To je zez, jer nekako pluta stalno između prikaza stvarnosti i interpretacije, pa ponekad očekuješ jedno, a dobiješ drugo.
Recimo kod one epizode s tipom koji je provalio u dvorac, što je meni izvrsna epizoda, jedna od najboljih u cijeloj seriji, totalno su se odmakli od stvarnosti. Taj je lik prikazan kao jedina normalna osoba u cijelom UK. Ali iako su njemu pripisali hrpu stvari koje se nisu dogodile, iskoristili su to da ispričaju priču koja jest bila stvarna za mnoge ljude.
Meni je glumica koja glumi Dianu super, Gillian mi je isto dobra kao uloga, ali ja nemam neko osobno sjećanje na stvarnu MT. Pa kad sam vidila da su neki oduševljeni "kako je skinila glas", išla sam provjerit na youtube je li MT stvarno zvučala tako promuklo, i nisam baš to našla. Niti da je pričala tako sporo.

Meni je inače kod serije baš super kako prikazuje s jedne strane besmisao cijele te monarhije, nekad ti se gade (pogotovo kad love!), nekad misliš "koje niškoristi od ljudi, a pogledaj šta si sve umišljaju, 500 stranica uputa za vlastiti pogreb", a opet nekad empatiziraš s njima, vidiš da pate, bude ti ih žao.. To što uvijek balansiraju s obe perspektive mi je super.