno-posljedičnih procesa u istom.
    Isto tako tvoje razmišljanje o toxoplasmozi, poliu, tetanusu..... :/ nikakve logike, ali zvuči bombastično.
    A sve to vrijeme si svoje dijete cijepio po propisu, a 99,9% sam sigurna da u ovakve opsežne rasprave nisi ulazio sa pedijatrom svog dijeteta ili nekim drugim stručnjakom.

P.S. za jogurte skidam kapu!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Whatever.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50
    nitko nije napravio double blind randomised control istrazivanje o stetnosti ili ucinkovitosti cijepiva; to bi nacilo da su izabrali nasumice dvije grupe ljudi od kojih bi jednu grupu cijepili, a drugu ne, a tko je cijepljen / nije cijepljen, ne bi bilo poznato ni uzorku na kojem se istrazuje ni onima koji bi ih cijepili/ne cijepili .
    To nije napravljeno ni za jedno cijepivo i zato je tesko govoriti o znanstvenom dokazu da cijepljenje funkcionira.
    Tj. napravljeno je jednom za tuberkulozu i to bas u Njemackoj. Prica ide ovako:
    "One such study was reported in The Lancet, 12 January 1980, the vaccine studied was the BCG vaccine against TB. The trial involved 260 000 people comparing an equal sized vaccinated group with a placebo control group. This study was organized ager various small studies conducted between 1935 and 1955 , produced results that the Lancet states "varied, strikingly and mysteriously, with protective effects ranging from 0% to 80%". In fact, those 20 yeats of trials were carried out avter a vaccination campaign in a relatively small area of Europe left 72 children dead within a few months of inoculation with the BCG vaccine, a catastrophic event considering the low incidence of the disease and eve3n lower death rate at the time.
    The Lancet goes on to state that t"the largest controlled field trial ever done with this vaccine shows not only no evidence of a protective effect but in fact, slightly more tuberculosis cases have appeared in vaccinated than in equal sized placebo control groups."

The result of the largest ever field trial carried out on BCG vaccine shows that you were more likely to develop TB had you been vaccinated, than had you not been vaccinated. How did the authorities respond to such a result? We may have expected a re-trial at the very least, or further trials, perhaps a review of vaccine policy for TB and the withdrawal of the vaccine until, at the very least, the development of a better vaccine. However, none of the above happened, vaccine policy continued regardless of the results of the trial.

Pokrajna je bila u Njemackoj
    Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Saradadevi pitanje za predavanje:
    U Njemackoj se ne cjepi protiv tuberkuloze. Tadasnji Anin pedijatar je to obrazlozio da na taj nacin prate puteve tuberkuloze. Radi se samo testovi na kozi koji pokazuje da li je dijete bilo u kontaktu s mikroorganizmom tzv. tuberkulintest. Nego pitanje. Zasto se u Njemackoj ne cjepi vise tuberkuloza? Zbilja zbog pracenja puteva ili zbog cega? Napominjem da je tako bilo prije 6 godina. Kako je danas mozda moze reci netko od cura koje zive u Njemackoj ili cu se ja jos raspitati.
    Pitala zasto je cijepljenje u Njemackoj diskontinuirano i od kada. Odgovor je vezan za onu studiju iz 80ih koju sam gore navela i citirala iz njegove knjige. Studiju su poduzeli nakon sto je 70ak djece umrlo nakon dobivanuja BSG u jednoj njemackoj pokrajni. Studija je pokazala da cjepivo nije efikasno u prevenciji tuberkuloze , nego , dapace cijepljena grupa je imala nesto vecu incidenciju bolesti.
    Kao sto sam rekla, nisu ponovili studiju koja bi definitivno potvrdila ove rezultate ili ih pobila (bila je to cul-de-sac epidemiologija)
    Ali ono sto se dogodilo je bilo to da su neke velike glave medju epidemiolozima agitirale i lobirale u vladi da se cjepivo protiv tuberkuloze ukine iz programa cijepljenja. Neki poznati dr. Buchwald je bio tu dosta vazan, ali ,koliko sam skuzila, postojala je cijela grupa lijecnika koja je agitirala protiv cijepiva (a sve na temelju rezultata te studije i one mrtve djece). Drugo ime koje je spomenuo u kontekstu promicanja opasnosti od cjepiva u Njemackoj je Stefan Lanka, koji je virolog i bavi se AIDSom.
    Nesto o BSGu u Njemackoj i spomenutom dr Buchwaldu

Dr. Buchwald also describes the largest vaccine trial ever carried out: from 1968-1971 the World Health Organisation carried out a large field trial to test the BCG-vaccine. It was a test model to eradicate tuberculosis on this planet (while reaping a few companies multi-billion dollar profits). In one area comprising 309 villages about 364,000 people were vaccinated against TB while another area of roughly the same size was left unvaccinated. The results however caused great consternation among vaccination experts: in the vaccinated area there were more cases of TB than in unvaccinated area. In Germany it took the STIKO (Permanent Vaccination Commission) 27 years to acknowledge the field trial and to remove the BCG-vaccine from the list of "recommended" vaccines. na http://www.whale.to/vaccines/buchwald.html ima jos nekoliko njegovih clanaka
    Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Moje pitanje Gunnu bilo bi o smislenosti cijepljenja u rodilištu, obzirom na potpuno nerazvijeni (eng.: inate) imuni sustav. Naime, medicinari su spremni praviti se blesavi na besmislenost uobičajene prakse doklegod joj netko ne nađe opravdanje. Na primjer: jedan friški članak. Sada im je odjedamput jasno da cijepljenje u rodilištu nema smisla.[/url]
    Kaze on da nema smisla (kao sto je bilo i za ocekivati )
    Koja je svrha , kaze, da nema pojma...ustaljena praksa, rutina ; kaze da mozda bas zato sto organizam novorodjenceta ne moze reagirati na cjepivo, upravo ga daju...nema reakcija (ne moze dobiti temperaturu, npr...)
    Sto odgovara i na tvoje pitanje, marta... Nisam ga uspjela pitati o smislenosti cijepljenja protiv tuberkuloze u nasim krajevima (jer je jos ima), ali mislim da mogu pretpostaviti njegov odovor; cijepljenje ne stiti od dobijanja bolesti, a povecava mogucnosti dovodjenja organizma u bolesno stanje.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovu raspravu nisam ni skuzila, a bila je vruca.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

molim vas za pomoć, kao što sam i rekla marko je bio prije dva dana na testiranju. danas smo došli, a doktorica sva u čudu! on ima reakciju, a nema ožiljak. ja sam sigurna da je on imao malu crvenu kvržicu koja je s vremenom nestala. sada je na tom mjestu bijela točkica. izgleda da će ga slati na nekih pet pretraga........

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa bolje da napravi dodatne pretrage, jer je vjerovatno došlo do subkliničke infekcije tuberkulozom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajd mi malo pojasni...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vjerovatno je bio u dodiru s tuberkulinskim klicama iz okoline i došlo je do infekcije bez vidljivih simptoma bolesti. Ako se to dokaže liječit će se antibioticima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala. ja se nadam da neče doći do toga. on ima ožiljak, je mali ali ga ima!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peci da li ti je mali cjepljen ili nije?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, drugi dan u rodilištu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko ti je staro dijete i da li je nadocjepljivano?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima 14 mjeseci i dobio je samo 1 cjepivo, prije par dana je radio test. koji je bio pozitivan. zar mora biti veliki ožiljak?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mora ići vaditi krv i moram mu mjeriti temperaturu svako jutro!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa test je pozitivan ako je bio cjepljen. što je tu čudno?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čudno im je što se rana od cjepljenja nije gnojila i nije ostao veliki ožiljak, nego mali, jedva vidljiv!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Obzirom da je dijete besežirano, svi rezultati su skoro podjednako čudni. Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje tretiranje "podivljalih" reakcija terapijom identičnom onoj protiv tuberkuloze (i to nisu nikakvi antibiotici, a djeci od toga hoće otkazati jetra).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sutra idemo po nalaz krvi....nadam se da je sve u redu...najgore mi je što je sad počeo kašljati, bez ikakvih drugih simptoma!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hm...ja prije 29 godina nisam imala nikakvu reakciju i nisu me nikad cjepili/testirali ponovo ko bebu...ni danas nemam na ruci nista, nikakve tockice, oziljka...ponekad i posumljam da su me cjepili ...prvi put cujem za to. to je bas (znam da su nas testirali u osnovnoj, srednjoj i ko brucose i svaki put je bila reakcija u granicama normale)

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peci kako ste?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nalaz krvi je super, samo mu je željezo mrvicu niže- al najvažnije je da nema nikakav virus i bakteriju! mora ponoviti testiranje za dva mjeseca.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...eto mene laika da pitam-koliko puta se provodi to testiranje?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ima li netko friške informacije o tom testiranju? Naručila nas je sestra za 18.09., a kontrola 3 dana kasnije.

Kakva reakcija je OK i ne traba docjepljivanje? Jel se treba gnojiti?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne bi trebala biti nikakva reakcija, on bi dobio cjepivo i to je to, ja sam imala problem jar je marko imao reakciju i jako mali ožiljak. mi idemo opet idući tjedan. reakcija je crvenilo!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nisam čitala baš sve ali evo mojeg iskustva:
    Maks je cijepljen u rodilištu (bar tako piše u kartonu), NIKAD nije imao nikakvu vidljivu reakciju na ruci niti ima ožiljak, i ja sad digla paniku jer mi je to sinulo tek nakon godine dana i nazvala sam dr da se naručim na cijepljenje koje je na programu poslije prvog rođendana i velim ja njoj ovo gore a ona meni da je sad po novom praksa da dijete ne mora imati docjepljivanje ako nije imalo reakciju već da će u školi biti opet testirano i ako bude potrebe ponovno cijepljeno! (danas bila kod dr)

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo obavili testiranje i nema reakcije, što znači da slijedi cjepljenje, ali prvo moramo za 6 mjeseci opet na testiranje,jer navodno test iz razno raznih razloga može biti lažno negativan???????

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moji blizanci su primili BCG sa nekih dva mjeseca (da sam tada znala što znam sad ne bi ga primili), nemaju nikakav ožiljak niti su imali bilo kakvu reakciju nakon cijepljenja-možda dan dva crvenilo.
    Neću ih voditi na PPD niti ih više ikad dati docjepljivati BCG-om. Malo sam pregledala kalendare cijepljenja po evropskim zemljama i SAD-u,a i mislim da je to cjepivo jedno od nepotrebnih- em što ne štiti od TBC-a već navodno samo od nekih težih tipova dojenačkog TBC-a em što se docjepljivanje itako više ne preporučuje.Da BCG nije cjepivo protiv TBC-a dokazuje i toliki broj oboljelih na svijetu, dakle BCG ne radi.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja Andrej nema ožiljak na ramenu, i nikad nam nitko nije ništa za to rekao.
    Ja isto nemam nikakav ožiljak, i kad god su nam u školi radili testiranje, moja reakcija je bila ok i nisam se ponovo cijepila.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mene jako zainteresirala ova tema (ali, priznajem da 99% ove prethodne rasprave nisam skužila), a kod nas je situacija slijedeća :
    u par navrata, u savjetovalištu, pedijatrica je provjeravala da li postoji ožiljak na lijevom ramenu i svaki puta je zagledala i nešto komentirala da se baš ne vidi i da li ga ja primjećujem :shock: (pa kao nazire ga, pa onda slijedeći puta opet pomalo sumnjičavo gleda i tako prođe savjetovalište).
    S godinu dana je uredno cijepljena (u desno rame), i tada niti je provjeravala niti je šta komentirala BCG?!
    Ja se sjećam, kad smo stigli iz rodilišta, neke crvene točkice (kao jači ubod iglom s majušnom krasticom, ali to je zaista kao piknuto kemijskom, nikakav ožiljak, udubljenje).
    Šta predlažete da učinim jer meni baš nije jasno kako svako na svoju stranu radi? Uredno nas je naručila iza 5.3.07. kad bi bilo cijepljenje i savjetovalište s 1,5 godinom.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moram priznati da je i meni ova rasprava gore bila komplicirana. Inače volim crno - bijelo, a ovo me sad izluđuje. Moja curica ima 13 mjeseci i isto nema ožiljak mada ja vidim nešto malo i moramo ići na cjepljenje?(valjda) Uglavnom , tu sam sada prvi put sve ovo saznala mada sam znala o štetnosti cjepiva. Kao majka sam izbezumljena i umirem od straha zbog svega toga. Ono, paralizirana sam. Molim vas, crno na bjelo- što činiti? I ako netko zna odgovor-zbog čega se više ti doktori ne mogu dogovriti pa da rade isto a ne jedan ovako drugi onako, kao da nisu u istoj struci... I da si normalan, poludio bi...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •