Pokazuje rezultate 1 do 50 od 355

Tema: Imate li bake?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je žao ko god nema nekog da mu pripomogne. Razumijem da vi što živite po velikim gradovima, neki udaljeni po 500km od svojih roditelja i porodice, al mi nekako nije jasno da nemate nikoga da vam "pokupi", pričuva dijete, kada vam pomoć zatreba. Ja imam prijateljicu koja ima odraslu djecu, i koja je, ne jednom pokupila moje dijete iz vrtića. Zatim, MMova sestra, imala malu u drugoj grupi, ali kada je frka, vozi mog sina sebi kući, a onda ja nekada u 7, ili MM idemo po njega. Imam divnu komšinicu, neudatu,ima 35 godina. Kada god sam je zamolila(a kada niko drugi ne može) da je pričuva sat-dva, da odem na roditeljski, da odem ljekaru, pa jednom čak sam išla i na politički sastanak, nikada me nije odbila. Ponekad joj kupim nešto, bombonjeru, neku lijepu majcu i slično. I ja pazim i čuvam tuđu djecu, od brata, zaove, djevera, s vremena na vrijeme, iako oni svi imaju po jednu nanu, osim mene. malo žrtve, ali moramo se međusobno pomagati.
    Vjerujem da je anu.m razbjesnilo to opetovano pitanje, i moji su uvijek ostajali sa čistačicom, ali se zna ko jue mama a ko je "nana" tako da to mene ne bi nimalo živciralo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je žao ko god nema nekog da mu pripomogne. Razumijem da vi što živite po velikim gradovima, neki udaljeni po 500km od svojih roditelja i porodice, al mi nekako nije jasno da nemate nikoga da vam "pokupi", pričuva dijete, kada vam pomoć zatreba. Ja imam prijateljicu koja ima odraslu djecu, i koja je, ne jednom pokupila moje dijete iz vrtića. Zatim, MMova sestra, imala malu u drugoj grupi, ali kada je frka, vozi mog sina sebi kući, a onda ja nekada u 7, ili MM idemo po njega. Imam divnu komšinicu, neudatu,ima 35 godina. Kada god sam je zamolila(a kada niko drugi ne može) da je pričuva sat-dva, da odem na roditeljski, da odem ljekaru, pa jednom čak sam išla i na politički sastanak, nikada me nije odbila. Ponekad joj kupim nešto, bombonjeru, neku lijepu majcu i slično. I ja pazim i čuvam tuđu djecu, od brata, zaove, djevera, s vremena na vrijeme, iako oni svi imaju po jednu nanu, osim mene. malo žrtve, ali moramo se međusobno pomagati.
    Vjerujem da je anu.m razbjesnilo to opetovano pitanje, i moji su uvijek ostajali sa čistačicom, ali se zna ko jue mama a ko je "nana" tako da to mene ne bi nimalo živciralo.
    Na poslu sam i ne stignem čitati sve, a na ovo ću za sada samo.... Nemam riječi!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uf, bez uvrede Eris, ovo što ti navodiš bi se kod većine nas nazvalo uvaljivanjem djeteta nekome drugom; imam ja tu hrpu neudatih susjeda i sl. bez djece, pa mi na pamet ne pada da im uz bombonjeru uvaljam i djecu na čuvanje, bez obzira koliko smo si dobri. ... Ne mogu razumjeti roditelja koji ne razumije drugog roditelja samo zato jer ne živi po njegovom načinu života! Znači: nemamo svi ni brata ili sestru, zato nemamo ni svekrve, šogorice, šogore, njihovu rodbinu, a da ih i imamo sigurna sam da nisu obavezni čuvati našu djecu (fakat, daj zamisli da netko iz Sesveta dolazi po moju djecu u vrtić u Rudešu da ih pokupi...). Svašta!

Slažem se s Anom.M., kod nas je situacija identična, samo što sam ja zbog neimanja bake ili djeda (strica, ujne, susjede, podstanarke... bla, bla) ostala doma na porodiljnom do 3. godine (o.k. tu je i ono što su djeca boležljiva), pa sad za nagradu od države umjesto svoje plaće (koja nije velika) dobivam još manju crkavicu od 1660 kn! :mad:
    A da sam se morala opravdavati na poslu i po koje kuda zbog toga kaj nemam baku - jesam, na žalost (imam baku ali je 1000 km daleko, a druga baka je nepokretna - znači i za nju trebam njegu i čuvanje).

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moram reagirati na tvoj post jer se na jednoj drugoj temi na kojoj se raspravljalo o čuvanju djece isto potegnulo pitanje nas koji nemamo nikoga pa smo maltene ispali problematični, nedruštveni i ljudi koji imaju komplicirane odnose s drugima.
    Možeš se smatrati sretnom što imaš toliko ljudi koji ti mogu pomoći, ali zašto je toliko nevjerojatno shvatiti da neki nemaju, ali ne zato što su zločesti pa nemaju dobre odnose s ljudima nego im je jednostavno grah pao drugačije.
    Evo npr. jedna baka 300km daleko, druga bolesna i o njoj se mi brinemo, moj brat i MM-ova sestra 300km daleko, najbolja prijateljica kojoj bih jedinoj povjerila dijete na čuvanje 600km daleko, ostale prijateljice ili su neudate ali rade od-do ili su na drugom kraju grada i imaju obitelj i djecu i mali milijon obaveza, a susjedi uglavnom stariji, a iskreno baš mi se nekako i neda bilo koga i u bilo koje vrijeme moliti da mi ide po dijete.
    Druga stvar koja me smeta a nema veze s gornjim postom je razmišljanje da zaposlenik koji ima dijete i mora ponekad ranije s posla ili na bolovanje zanemari posao ili da netko drugi odrađuje njegovo, a možda taj zaposlenik uloži i dvostruko više truda i posao uopće ne trpi zbog toga. Ako svoj posao odrađujem profesionalno, onako kako se očekuje, ako posao ne trpi što nekoga briga što nemam baku i moram 10 minuta ranije izaći po dijete.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mm i ja imamo dosta rodbine i prijatelja i da zbilja jako zagusti i nema tko podignuti dijete iz vrtica nasli bi nekoga. Daleko od toga. Ali to ne znaci da se mogu osloniti na to i racunati svako malo na takvu pomoc. Kao sto su cure vec rekle, ljudi imaju svoje zivote, vecina ima svoju djecu i posao i vrlo je tesko racunati da ce ti netko redovno uskakati. A i neugodno ti je traziti svako malo pomoc, kad znas da su i oni u stisci sa vremenom i da se snalaze kako mogu.
    Isto tako i ja, kad bi me netko zatrazio da mu uskocim, rado bi to ucinila. Ali cesto se desi da nam se zaredaju treninzi, informacije, roditeljski, doktor,... i jednostavno nemas pet minuta praznog hoda. Tako da mogu uskociti tu i tamo, ali jako tesko da netko redovno moze ocekivati pomoc.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma ja kužim što ana.m želi reći. Naravno da gori firma da bismo svi našli nekog, platili nekog da taj dan ili dva uskoči. Nije problem u nekim kriznim situacijama nego u tome da se sve češće podrazumjeva da su djeca zbrinuta od- do, 24/7, a roditelji posvećeni poslu i bezbrižni 100% a to je jednostavno nerealno i nenormalan pritisak. E, sad što možemo,osim izvenitlirat se na forumu - malo toga. Ili ostat doma ako imaš kaj jest i poslat ih sve skupa vrit ili trpit i radit bolje rečeno žonglirat takav posao i u oba slučaja imati širom oči za neki bolji posao s razumnim odnosom prema zaposlenicima s obitelji.
    Posljednje uređivanje od pikula : 05.10.2011. at 15:37

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

al mi nekako nije jasno da nemate nikoga da vam "pokupi", pričuva dijete, kada vam pomoć zatreba. Ja imam prijateljicu koja ima odraslu djecu, i koja je, ne jednom pokupila moje dijete iz vrtića. Zatim, MMova sestra, imala malu u drugoj grupi, ali kada je frka, vozi mog sina sebi kući, a onda ja nekada u 7, ili MM idemo po njega. Imam divnu komšinicu, neudatu,ima 35 godina. Kada god sam je zamolila(a kada niko drugi ne može) da je pričuva sat-dva, da odem na roditeljski, da odem ljekaru, pa jednom čak sam išla i na politički sastanak, nikada me nije odbila. Ponekad joj kupim nešto, bombonjeru, neku lijepu majcu i slično. I ja pazim i čuvam tuđu djecu, od brata, zaove, djevera, s vremena na vrijeme, iako oni svi imaju po jednu nanu, osim mene. malo žrtve, ali moramo se međusobno pomagati.
    ti živiš u malom mjestu
    u bosni
    sasvim drugačiji mentalni sklop, sasvim drugačiji način života

ja živim u velikom gradu
    imam puno prijateljica za koje dajem ruku u vatru, i sve što imam
    i one za mene
    ali, djecu mi skupljati ne mogu
    jer onda ne bi mogle skupljati svoju
    ili bi po moju ili svoju došle u 18h
    pa onda... nemaju sjedalicu u autu
    pa onda... kod nas tete/učiteljice ne daju djecu bez potpisanog papira

i ja se sjećam da su mene, dok smo živjeli u sarajevu, ponekad znale pričuvati "kone". ovdje je to jako rijetko, jedva da se i pozdravljamo.
    moja djeca uopće ne poznaju susjede i sigurno ne bi ni htjeli ostati kod njih, sve kad bih ja to i htjela...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •