A Jurana ajde sad je zavrsi![]()
I jesam. Ima nešto u toj Giri / Haji. U nekim dijelovima me je iskreno dotakla, a u nekima je umjetna, postmodernistička. Ako se netko odluči na gledanje, ne preskačite recape jer nisu samo montaža dijelova prethodnih epizoda, nego parafraza i komentar.
Sljedeće sam gledala Ginny&Georgia koja mi je od 2. do 9. epizode bila sasvim dobra, ali zadnja epizoda je potpuno napustila sve u priči što su gradili od početka i samo napravila zaokret da omogući 2. sezonu. Neki trenuci su klišeji i tanki, ali ima i odličnih stvari. Malo se kao poigrava običajima tradicionalnih sapunica pa onda neka iznenađenja pa još realističnih životnih događaja. Tri glavne teme: uklapanje tinejdžera u društvo, idila/privid idile života u malom gradu, preživljavanje zlostavljane djevojke i izdizanje iz nepravedne pozicije u koju je život stavio.
Sad sam počela Brave New World. Za nju sam čula da je dobila loših kritika, ali nema šanse da joj ne dam šansu - distopijski SF light, utemeljen na klasiku. Doduše, ono što sam dosad vidjela više podsjeća na H. G. Wellsa, nego Huxleyja.