Ne znam kako bih formirala ovu temu, pa ću cijelokupnu priču započeti od početka. Kraljem studenog 2010. godine završila sam na hitnoj sa sumnjom da imam upalu slijepog crijeva. Na koncu je utvrđeno da doktorica nije fulala u simptomima, ali da sam pokupila streptokoka. Završila sam na penicilinu (jedna injekcija) ostatak tablete. Tri tjedna je bio mir, a onda sam počela jako kašljati, bolovi u leđima, onako kao da vas netko zareže, otišla izvaditi pretrage i nađena upala pluća. Ponovno na antibiotiku, naloženo ležanje. Sve je to trajalo opet jedno tri tjedna, kada su se pojavili i simtomi astme, tako da sam bila u emocionalnom i fizičkom knock downu. E sad u cijelom tom periodu je krvna slika izuzev leukocita i crp-a (turbo povišeni) bila uredna, trombociti na donjoj granici, ali normalni. U siječnju mi je mlađi sin završio u bolnici ( sve zajedno trajalo tri mjeseca, i promjenili smo tri bolnice; ne našom voljom), i kada se je konačno malo primirio, željela sam napraviti sve kontrole s obzirom na protek vremena i potrebu pregleda prije počinjanja s novom hormonalnom terapijom. Na moje veliko iznenađenje trombociti su bili vrlo niski (89), i moja dok. opće prakse me je uputila hematologu. Hemica je bila vrlo ljubazna, uputila me obaviti hrpu pretraga (AST;ASTO, KKS, FE,...), jer je niske trombocite povezala i s mogućnosti da nije uništen streptokok kojeg sam spomenula u početku moje priče. Na žalost nije tako, i sada me je uputila na testiranje za antitijela. Navela mi je da to riješim kroz nekoliko mjeseci,ali da nigdje ne piše da to mora biti od danas do sutra. Moje pitanje glasi, promjenila sam prehranu, trudim se hraniti čim zdravije, i lagano dovesti svoj život u red. (alergija na ambroziju, upala pluća, astma, briga za malog, starija krenula u prvi razred škole) što savjetujete iz vlastitog iskustva od biljnih pripravaka, dodataka što može pomoći u poboljšanju krvne slike, tj. što moram još poduzeti da vratim trombocite u red. Naravno, to ne znači da mislim izbjegavati susrete sa hematologicom i pridržavati se svih njezinih iskustava, ali mi je ovo totalno novo i svaka informacija, pa makar i lijepa riječ dobro dođe. Hvala!