Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: kako čuvate/skladištite dječje stvari koje trenutno nisu u upotrebi

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno kako čuvate/skladištite dječje stvari koje trenutno nisu u upotrebi

Robicu, igračke i ostale stvari koje je N prerasla čuvam za drugu bebu, nešto sam posudila, ali još uvijek se gomila hrpa stvari.........čuvam u vrećicama po ormarima, po podrumima i tavanima na vikendici, ali sad kad sam počela tražiti neke stvari koje mi trebaju vidim da nisam to dobro osmislila tj. hrpu toga ne mogu pronaći, a i u vrećicama roba poprima poprilično neugodan miris.....pa trebam prijedloge i ideje kako to što sustavnije napraviti za slijedeći put i gdje potrpati svu tu količinu robe a da mi se stan ne pretvori u skladište (što već u neku ruku i je)...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam pametan odgovor. Čuvam iz istog razloga kao i ti. Kompletnu premalu robu imam složenu u ormarima u dječjoj sobi, jer nemamo tavan, skladište,...
    Izgleda da moram hitno imati drugo dijete, pa da zalihe nakon toga dijelim i prodam.
    Posuđujem obleku i drugima, ali mi se uredno vrati nazad.
    Kolica, AS i slično smo odvezli kod sveki na tavan i dio kod brata.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Držim sve u jednom ormaru u sobi koju ne koristimo.
    Dio u onim vrećama iz kojih se istisne zrak, a dio na policama.
    Sve slažem po veličini (ja još imam i po spolu), što mi je i najlakše - kad nešto prerastu onda svu robu iz tog razdoblja spremim zajedno.
    Tako najlakše nađem kad mi nešto treba, a i odmah znam što je za koju sezonu.
    Tako imam vreće 0-6 mjeseci, 6-12 mjeseci itd., za mušku i žensku robu u odvojenim vrećama, a unisex stvari su uglavnom na policama jer sam ih odmah odvajala za korištenje za drugo dijete.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sve što mlađi preraste slažem u vreće po veličini/sezoni i odmah prosljeđujem dalje (= uvalim baki da čuva za mlađu dječicu). tako rješavam i igračke i opremu (nešto ode u vrtić ili van familije).

sve što od starijeg ostaje mlađem čuvam u ormaru, odjeću koju nakon sezone preraste samo premjestim na višu policu tako da imam hrpe "ljetno 4 godine", "zimsko 4 godine" pa vadim kad dođu na red. igračke su također u ormaru.

nemam puno prostora pa moram biti organizirana. zato imam puno ormara , a da nemam stavila bih pod krevet neke ladice/kutije. prednost čuvanja robe u stanu je da ostane čista i uvijek ti je pri ruci.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Space Bag-ovi - odlična stvar. Odvojeno po veličina i složeno u francuski krevet. Stane cijelo brdo.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mama Martina prvotno napisa Vidi poruku
    Space Bag-ovi - odlična stvar. Odvojeno po veličina i složeno u francuski krevet. Stane cijelo brdo.
    E to, nisam se mogla sjetiti kako se zovu ove moje "vreće".
    Zakon stvar.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam dvije velike ladice u dnu ormara za takvu robu, koja je starijem sinu premala, a mlađem velika. Pa ipak, dogodilo mi se puno puta da zaboravim i mlađe dijete preraste robu koju sam "čuvala" za njega. S vremenom sam se opametila i sad čuvam samo odabrane stvari za koje mlađi kaže da ih želi, ostalo dajem dalje da mi ne stvara gužvu, ali taj princip drži vodu tek otkada su dečki krenuli u školu. Ranije sam čuvala sve živo jer dok se još igraju na podu dobro dođe svaka krpica.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sve sto mala preraste spremam u kartonske kutije na koje pisem kakva je roba ( ljeto, zima, jakne,...) i za koju dob i kod mame na tavan. Robicu koja joj je jos prevelika drzim ili kod nje u ormaru ili kod nas u podrumu, da mi bude pri ruci. Jer mi se znalo desiti da preraste dok se ja sjetim ili je pronadem.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Je li itko probao one prozirne kutije s kotačićima na dnu? Prodaju se u shopping centrima kao kutije za igračke? Meni pod hitno treba sustav organizacije dječje odjeće jer smo dobili i velikog i malog, pelena sto vrsta i veličina, a ja sam sve manje pokretna i sve manje znam gdje je šta, a mjesta je vrlo malo...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

držim u vakuum vrećama i kesama od posteljine (one na rajfešlus), većina stoji pod ugaonom, jedan dio po ormarima
    šmizlinu curičastu garderobu koju je prerasla uputila sam drugu koji ima dvije djevojčice, obe mlađe od šmizi
    sve što sad preraste preberem, uniseks ostaje, pinkrozapustimedavrisnem šaljem odmah dalje na istu adresu
    čupinu preraslu garderobu držim još u nekakvim povelikim kesama i smišljam kud da je uputim, jer već počinje da mi smeta... (naravno da polovna dječija garderoba nikome ne treba, a svi kukaju kako nemaju love... )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Peterlin, lako tebi, tvoji su mala razlika.
    Moj ima več 4, a čuvam za drugo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ih dok se ti okuražiš za drugo i zaboravit ces da si igdje spremila robicu
    Posljednje uređivanje od spajalica : 03.10.2011. at 13:25

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, lako tebi, tvoji su mala razlika.
    Moj ima več 4, a čuvam za drugo.
    Jest mala razlika u godinama, ali je dosta veća u gabaritima - za ilustraciju, trenutno mali ima nogu 36, a veliki 42 ! (Offt. cipele čuvam samo ako starijem ne legnu na prvu loptu, ono što je razgaženo odmah ide dalje i to ne poznatima nego na kontejner izvana, sin zagazi svoje cipele tako temeljito da nisu nosive - probala ja na sebi...)

Budući da su dosta drugačije građeni, sad već znam što čuvati, a dosta toga odmah ide dalje...

Kaj se višegodišnjeg čuvanja robe tiče, samo ti čuvaj ako imaš gdje - moj brat je 8 godina mlađi od mene, pa je svejedno naslijedio neke moje stvari (baka je u ono vrijeme šivala).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.10.2011. at 13:31

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ih dok se ti okuražiš za drugo i zaboravit ces da si igdje spremila robicu
    Baš, ili ju budu moljci pojeli.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Baš, ili ju budu moljci pojeli.
    Ma nece Moje cure su skoro 5 godina razlike i nije bilo problem sacuvati robicu.
    I moji i MM- ovi cu cuvali nase stvari, tako da sad imamo slikovnice, neke igracke, cak i par majici koje smo mi nosilimkao mali i to je bas zgodno. Ali srecom imamo veliki tavan.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja čuvam u vikendici. Suvo je, čisto. Tamo su nam kolica, hranilica, sve... Roba je u plakaru, u vakum vrećama, čuvam i poneki neiznošeni komad obuće (buce, sandale za vodu). Igračke uglavnom u opticaju, polomljene bacam, a neke bebeće neoštećene (slagalice, glodalice) u kutiju pa isto u vikendicu.
    Trudim se da sve bude na jednom mestu, u jednom plakaru. Ako pospremam ormane napunim kutiju robom i označim, i prvom prilikom nosimo u vikendicu.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Mama Martina prvotno napisa Vidi poruku
    Space Bag-ovi - odlična stvar. Stane cijelo brdo.
    X

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dobro ja sam isto počela razmišljati ot tim space bagovima, ali gdje ih ima za kupiti, da su najjeftiniji a da su opet neka kvaliteta???? jedino sam vidjela preko onog top shopa a to mi se čini poprilična cijena - jest da ih ima dosta ali ja bih krenula sa 3-4vreće pa onda eventualno ako mi bude potrebno dalje kupovala.....jel ima toga igdje za kupiti onak na komade???? i kako je s robom kad se izvadi iz toga'??? jel preveć zgužvana??? uništena??? pretpostavljam da ostaje čista i mirišljava (a ne ko meni na tavanu iz obične vreće - smrduckava i na nekim mjestima požutjela.........)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imam samo jednu "pravu" Space Bag vreću, i nju sam kupila na komad, u većem supermarketu; ostale sam kupovala na raznim mjestima, isto na komad ili dvije u pakovanju; zadnje dvije pazarila u vrtnom centru (anbilivabl aj nou) neke italijanske, još ih nisam ubacila u upotrebu
    roba izađe onakva kakvu si je ubacila, ne pretjerano pogužvana
    vodi računa o "stepenu smanjivanja" tj. bebeća robica će u vreći ostati skoro istih dimenzija i kad se izvuče vazduh, za razliku od npr. jastuka ili pernatih jakni
    u vreću ne trpaj preko crte i dok izvlačiš vazduh radi to na podu ili nekoj drugoj ravnoj tvrdoj površini, a rukom poravnavaj neravnine na gornjoj strani, da ipak možeš nešto staviti odozgo na tu vreću

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Je li itko probao one prozirne kutije s kotačićima na dnu? Prodaju se u shopping centrima kao kutije za igračke? Meni pod hitno treba sustav organizacije dječje odjeće jer smo dobili i velikog i malog, pelena sto vrsta i veličina, a ja sam sve manje pokretna i sve manje znam gdje je šta, a mjesta je vrlo malo...
    imam ih ja.... nisu baš praktične za čuvanje obleke.... em zauzimaju puno mjesta, a i nestane baš previše u njih.....
    ja slažem u vrećice (space bag il obične -isti vrag..... roba primi miris i u jednom i drugom) eventualno dodam malu vrećicu sa lavandom i u kartonske kutije na tavan.... ionak se idućom uporabom ta roba mora oprat....

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja imam nekoliko pravih (onih skupih) Spacer Bag-ova i mogu reći da i nisu tako kvalitetni. Zadnje sam kupovala u Metro-u - dvije vreće po 20 kuna i kvaliteta je jako dobra. Roba bude mirišljava, ali i zgužvana (ako jako izvučeš zrak). Ali, ja ionako prije upotrebe svu robicu operem, pa mi to nije bitno. I kaj je najvažnije nema moljaca!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji su nosilineke stvari ( za jako male bebe) koje je nosio moj buraz koji sad ima samo 32 godine, i dalje sam spremila za neku novu bebu u familiji( nadam se bu stariji buraz okuražil i napravil nekaj)

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja robicu razvrstavam u kutije po veličini i Ljetno//zimsko.....
    Na svaku kutiju napisem sto je unutra (posto je kod nas skroz u điru mijenjanje robice, vidite u potpisu) mora mi biti pregledno i dostupno......
    Kutije kupijem u ikeii,
    Ovakve; http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60047151/
    Živimo u kući, imam veliki vesaraj/spre,iste pa mi prostor nije problem, mjesta ima....

Preveliki robicu cuvam na vidljivom mjestu u ormaru....

A od većih stvari tipa kolica, kinderbet i sl sve još koristimo.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 05.10.2011. at 08:11

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas je dio u space bagovima, a dio u kartonskim kutijama, slažem po veličini i sezoni obično. Ako je neka veća kutija onda napišem i popis stvari koje su unutra da ne moram prekopavati.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sve čuvam u jednoj velikoj i dubokoj kištri u spavaćoj, i sve je oprano i rasporedim u plastične vrećice koje u najboljem slučaju slažem po brojevima ili kad mise ne da/ne stignem sve od sezone koja je prošla potrpam u ogromnu vreću. Svaki put kad po njoj kopam pokušam ono što će duže čekati da dođe na red pogurnuti prema dnu. Neki dann sam sve ljetno potrpala u jednu vreću pa ću tek na proljeće probat odšacat što je i maloj omalilo pa da šeljem ili prodajem, a što će im još biti za ljeto 2012. Ali moram priznati da me to konstantno slaganje preslagivanje i sl . prilično nervira i odnosi dosta vremena koliko god pokušavam biti ažurna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajme, kupujem u kauflandu plastične kutije. U sobi uvijek stoji jedna kutija, kako robu preraste, stavljam u kutiju. Kada se napuni nosim na tavan. Gledam da se kutije daju dobro zatvoriti i mislim da je ok. Ipak, sada sam se zabrinula. Kako sam prije 2,5 godine prve kutije stavila na tavan, nikada ih nisam otvarala. Ajme, u kakvom stanju je roba, sam bog zna.
    Kolica, as, krevetić i ostalu veću opremu nosim kod mojih u sobu svaštaru.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i meni trebaju a la spejsbeg vreće! jel kupovao netko nedavno?da ne lutam previše... ima možda interspar, plodine? to mi je blizu...
    Posljednje uređivanje od kudri : 05.10.2011. at 23:13

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

e...a jel ima tko ovo http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-BF13DA70-36B14C6A/lidl_hr/hs.xsl/index_22595.htm

j
    el to k čemu? mislim, izgled mi nije bitan, bitno da je funkcionalno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo ovo:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00130129/

S poklopcem.

Za sad mi je sva robica stala u tri takve kutije. Prozirne su što je plus, a i napišem što je unutra. U posebnoj kutiji su cipele, u još jednoj igračke i slikovnice. Sve lijepo operem, popeglam, razvrstam, popišem i stavim u kutije pa u ormar.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

rena7 i annie84 ajd probajte nam dat povratnu informaciju, kako roba izgleda nakon par godina........meni je glavni problem što nemam baš mjesta po ormarima pa sam osuđena skrivati to po kojekakvim tavanima i garažama, a ovo što lucas spominje meni se čini ko super stvar ako imaš gdje smjestiti - naravno u stanu, ne na tavanu ili u podrumu (čin i mi se da od vlage ne štiti uopće....)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čuj, meni ti je malac tek napunio dvije godine tako da ti taj feedback mogu dat tek za par godina :D Robicu vel. 56 smo već par puta proslijedili i izgleda još uvijek super, kao i sve ostalo, ali napominjem, u kutijama su tek nekih godinu i pol dana, neke stvari i kraće...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Roba, nakon tri godine u spejsbegu spremljenom u kaucu u dnevnoj sobi, izgleda isto. Samo mi nemamo vlagu niti nekih slicnih problema.
    Bila je zguzvana. Oprala sam i slozila. Ne peglam. Klinjo se nije bunio

Kolica, kad nisu u upotrebi, cuvam u spajzi u stanu. Nista ne drzim u podrumu jer zivimo u zgradi i ne znam sta bi se moglo dolje nakotiti.
    Mm je pravio ogromne ormare od poda do stropa. Na svim ormarima gornje police nemaju pregradu izmedju krila pa je to ogroman prostor za potrpati vece stvari.
    U spajzi smo stavili neke profi nosace za police koji mogu drzati poprilicnu kilazu pa u kvadrat i pol stane sve i svasta.
    Dosta mojih stvari je na posudbi. Mi isto posudimo od drugih pa vracam kad prerastu.

Ali se ipak nakupilo toliko stvari da sam pocela dijeliti/prodavati.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da pitam opet - di mogu kupiti a la spejsbeg vreće?? ne bi one skupe oriđiđi

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam original i neke iz Metroa. Bile na akciji 2 za 20 kn.
    Bilo i u Lidlu.
    A di u ovom trenutku možeš kupiti, nažalost ne znam.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja upravo bila u Interspaaru i imaju pakete spacebagova 2kom - zadnji put su kostali na akciji 20kn/paket.
    Ima i onih vreca na cifer za spremanje odjece (one sto se ne usisavaju) isto na akciji, ali ne znam cijenu.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja gledala sad na ebayu. je li netko naručivao? ima iz kine, hong konga

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa Vidi poruku
    rena7 i annie84 ajd probajte nam dat povratnu informaciju, kako roba izgleda nakon par godina........meni je glavni problem što nemam baš mjesta po ormarima pa sam osuđena skrivati to po kojekakvim tavanima i garažama, a ovo što lucas spominje meni se čini ko super stvar ako imaš gdje smjestiti - naravno u stanu, ne na tavanu ili u podrumu (čin i mi se da od vlage ne štiti uopće....)
    a ja bi to na tavan stavila..... doduše,tamo ima manje vlage nego kod nas u sobi..... neznam.....

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    da pitam opet - di mogu kupiti a la spejsbeg vreće?? ne bi one skupe oriđiđi
    U Intersparu-2 kom(velika i srednja) za 20 kn.Ja kupila nekoliko i prezadovoljna

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

super. hvala za info!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Taman vidjeh danas u Mercatoru kutije velike na kotačiće (izgleda kao od lego kockica poklopac) za igračke recimo dušu dalo (lako se miču dok se čisti), ali nisu baš jeftine, preko 100 kn.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa da te kutije se i meni čini da je teško nać a da su ispod 100kn, ako netko zna gdje molim informaciju :D

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vidra, ti inače živiš u trgovinama ili si profesionalni kupac?! Nema toga što ti ne znaš gdje ima za kupit, svaka čast

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

haha. ma na porodiljnom sam, pa imam vremena surfat
    dok se krčka ručak, mali kunja ....

a i ove stvari koje ste spominjale sam i sama u zadnje vrijeme tražila

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    U Intersparu-2 kom(velika i srednja) za 20 kn.Ja kupila nekoliko i prezadovoljna
    kupila i ja jučer, baš došla na temu da se pohvalim gdje sam našla
    znači, dobre su? nisam ih još probala, a uzela 3 paketa, bojala sam se više...ako valjaju, idem po još!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jesu da i ne mogu vjerovati da su još jeftinije! dobro znati

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovo da drže i jednu sezonu je isplativo!

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa Vidi poruku
    ovo da drže i jednu sezonu je isplativo!
    Meni evo već drugu godinu savršeno funkcioniraju.Baš planiram kupit još par komada jer se nakupila hrpa stvari koje je maleni prerastao
    Posljednje uređivanje od bodo : 12.10.2011. at 11:09

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa Vidi poruku
    ove vreće su suks!!! spremila ja stvari - 2 vreće se ispuhale isti dan - ne skroz, ali nisu uopće više komprimirane kao što su bile...što će tek biti za tjedan-dva, a jedna je pukla...bezveze!!! jel ima netko vreće da je zadovoljan?? i gdje ih je kupio?? nema veze ako su skuplje!!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •