-
QUOTE=cvijeta73;1975264]a di bi trebala biti otpuštena?
[/QUOTE]
Ako obitelj nema novaca da plati med. sestru 24/h, po meni, upravo na mjesto koje najavljuje kandidat Kukurukua za ministarstva zdravstva - palijativnu skrb. Upravo je pogrešno, po meni, ovo na što smo se ovdje navikli - da se obitelj satare, u ime, možda sasvim nepotrebne, žrtve (recimo, osoba je dementna i skroz nesvjesna, svejedno joj je gdje je itd.). I onda se tješimo ovakvim "inspirativnim mejlovima".
To je isto tako "super", kao kad se liječnici "peru od odgovornosti" za teške psih. bolesne ljude - ono... na kraju kljukaju tbltama obitelj da se lakše s tim "nosi".
Opet, ono nemoš' sjedit satima? A doma bi mogla? Što se mijenja? Radi se, dobrim dijelom, o tome kako bismo mi mogli lakše živit i što se nama čini, jer se meni pak čini, da je starcima koji prolaze "zadnje dane", a neki i zadnje godine, u demenciji i nemoći, u dobroj mjeri svejedno.
Vidila sam domova i domova. Neki su OK, neki su stvarno strava i užas, ali nije sve strava i užas.
Evo, cvijeta, zamislite vi brigu 24/h za bolesnika koji jede na sondu, piški na kateter, uzima sijaset lijekova, i nije pokretan? Kako biste to izvodili u vašem stanu, uz vašu djecu, vaše poslove i vaše okolnosti? Nije to uvijek nekih lijepih zadnjih "10 dana", kako sam isto vidjela ljude da umiru. Nisu svi te sreće - od obitelji, do umirućih.
A ne razmišljam o terminima komod... ne-komod. I uopće mi je teško tako nešto "prevesti" u što bi bilo komod, a što "opravdano". I uopće - kome se to "opravdava". Opravdavamo se samo sebi samima, ne susjedima i promatračima naših života.
Evo, meni osobno, ove pameti i sada, je neprihvatljivo da uništim kćer i njenu obitelj ako ću bit nesposobna za brigu sama o sebi, ne govorim kuhanje, čitanje itd., nego ono - nužda, nepokretnost, vidanje dekubitusa itd. ono što bi se svelo pod poslove "med. sestre". Ne govorim o 10-tak dana i mjesec dana, govorim o godinama. Puno bih rađe da to može radit netko drugi, za to plaćen i obučen, a da mi ona dolazi u posjet.
Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2011. at 16:51
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma