Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Muz mi hrce,malo mi fali da ne izleti iz kreveta... :-(

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Muz mi hrce,malo mi fali da ne izleti iz kreveta... :-(

bas me zanima koliko vas se nasmijalo na ovaj naslov ,no meni nije smjesno...

do nedavno ajmo rec unazad 6mj.mm nije hrkao ...ispocetka je krenuo po malo jedva necujno no sada vec nemogu spavati...
    svaku noc me probudi...udaranje,stipanje,budenje,lapanje nogama i rukama djeluje samo u toj sekundi dok ponovno ne zacori...
    da stvar bude gora budi mi i djete koje ima uzasno lak san...tako da ne spavam vec duze vrijeme,jos bi i uz malenu i uspjela se naspavati ali tu je njegovo hrrrrrrrrrrrrrrrrrlkkkkkkkkkkk....

resenje mi i bas nije da ga izbacim iz kreveta ipak nema smisla...doktoru na pregled ili nesto slicno nemoguca misija natjerat ga...nije bio vec vise od 10godina kod njega...
    ja cepice nemogu staviti zbog malene...

dali ima tko muza hrkalicu?...ima li tko kakav pametan savjet da probam nekako rijesiti ili barem ublaziti tu buku?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

razumijem te

mm hrče na faze, nekad više nekad manje. a ima i faze kad ne hrče nego se doslovno guši u snu, to je prestrašno za slušat. a ima tvrdi san pa ga ne mogu probuditi ni lupanjem ni udaranjem...ničim

kod nas je jedino rješenje koje je ikako pomoglo - selidba. u fazama kad jako hrče spava u dječjoj sobi. i to je to. on se naspava i probudi se bez modrica
    ja se naspavam
    dijete se naspava
    svi sretni

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eh ,ti barem znas kada ce hrkat jace a kada manje ...ja to nemogu znati...
    jos sam pocetnica trebam to nauciti da ga znam izbaciti u to vrijeme iz kreveta...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj hrce samo ako spava na ledjima i zabaci glavu unazad....ako je i kod vas tako podmjesti mu veliki valjkasti jastuk ko da je beba pa da spava na boku!!!! )))
    i navodno se gore hrce ako ides spavat punog zeluca...neznam otkud poveznica,ali tako kazu....

ima nekih sprejeva koji navodno pomazu....

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

oooo, kako te razumijem :hug:
    moj je mjesecima spavao u DB

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moj hrce u svim pozama...
    kazu hrkanje vecinom dolazi dok se spava na ledima,no kod mm hrkanje je u svim pozama...a nema mi nis gore kada se okrene prema meni i opali...dode mi da tada letvu uzmem i opalim...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ako je ikako moguće, odi u krevet prije njega, a bez čepića za uši (bez obzira u koje doba legla) ni ne pomišljaj na spavanje... nažalost, vrlo dobro poznato. U trudnoći smo često spavali odvojeno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    moj hrce u svim pozama...
    kazu hrkanje vecinom dolazi dok se spava na ledima,no kod mm hrkanje je u svim pozama...a nema mi nis gore kada se okrene prema meni i opali...dode mi da tada letvu uzmem i opalim...
    točno tako i moj
    ali umjesto letve koristim jezik: makni se odavde da ti ne razbijem glavu
    uvijek pali - ne prestane hrkati, ali bar hrče iza 2 zatvorenih vrata

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vecinom ja i legnem prije njega samo iz toga razloga, no probudim se...
    pokusavam izbjec to odvojeno spavanje no izgleda da nema lijeka ako se zelim naspavati...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ali umjesto letve koristim jezik: makni se odavde da ti ne razbijem glavu
    uh,sada sam se do suza nasmijala...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ima u ljekarni kupiti flastere koje ublažavaju hrkanje

http://www.filip-trade.hr/hrv/?cat=filiptrade&page=n09

Hoće li djelovati, ne znam, nama je kutija još uvijek neotvorena. Neke je noći bolje, nekad sanjam oluju prije nego me probudi buka hrkanja, a nekad niš ne čujem. Ili sam oguglala.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koliko kunica?...koliko ih ima unutra?
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 01.10.2011. at 22:00

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne pomažu.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja poznam osobu kojoj isto doslovce nista ne pomaze( ni gurkanja,ni kapi ,ni flasteri,ni spavanje na trbuhu) ,nego je to postalo toliko gadno da je otisao na operaciju nosa i tako zauvjek se rjesio hrkanja.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Posalji ga radit na teren!

Ja se naspavam od ponedjeljka do petka kad ga nema doma, al cim se priblizava vikend imam grc u zelucu. Ja volim svog muza, stvarno, al muka mi je kad idemo spavat. Em se na terenu naviknuo da ima krevet sam za sebe pa se on razvaaaliiii a nas je cetvero u krevetu em hrce ko konj.
    Posto je sad Sven izmedu nas otkad nam je stigao bembo tesko ga dohvatim da ga opalim pa ga budim kad vise ne mogu izdrzat i onda se trudim zaspat sto prije dok opet ne pocne hrkat.
    Tako da mogu samo supsjecat s tobom. Moj ima devijaciju septuma ali ne planira to rijesit u skorijoj buducnosti...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni nije malo falilo, moj JE izletio iz sobe dok je prvo dijete bilo malo
    Dijete se budilo inače svakih 15 min., a uz njegovo svakodnevno i cijelonočno hrkanje
    bojali smo se da se ne budi još i ćešće
    Kak je dijete raslo tako se je polako vraćao nama u sobu. Sa drugim dijetetom nismo imali problema sa spavanjem
    pa je ipak ostao u sobi
    Naše su uši naviknute, ali ja se jedino bojim koje on ustvari probleme možda ima i kako to utječe na rad srca itd....
    A da mogu još umjesto njega k doktoru, bilo bi to onda nešto.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lidać jel si ga gledala dok hrce?
    ako onako skoro pa na minutu ostaje bez zraka ima apneju i to se moze izljeciti
    malo uguglaj apneja pa ces vijdeti jel ima te simptome

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma za mene je jasno kao dan - nema spavanja skupa! jos u trudnoci kad sam se pocela ustajati nocu poceli smo spavati odvojeno. jednostavno nije bilo sanse da zaspem kad se vratim i naspavam dovoljno da funkcionisem. kad se beba rodila isto - zvala sam ga mobitelom da presvuce i doda mi bebu u prvim danima... zao mi je sto spava u dnevnom ali ne mogu drugacije. blazeno neznanje, dok mi usi nisu bile izostrene pojma nisam imala da toliko hrce - u svim polozajima. jako pozelim da spavamo svi skupa i onda kad probamo bude mi dosta bar za deset dana!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mi smo u klubu hrkača......
    Od troje male djece, najčešće me budi muž hrkanjem,

Mm tolko jako hrče, da me probudi (a on ostane spavati u DB ja u spavaćoj sobi)...
    Baš hrče groznoooooo...........

Najgore je kad spava na leđima...
    ALi u zadnje je vrijeme počeo hrkati u bilo kojem položaju.....

Jako jako puno radi, putuje, ima puno terena, letova avionom, vremenskih razlika, svakojakih smještaja/kreveta, dobrih iloših uvjeta, promjene temperature (npr ima putovanje iz HR u Rusiju,pa odtamo leti u Nigeriju...)...
    I tako to, sve mu se nakupilo... Ja pogoršanje hrkanja pripisujem kroničnom umoru (mada on veli da nije iscrpljen, ).....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.10.2011. at 08:54

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa Vidi poruku
    lidać jel si ga gledala dok hrce?
    ako onako skoro pa na minutu ostaje bez zraka ima apneju i to se moze izljeciti
    malo uguglaj apneja pa ces vijdeti jel ima te simptome
    moj ima apneju, 100% sam sigurna, ali on ne priznaje i nema šanse da ode liječniku :budaletina:

inače, ti flasteri niš ne valjaju. imam par neiskorištenih, ako netko hoće probati nek mi napiše pp pa vam proslijedim

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hahahha k oda čitam o sebi ja sam već mislila da nisam normalna koliku želju imam ne samo istjerat ga iz kreveta nego ga istjerat zauvijek............čim zahrče uhvati me neka nervoza........isto ni čut za doktora, flastere i slično...........jednom ću ga ugušit jastukom na spavanju
    i dalje se nadam da će netko ponuditi neko dobro rješenje..........jer nam brak jako pati

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, znam o čemu pričaš. Moj je puno hrkao dok je pio. Čim je izbacio alkohol iz života hrkanje se smanjilo za 90%. sad kad hrče drmnem ga u bubreg ili mlatim nogama di stignem dok se ne okrene na poželjnu stranu a poželjna je svaka di je tih. Najčešće je to na bok. Ako ne pomaže onda ga izbacim iz sobe jer me ludilo hvata. Sjećam se, prije nekih 13, 14 godina kad smo još bili momak i cura i dok smo bili još jako zaljubljeni, zaspali smo i on je počeo hrkati. Ja sam toliko pobijesnila nakon sati dozivanja, okretanja, moljenja da napravi ovo ili ono, samo da prestane, da sam oko 4,5 ujutro usred mrkle i ledene zime otišla pješke kući, nekih 5 km. Njemu nikako nije bilo jasno na što sam se točno ja naljutila ali ja sam ga u stanju ugušiti kad počne

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

S nama spavaju moja dva najbolja noćna prijatelja - čepići za uši! Pogotovo kad mm uhvati alergija. Bila sam sretna k'o malo dijete kad sam u DM-u otkrila nove čepiće u boji, koji su oblikom prilagođeni uhu (za razliku od prijašnjih koje sam koristila). Mm tvrdi da povremeno i njemu trebaju čepići...ali, eto, osim što hrče, još i bunca
    Posljednje uređivanje od Optimist : 02.10.2011. at 11:18

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni hrkanje ne smeta, ja zaspim i sad ako treba (to je sigurno isto neki poremecaj ) samo se bojim da jednom ne umre u snu od hrkanja

ali da je smijesno, je
    iv. ga je snimio, da to stavimo na youtube dosli bi do 5 milijuna pogleda ucas
    ovako samo zabavljamo prijatelje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    iv. ga je snimio, da to stavimo na youtube dosli bi do 5 milijuna pogleda ucas
    Ja sam tako davnih dana snimila svoju mamu, koja tvrdi da ne hrče. Kad je čula snimku, uvrijedila se i sto posto je sigurna da to nije ona.

Što se tiče mm-a, taj hrče u svim pozama i bilo koja intervencija ima vrlo kratkoročno djelovanje. Nemam lijeka, samo sam se došla požaliti.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 02.10.2011. at 12:44

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nama su flasteri pomogli, samo se moraju ispravno staviti. Do tog otkrića sam bila na ivici živaca. Preporučujem.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

znam kako vam je..oooo znam!!
    MM hrče uvijek, tolikom glasnoćom da ga se čuje kat ispod ali i njegovog tatu koji je dolje vrlo dobro čujemo gore! daklem em genetski, em ima apneju, iskrivljenu-strganu- što li hrskavicu, 20ak kg previše!
    Jedino što mogu reći za utjehu-nakon 13 godina sam se jednostavno navikla! Kad nije doma djeca nam se bude od nenormalne tišine!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam u klubu zena koje ne mogu spavati od muzevog hrkanja. hrce u svim pozama, i gladan i sit,i manje i jace umoran...najgore mi je kad me u noci probudi njegovo hrkanje i onda satima ne mogu ponovo zaspati. do prije 6 mjeseci mi je s jedne strane hrkalo dijete, a s druge muz. curka vise ne hrce od kad je odstanjen treci krajnik, a muza nikako ne mogu natjerati na pregled da se ustanovi od cega hrce.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

znaci nema mi spasa?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovu temu ko da sam ja otvorila prije 10 dana. podudarajući detalj da do prije cca 6mj. nije hrkao ( odnosno rijetko je hrkao).
    pošto se naglo pojavilo zaključila sam da ima neki novi problem s nosom i kupila mu rinohorn, koji on vrijedno koristi bar 2x dnevno i sad je bolje,
    ima noći kad me nijednom ne probudi-prije 10 dana to mi je bio SF.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja se pridružujem klubu. Primjetila sam da se hrkanje pogoršava kad je mm jako umoran i iscrpljen, a kako već 3 mjeseca radi dva posla (redovni+vikendom konobari), to je prestrašno i rješava se uglavnom njegovom selidbom u drugu sobu.Na žalost ja imam vrlo lagan san i probudi me svaki zvuk, tako da mi nema pomoći. Dijete nam zato spava kao top i nju ništa ne može probuditi tako da se barem ona naspava. Meni ponekad pomažu čepići za uši i to što zaspem prije od njega.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

joj koliko je oko mene hrkača......

prvo deda.... užas kak on može hrkati...to se van čuje - pogotovo po ljeti
    s godinama se pogoršavalo pa je otišao doktoru i ustvrdilo se da ima apneju
    sad ima "masku" tj.aparatić koji svaku noć stavi i nema problema....

tata mi ima problema sa alergijama i sinusima....
    hrče ko ...da ne velim konj....
    al on si prije spavanja inhalira nos, šprica sa svim mogućim i nemogućim sprejevima pa je to podnošljivo.... (bar meni koja kod njih prespavam jednom mjesečno) pa ga baš na kat ne čujem toliko da hrče ko prije

a mm.... oooo i on je bio hrkač teški.... pogotovo kad si cugne....al tad mu velim nek ostane spat u dnevnoj.... inače ak počne hrkati po noći samo ga podragam po lijevoj nadlaktici ili malo lagano gurnem ak baš,baš tvrdo spava i zna da je to "znak" da se okrene na bok.... stvar riješena.... mir i tišina dok ja opet ne zaspim...onda ja počnem "vozit" al on je dobrica pa šuti i trpi - neće me budit, kao žao mu.... ko mu kriv

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moj je u "izbjeglištvu" skoro otkad se R. rodio, a često i prije, jer nas probudi oboje!!! Lako za mene, ali malac fino posiše, prebacim ga u krevetić i taman se namjestim, tonem u san...kad "pila" proradi. Nakon 15min, malac je budan, a ja iživcirana i pospana. Sve je pokušao, ništa ne pali, čak ni moje "roštiljanje" kad ga okrećem malo na jednu, malo na drugu stranu. Čepiće za uši sam nekad koristila, ali ne pomažu baš. Uglavnom, mislim da ćemo dijete uskoro preseliti u njegovu sobicu, nek se barem on naspava..............ja sam se pomirila sa sudbinom, usto ga još dobro iscipelarim, pa mi bude nekako lakše ( iako opet počne hrkati nakon 2-3 minute).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne mogu vjerovati da se čepići za uši spominju samno u jednom postu
    mm ne hrče, ali sam znala imati neke suputnike i privremene cimere koji su gadno, zbilja gadno hrkali. Čepići su zakon.
    I čini mi se da i pretjerana težina pomaže hrkanju, ne znam jesam li u pravu stavite ih na dijetu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moj isto hrče i to jako... s time da je i zadnjih godinu dana prestajao disati u snu...
    Naručili smo ga u Kliniku za spavanje ( Vrapče :D) gdje su mu dijagnosticirali apneje (mislim da prestaje disati oko 39 puta u sat vremena - strašno)
    Dalje je upućen kod otorinca na Rebro koji ga je odmah naručio za operaciju. Tako da eto čekamo 21.11. da ga osakate ali onda se nadam da ćemo napokon spavati zajedno... Inače, dok ovo hrkanje traje mogu samo reći da smo ko cigani svi 5... Više se ni ne zna koje je čiji krevet i tko s kim spava u kojoj sobi...
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 05.10.2011. at 13:21

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I btw da olakšam dušu... luda sam...
    Klinci su u svojo sobi jedan dio noći, beba još ciki i opcija čepića mi nije opcija jer ju onda ne čujem... Probali smo sve i ništa nije pomoglo...
    Pošto mi je san ionako smrdan od količine djece zadnjih 5 godina i komarac me može probuditi ali zato imam zvukove koji me mogu uspavati tako da je lijepo prije nego legnem na svoj blaženi kauč upalim perilicu suđa, vešmašinu i onda mogu spavati....

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mm hrče. I spava s klincima u njihovoj sobi. Do daljnjega.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

MM toliko hrče da budi susjede!!! Naravno ima dijagnosticiranu apneju, kronični sinusitis i svašta nešto.Doktori iz Klinike za spavanje i sa Svetog Duha kažu da je jedino rješenje nekakav aparat sa maskom koji ne ide preko HZZO-a i košta oko 15 tisuća kuna. Naravno tko to može platiti. Predlagali su mu operaciju i rezanje resice, ali su se i ogradili da ta operacija za njega nije dugoročno rješenje. Tako da spava u susjednoj sobi i strašno mi fali.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bim bam mislim da bi ovih dana trebali odobriti aparat preko Hzzo - daj provjeri...
    mm mora na operaciju sinusa jer uz devijaciju septuma mu je bio i nos slomljen i krivo zarastao
    ipak s apnejama se ja nebi zezala, bezazlene nisu nimalo... štoviše uništavaju organe, rad manjeg dotjecaja kisika dolazi do oštećenja srca, mozga... da ne nabrajam, moguće posljedice srčani i moždani udar... neka ide isprobati par noći koji aparat mu najviše odgovara pa potražite negdje van Hrvatske

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala na informaciji za aparat, odmah ćemo se raspitati, to bi bilo super. Ako čuješ za još koju novost unaprijed zahvaljujem.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu vjerovati da se čepići za uši spominju samno u jednom postu
    mm ne hrče, ali sam znala imati neke suputnike i privremene cimere koji su gadno, zbilja gadno hrkali. Čepići su zakon.
    I čini mi se da i pretjerana težina pomaže hrkanju, ne znam jesam li u pravu stavite ih na dijetu
    Čepići se dva puta spomenuše Bez njih nisam ni u rodilište išla (poučena prvim iskustvom!), a ne znam kak da svojeg stavim na dijetu kad i ovak izgleda kao da je iz Biafre došao, bez obzira koliko se pokušava utovit (pa se primi mene, dok ga, normalno, samo gledam kako jede )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •