što nije svinjska lani, napravit će cjepivo protiv nje
djeluje s odmakom od 10 godina
edit. super, glupost za vrh
što nije svinjska lani, napravit će cjepivo protiv nje
djeluje s odmakom od 10 godina
edit. super, glupost za vrh
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 01.11.2011. at 10:49
Što se tiče nezamjenjivosti radnika. Radim određene izvještaje koji moraju biti na točno određen datum gotovi i tu nema odstupanja. Trenutno ne može nitko drugi to napraviti, ali ostale dane u mjesecu moj posao može pričekati, ili ga može napraviti netko drugi.
U cjelom odjelu ostalo je još samo par stvari koje za koje su neki ljudi "nezamjenjivi", ali i to ćemo uskoro rješiti. Jednostavno "svi moramo znati sve", iliti ako fali koji djelatnik, to se ne smije osjetiti u radu firme.
Sad sam bila na bolovanju radi svojih zdravstvenih problema cca 10 dana. Poklopilo se da sam taman završila izvještaj, pa sam došla još dva dana po dva sata dotjerati ga, obavila sam nekoliko poziva od doma i to je bilo to.
Jedan dio (vezan za datum) će odraditi kolegica, drugi dnevni dio će preuzeti druge dvije kolegice, ostalo što može čekati, čeka mene da se vratim.
s kvalifikacijama raste nezamjenjivost jer su zadaci individulano organizirani. Najviši managment bi trebao biti najmanje zamjenjiv, ali je tako i plaćen, da radi 24/7 i ne smije se razboliti kad se zaključuje posao ili predaje izvješće, a kad završi projekt može ležati i živjeti od bonusa, ako baš hoće. A nezamjenjivost tete u pošti ili stričeka u pekari je gluposti pitanje čak više komocije poslodavca nego štednje na radniku i organizaciji. Zašto bi ti to omogućio kad ne mora. Da mora našao bi čak i isplativo riješenje, sigurno.
Naravno ne govorim o našim managerima u državnim firmama, nego o realnom sektoru, tamo gdjese stvarno radi.
Posljednje uređivanje od pikula : 01.11.2011. at 11:22