Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: pametna ploča

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno pametna ploča

da li to kod vas u školi upotrebljavaju?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi put čujem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaže sin da imaju u kabinetu geografije. Baš ću pogledati kad bude roditeljski, ovaj ili idući tjedan. To se spaja s računalom i osjetljivo je na dodir.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo sam proguglala da vidim o čemu se radi
    zara ima touch screen kompjutor i navikla je sve na njemu raditi direktno, bez miša i tipkovnice, pa kad bi ovog bilo na nastavi, bilo bi idealno za nju

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hihi, dobro da imaju i ploču na kaj nam škola liči (moj svekar kad je išao u nju isto je izgledala ).
    Ali ova interaktivna ploča zvuči super.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kaže mm da imaju u školi ali da nema pojma kako funkcionira i dal je neko koristi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod mojeg klinca ( razredna nastava) to znaju ponekad koristiti.Pričal mi je foru kao imaju 4 flomastera različite boje,i kao kad jednog nemau spremištu pametna ploča misli da s njom pišete, tak da oni znaju ponekad pisat s prstom ( i sakriti flomič). Klinjo ide u jednu od novijih ( ako ne i najnoviju školu u Zagrebu, koja još malo pa ne bu u tri smjene radila)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.10.2011. at 17:31

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    kaže mm da imaju u školi ali da nema pojma kako funkcionira i dal je neko koristi
    Jedna "pametna ploča" košta oko 30 tisuća kuna, ministrastvo je na njih potrošilo više od 9 milijuna kuna, a najžalosnije od svega je što se u većini škola one uopće ne koriste.
    Ja znam kakva je situacija kod mene u školi, da kojim slučajem i dobijemo pametnu ploču, sigurna sam da je oko 90% kadra nikad nebi upotrijebilo. Većina ne zna koristiti ni običan kompjutor i projektor, ali takvo je nažalost realno stanje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam skužila dal ih imaju u svim razredima ali po pričanju sto posto su u svim nižim znači najmanje u 15razreda

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna "pametna ploča" košta oko 30 tisuća kuna, ministrastvo je na njih potrošilo više od 9 milijuna kuna, a najžalosnije od svega je što se u većini škola one uopće ne koriste.
    Ja znam kakva je situacija kod mene u školi, da kojim slučajem i dobijemo pametnu ploču, sigurna sam da je oko 90% kadra nikad nebi upotrijebilo. Većina ne zna koristiti ni običan kompjutor i projektor, ali takvo je nažalost realno stanje.
    je, takvo je stanje

ali, recimo, mm bi je rado koristio ali je ploča u informatičkoj učionici. jedna jedina. kakve koristi imaju svi profesori u školi od jedne pametne ploče kad, i da žele, ne mogu doći do nje?!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Upravo to! Naš projektor je u informatičkoj učionici, ja ako slučajno želim to iskoristiti, moram planirati da se to nikako ne preklapa s nastavom informatike, znači samo u dane kad nema informatičara i moram tog informatičara prije pitati "smijem" li taj i taj sat u "njegovu" učionicu.

Uopće ne sumnjam, da kojim slučajem i imamo pametnu ploču, da bi bila postavljena na neko "posebno" mjesto u školi, za koje bi onda nekolicina ljudi sposobnih raditi na njoj morali stalno ispostavljati radne dozvole da im uopće možemo pristupiti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

o bože moj...kako neznaju koristiti...većina ljudi danas ima takve mobitele...moja mala ima 4g i zna koristiti i "tač" i laptop bez miša- ne mislim da je to za pohvalu - htijela sam samo rći da ako dijete može naučiti mogu i prof. i nastavnici ako im netko pokaže-no to je već pitanje volje-i sramota je ako to ne žele...čovjek se u svakoj struci mora usavršavat tj. iči u korak s vremenom, a profesori bi u tome trebali prednjačiti a ne biti oni koji to "sabotiraju" (ali kako studiram na učiteljskom, jako sam svijesna situacija kako oni koji bi trebali prednjačiti i iči ukorak s vremenom, oni su iza svih struka i fakulteta u Zemlji-sramota)

moja mama ima 55g nikad nije radila na komp. prebacili su je na radno mjesto gdje se mora služiti non stop s njim tj. radi na njemu sav posao- nikad nije išla na tečaj, firma ih nije htijela poslati na tečaj, ako nije željela radidi mogla je samo nakon 30 i nešto godina dobiti samo tako otkaz.....i tako je sama, korak po korak, naučila sve u par dana-a nije znala ni upaliti komp.prije toga i žena ima samo srednju školu-a ne fakultet kao neki

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Nije toliki problem u kadru nego u softveru. Ministarstvo je kupilo opremu za koju ne postoji softver ili nije licenciran ili nije na hrvatskom tako da se ploče uglavnom koriste kao samo projektor, ali s tom razlikom što je projektor puno lakše koristiti.
    Po mom mišljenju pametna ploča je više namijenjena drugim predmetima nego informatici, a bez programa koji je podržavaju ne može biti 'pametna'. Bačeni novci.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj blis prvotno napisa Vidi poruku
    Nije toliki problem u kadru nego u softveru. Ministarstvo je kupilo opremu za koju ne postoji softver ili nije licenciran ili nije na hrvatskom tako da se ploče uglavnom koriste kao samo projektor, ali s tom razlikom što je projektor puno lakše koristiti.
    Po mom mišljenju pametna ploča je više namijenjena drugim predmetima nego informatici, a bez programa koji je podržavaju ne može biti 'pametna'. Bačeni novci.
    Mogli smo si misliti da je tako nešto.... Ufff....

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bio jest problem u softwareu, ali je to sređeno. Već je sigurno godinu i pol, dvije software besplatno dostupan na stranicama CARNet-a.

Inače...da...to je bila uludo bačeni novci. Dopremali su ih u školi, nisu educirali nastavnike za rad sa njima (pol satna demonstracija se ne može nazvati edukacija). Ljudi jednostavno to ne znaju koristiti. Ne zato što ne žele naučiti već iz razloga jer nije bilo edukacija. Nemojte to uspoređivati sa radom na računalu jer nije baš za uspoređivati elementarno pisanje u Wordu sa korištenjem pametne ploče u pravom smislu kako bi se trebale koristiti. Ljudima nije imao tko to pokazati.

Nije rad na pametnoj ploči baš takav piece of cake kako si neki zamišljaju. Najgore moguće korištenje pametne ploče je ono najčešće koje se koristi - kao projekcijsko platno. Zato stalno govorim da mi u Hrvatskoj imamo najskuplja projekcijska platna na svijetu!

Mi u školi imamo 1 (JEDNU) pametnu ploču kojoj se zna koristiti 2-3 ljudi. Ja sam među njima jer sam na zadnjoj godini fakulteta u sklopu metodike imao 8-satnu edukaciju o korištenju pametne ploče. I to još smatram da nisam nego 15% mogućnosti vidio, ali i to je dovoljno za početak. Međutim, nemam često priliku raditi u učionici u kojoj se ona nalazi.

Neću kriviti kolege koji ne žele naučiti raditi na pametnoj ploči. Razumjet ću ih da im je puna kapa svega i da za istu plaću moramo stalno ispunjavati sve više papirologije, moramo stalno ispunjavati sve veća očekivanja... Nije sve u plaći, ali što je previše previše je.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skola koju pohadjaju moji klinci ima pametne ploce u svim ucionicama (nismo u hr). opremanje je pocelo prije dvije godine, ove skolske godine su uspjeli nabaviti i posljednju. dio je financirala skola novcem ministarstva prosvjete, dio je financiran fundraisingom na niovu skole...

koriste se svakodnevno, nije ni ovdje uciteljima bilo (ili jos je) bas lako prebacit se na rad s njima... i tek su ove godine na gradskom sveucilistu uveli edukaciju buducih ucitelja/profesora za rad s pametnim plocama...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
    Bio jest problem u softwareu, ali je to sređeno. Već je sigurno godinu i pol, dvije software besplatno dostupan na stranicama CARNet-a.
    Na što točno misliš? Link?

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na program Pentii koji je već jako dugo besplatan & dostupan školama (ja ga na svom računalu imam od prosinca 2009.). Evo, na primjer, opis instalacije programa: LINK. Primijeti da je za registraciju potrebno unijeti serijski broj pametne ploče...a on je zalijepljen sa stražnje strane ploče.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nisam ja mislila pametnu ploču koristiti kao projekcijsko platno. Već par godina ja imam puno materijala koji su pripremljeni baš za korištenje na pametnim pločama, samo ih nemam na što staviti.

Tijekom godina je bilo svakakvih opravdanja iz škola kod kojih su pametne ploče samo ukrašavale zidove, od toga da nemaju sve odgovarajuće kable za spajanje, da nemaju adekvatna mjesta za postavljenje, softvere za rad, softvere na hrvatskom, osposobljeni kadar.... Mislim da su to sve gluposti. Osim toga, ministarstvo je uglavnom opremalo škole koje su dale zahtjev za pametne ploče, prema tome škole su onda po mojem mišljenju odgovorne da se to pošto-pošto stavi u funkciju.

I ja ne mogu shvatiti kolege koji općenito ne žele naučiti raditi na nečem novom, bila to pametna ploča ili nešto drugo. Vjerujem da je mnogima već puna kapa svega, i slažem se da za istu plaću moramo stalno ispunjavati sve više papirologije i sve veća očekivanja, ali se radi upravo o tome da jedni za istu plaću to i rade, a drugi se za istu plaću šlepaju na tuđi račun jer će uvijek netko umjesto njih odraditi "nešto u što se oni uopće ne razumiju".
    Niti mene na fakultetu nisu nikad obučavali za mnoge stvari koje radim, ali to ne znači da ću se poklopit po ušima i reći: "Žao mi je, ali ja to ne razumijem i neću se opterećivati s tim"
    Posljednje uređivanje od ježić : 04.10.2011. at 16:20

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ježić X potpisujem

ja sam samo htijela reć- da nije uredu da oni koji od djece traže da uče (prof.učitelji itd.) ne žele sami učiti-kakav primjer daju time djeci?!

tako je i na fakultetima-od studenata se traži sve i svašta a vrlo često puno prof.odbija "krenuti naprijed"-.....i time se postiže to da nas podučavaju nekim "zaostalim znanjima" ne ide se ukorak s vremenom- pa kad takav npr. učitelj dođe u školu jednostavno ...neznam kako da to kažem..kaska za učenicima..... shvaćam ja kakve su plaće uprosvjeti..ali čovjek ne postaje prof. ili učitelj zbog zarade (jer toga u tome poslu nema)... već iz ideala.... i sposobnosti da se na djecu prenese znanje a ne da se koći napredak

zamislite kako bi to bilo da se doktori kroz svoju karijeru dodatno konstantno ne educiraju, ne prate napredak u medicini...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    zamislite kako bi to bilo da se doktori kroz svoju karijeru dodatno konstantno ne educiraju, ne prate napredak u medicini...
    a zašto misliš da se liječnici cjeloživotno educiraju, a prosvjetari ne?! na temelju čega? znam da postoje neka publicirana istraživanja koja baš ne idu liječnicima u prilog.... ...
    mislim da je stanje u obje struke slično neki se dodatno educiraju, neki baš i ne....

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Danas sam prvi put radila s pametnom pločom i mogu reći da sam oduševljena.

Našla sam i kako napraviti ploču koja bi imala neke funkcije slične pravoj. http://pogledkrozprozor.wordpress.co...og-upravljaca/

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kako je moguće da se neki pratitelji foruma pitaju što su to uopće pametne ploče: gledali ste nekad Dnevnik Nove TV? Znate ono kad čitaju komentare s Facebooka, ili prikazuju rezultate javnog mnijenja, pa svima nam dragi Mislav Bago rukom manipulira po... pametnoj ploči. Eto, to vam je to. Dvije glavne primjene pametnih ploča su poslovne prezentacije i edukacija. Dokazano je, naime, da korištenje ploča pospješava učenje svih uzrasta, od najmanjih do odraslih.

Konkretno informatika nije najprikladniji predmet za primjenu pametnih ploča. Tijekom nastave informatike nije poželjno da učenici skreću pozornost sa zaslona pred sobom na ploču. Iz istog razloga čitaonice nisu idealna mjesta za smještaj pametnih ploča. Ali zato se u matematici, geografiji, fizici, u učenju jezika, u razrednoj nastavi... nude neslućene mogućnosti. U SAD-u gotovo svaka škola posjeduje barem po jednu ploču, a u Britaniji ih ima gotovo svaka učionica! Vjerujemo da to dovoljno govori o isplativosti pametnih ploča.

Nema govora o tome da je softver za korištenje ploča složen, nedokučiv. Trening nije gotov dokle god klijent ima pitanja! Osim toga, na internetu se nalaze zaista bogati i raznovrsni resursi za primjene ploča u edukaciji. Naravno da je i upoznavanje s njima dio treninga.
    Posljednje uređivanje od Bubica : 07.03.2012. at 21:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •