jučer sam posudila i knjigu, pa da usporedim![]()
jučer sam posudila i knjigu, pa da usporedim![]()
I meni je odlična This is going to hurt.
Nasmijala me i rasplakala, više puta.
Žao mi je što još nema 2. sezone
I meni je bila super.
Ben Whishaw je odličan, al njega volim još od Parfema.
Odgledala sam Lucifera, kroz šaljivu priču o vragu koji je ljudskiji od ljudi, serija pokriva uobičajene prijateljske i romantične dileme s kojima se svi susrećemo, ali se dotiče i moralnih pitanja, posebno epizode koje na neki način govore o rasizmu. Toplo, srčano, komično i emocionalno.
Prešla sam na Pozovite Saula. Priča o braći i zapletenom odnosu, zavist s jedne strane i odanost i ljubav s druge. Zanimljivo.
aaa, pa to je divna vijest!
ja sam prije par tjedana napokon pogledala prve dvije, na prvo gledanje me nisu oduševile, a sad su mi baš legle
urnebesne su mi, pogotovo umirem od smijeha na dosadnog Uncle Colm
i na usputne komentare oko suđa koje si međusobno posuđuju
From scratch.
Naplaka se... Ali je divna![]()
True detective, ne znam kako prije nisam gledala. O d l i č n a!!!
Znam, nisam imala HBO hahaha
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.11.2022. at 19:35
Derry Girls su mi i u 3. sezoni bile dobre.
Sviđa mi je i francuska The 7 lives of Lea (netflix), još nisam odgledala do kraja, ali mislim da mi se dojam neće puno promijeniti.
Za Community još nisam na sigurno što da mislim, varira mi.
Jel netko gledao zombie seriju s Drew Barrymore - Santa Clarita Diet?
Ja sam bila bolesna pa sam pogledala petu sezonu Krune, meni dosta lošiju od prve četiri, a vidim da je to i najčešći dojam
Cijela se sezona bavi Charlesom i Dianom i njihovim razvodom, a i to ne baš zanimljivo ni originalno, visokoprodukcijska Santa Barbara
Ja sam konačno pogledala prvu sezonu White Lotus pa sam odmah krenula i na drugu. Dobra je serija, samo to je taj tip serije u kojoj su mi svi likovi antipatični pa se nekako ne zagrijem.
Druga sezona mi je zanimljivija.
"1899" na Netflixu. Isti autorski tim kao u seriji "Dark" (meni jedna od najboljih serija zadnjih godina), čak je i "odrasli Jonas" opet u castu.
Možda mrvicu slabije od "Darka", sporiji tempo u prvim epizodama, no, ponovno intrigantna ideja i razrada.
Maštovit narativ, genijalan glazbeni soundtrack (zabavan i iznenađujući) i zvuk, maestralni vizuali, odlična rekonstrukcija epohe.
Nekoliko blistavih glumačkih izvedbi (danski glumci svi izvrsni, a ima još fantastičnih glumačkih kreacija).
Autorska ideja da likovi (raznih nacionalnosti) govore većinom na svom jeziku (uz engleski koji je tu kao major jezik) donijela je neke nove, prekrasne momente i pokazala kako su ljudske emocije univerzalne. Samo zbog toga vrijedi gledati seriju, neki od tih razgovora gdje se protagonisti načelno ne razumiju (a zapravo razumiju) su veličanstvene minijature.
s obzirom na moj nick, red je da preporučim (a nadam se da će preporuka biti opravdana) i nastavak Willowa kao seriju
izlazi sljedeći tjedan, 30.11.
Willow (TV Series 2022– ) - IMDb
Na Pickboxu je ovaj tjedan bila mini serija Happy Valley (Dolina sreće), odlična, baš lijepo prikazuje kako svaka naša odluka za sobom povlači neke posljedice.
Happy Valley je odlična serija, mislim da sam ju gledala na Netflixu. Tko voli engleske krimi policijske serije, na Pickbox je upravo došla prilično dobra serija Karen Pirie. Privukla me radi Lauren Lyle iz Outlandera, i baš me se svidjela. Možda je na momente mrvicu spora, ali ima solidnu priču, a Lauren Lyle je stvarno dobra.
Poslano sa mog SM-A536B koristeći Tapatalk
Jeste gledali Wednesday?
Baš mi je odlična, sin je odbingao već, meni i mužu ostale još dvije epizode. Tim Burtonova atmosfera, odlični glumci, skroz ok scenarij
Bila je i ona tema što gledati sa djecom od 12ak godina, evo ovo![]()
Ja sam otkazala Netflix, mislim da ću ga danas ponovo uzeti![]()
Ma ne samo radi Wednesday, skupilo se više toga što želim gledati. Skužila sam da ništa ne gledam pa sam otkazala prije možda mjesec-dva, a onda mi odmah fali.
I meni je drago da je tang to napisala jer sam tako nešto i ja planirala
Isto mi se sviđa Wednesday, odlične su joj izjaveScena plesa u 4. epizodi je super.
Wednesday, odlična. nakon nje napola prespavala Fireflay Lane. Trebala sam ju čuvati za akciju peglanje, a vrijeme provesti uz knjigu ili neku bolju seriju /film.
Sad sam malo ljubomorna što sve gledate Wednesday s djecom, a moja je pogledala sama
Ali nas dvije gledamo Ponos i predrasude, verziju iz '95. Ide na HRTu od ponedjeljka do četvrtka po jedna epizoda.
vertex, t je pogledala dva puta sama pa tek onda sa mnom
uspila sam je impresionirat svojim detektivskim vjestinama #practicemakesperfect![]()
nema te scene u drugim verzijama, to su ubacili u ovu verziju iz 1995., definitivno najbolja scena, oko toga se vrti i cijeli Dnevnik Bridget Jones ako ste čitale knjigu
i ja sam gledala ovu verzijiu iz 80. kao baš mala i sjećam se da mi je bila super, navodno najvjernije prati knjigu... ali hm, ako gledam seriju onda ovu iz 1995. Colin Firth je Darcy br. 1, iako mi je odličan i Matthew Macfadyen u filmu
ali evo, i mi gledamo obiteljski Wednesday, baš je zabavno (iako meni to nije za ispod 12 g.), malo vuče i na Harryja Pottera s Tim Burtonom... podsjetilo me da moram klincima pustit Škarorukog Edwarda da vide što je film
Javi ako ga nađeš negdje na servisima i sl.
A može ga se ovaj tjedan pogledati i u kinu, sa svim ostalim Burtonovim filmovima http://kinotuskanac.hr/cycle/portreti-tim-burton
Edward i još nekoliko Burtonovih filmova su na Disney+.
Wednesday je baš fora i čini mi se taman za najmlađe teense, a i meni je bila zabavna, no možda zato što još od djetinjstva volim burtonovsku estetiku...
Kad smo već kod autora mi smo obiteljski fanovi Wes Andersona. Posebno Grand Budapest Hotel, ali i posljednji French Dispatch je zabavan.
A od serija bih izdvojila Breeders - roditeljski, Giri/Haji - vizualno i zbog Japana, Andor - meni definitivno najbolji od te navale starwars serija i His Dark Materials koji baš kreću s finalnom sezonom.
Ja sad gledam drugu sezonu White lotus, ok mi je, ali jedna stvar me izluđuje.
Radnja bi se kao trebala odvijat u srpnju, a u svakoj epizodi snimaju gole grane listopadnih stabala ispred hotela.
U početku mi je to bilo jako zbunjujuće, pa sam vidila na netu da su snimali od listopada do prosinca. U nekim scenama se baš kuži da svjetlost nije ljetna, da ne govorim da ono, srpanj, ni na kome ni kapljica znoja, al ta stabla u svakoj epizodi su baš mogli preskočit
prigodno za Božić - Chosen na HTV-u, meni baš zabavno i drugačije od tipičnih biblijskih filmova i serija![]()
neka serija ili slično na njemačkom pomogućnosti s titlom, 11-20 god ciljana dob
Charite na Netflixu Charité (TV Series 2017– ) - IMDb
Ovdje nisam vidila da je se spominje. Moja prijateljica jako voli tu seriju, valjda je i poluparna u Austriji gdje živi. Oni je isto gledaju obiteljski, ja već duže namjeravam.
Posljednje uređivanje od vertex : 23.12.2022. at 14:31
Ljubav, smrt, roboti - niz kratkih animiranih serija. Uglavnom nasilje, krv, horor, ali ima i sjetnih, poetskih i zabavnih. U volume 2 ima jedna na koju sam se valjala od smijeha. Na temu Djeda Mraza.
Moja Netflix lista za 2022. = „Bubilo romantično-otkačena tinejdžerica“ lista:
Derry Girls: netko je prije napisao da 3. sezona nije tako dobra kao prve dvije, ali meni su svi oni skupa jednostavno genijalni i zabavni, sve su mi sezone sjajne. Mogu li gledati bilo kada.
Never Have I Ever: Ako ste voljeli „I to mi je neki život“ ovu ćete jednostavno obožavati. Nikad mi dosta Devi, jednostavno mi je genijalan lik.
After life, 3. sezona (ali i sve skupa): apsolutno genijalno. Ricky Gervais je najbolji na svijetu. Da mogu birati s kime bih htjela biti na pustom otoku kao rijetki preživjeli nakon apokalipse na zemlji, on bi bio jedan od rijetkih ljudi koje bih izabrala. (Danas mi ne nedostaje superativa).
Love & Anarchy, sezona 2: apsolutno fantastično. Prva sezona mi je bila odlična, druga mi je potpuni zakon kako su dublje ušli u priču s glavnim ženskim likom.
The Hook Up Plan: francuska serija, 3 sezone – isti likovi, ali svaka sezona je zaokružena u svojoj priči. Fantastično. Fora, lijepo, otkačeno, zabavno, likovi lijepo i slojevito modelirani (što se raspetljava kroz sve tri sezone). (Mislim „slojevito“ za tinejdžersko/mladenačko-romantičnu komediju, ne za egzistencijalističku dramu)
The Bold Type: ovo mi nije baaaaš tako jako napeto bilo, ali sam ju odlučila staviti na listu. Atmosfera radnje je tipa „Seks i grad“, „Emily u Parizu“… mlade, zgodne, uspješne, lijepo obučene… ali je pametnije od Emily, i više se fura na opće društvene teme od „Sex and the City“. Sve u svemu dobra mi je serija, ali nije jedna od onih „malo pomaknutih“ na koje više odvaljujem. By the way 3. sezonu Emily još nisam pogledala, ali pretpostavljam da mogu očekivati slično kao u 1. i 2. sezoni.
Easy (https://www.imdb.com/title/tt5562056/): jako dobro. Prilično fora. To je zapravo starija serija, ali ne sjećam se da smo ju spominjali. Uglavnom… jako puno epizoda i svaka ima svoju priču i svoje likove koji se tek povremeno isprepliću. Ljubavno-partnerski odnosi naravno. I baš je „easy“ – laganini. Ima seksa i malo nekih pomaknutih stvari, ali ukratko: dosta zanimljivo.
Harry & Meghan: ma morate to pogledati, ali stvarno.
Možda u 2023. prijeđem na sve skupa nešto pametnije, uzvišenije, dublje... ali... vjerojatno ne.
Znači, svašta sam gledala, pola i zaboravila prošle godine
Inventing Anna -zanimljivo, ali jesu li ljudi stvarno toliko blentavi?
Bridgerton -a ko nije to gledao?
Sinner -odličan slowburn, za sve koji to vole
Lovesick -simpatičan feelgood mozak na pašu
Kobra kai sa J i M. Zabavno i malko nabrijano.
Outerbanks -svi su mladi i lijepi, a još i briju da su gooniesi. Gledala sa srednjim, čwkamo novu sezonu
Never have i ever - odlična baš
Novi seks i grad -blesavo. I serija i gospođe.
The ranch -kauboj Kelso. Malo white trash đir. Prve tri sezone komične, druge dvije više dark, ali ima fora za nasmijat se. Sam elliott legendaran.
The great - komična povijest. Fora.
Emperess -sissi. Ja volim.
The woman in the window... -zabavna i čudna
Stay close i stranger -slične, po cobenovim romanima. I aju tu neku atmosferu... Ne znam. Ali nisam mogla prestati gledati
From scratch - suza suzu goni. Divna.
Emily in Paris - serija za bit na mobitelu. Moj desetogodišnjak ima dubokoumnije konverzacije. A i outfiti -čak ni šim parižanke, na koje briju lčitavu seriju, nw hodaju u podne obučene kao za ru paul drag race. Ali ima sjajnih 4k prizora Pariza.
Zlatno doba na HBO - santa barbara u 19 stoljeću
Sigorno sam zaboravila više od pola.
Ja ove godine neću gledat ništa ni pametnije ni dubokoumnije, obećajem. Živile plitkw serije i mozak na paši.