Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Ogovaranje na radnom mjestu

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Ogovaranje na radnom mjestu

Kako se nosite kad čujete da vas netko s kime radite ogovara i obezvrijeđuje vas kao osobu i kao radnika?
    Da li šutiti, ne poduzeti ništa da se stvar ne bi još i pogoršala ili?
    Čula sam nedavno ružne stvari o sebi od strane klijenata s kojima radim a ta ogovaranja dolaze od mojih radnih kolega, znam i od kojih.
    Neću ulaziti u detalje, ali komentari su me iznenadili i povrijedili.
    Nije da sam preosjetljiva na kritiku, ali ovdje se ne radi o kritici koju bi mi netko rekao oči u oči, nego iza leđa.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pitam osobno u čemu je problem. To je obično sasvim dovoljno.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa Vidi poruku
    Pitam osobno u čemu je problem. To je obično sasvim dovoljno.
    I ja, direktno u glavu..."Čuj stari/stara imamo li nas dvoje nekakvih problema? Ako imamo,da li su rješivi jer smatram neukusnim i nezrelim tvoje blaćenje kod klijenata...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    I ja, direktno u glavu..."Čuj stari/stara imamo li nas dvoje nekakvih problema? Ako imamo,da li su rješivi jer smatram neukusnim i nezrelim tvoje blaćenje kod klijenata...
    to bi trebalo biti dovoljno, svi koji pricaju iza leda su kukavice i kad ih se konfrontira na takav nacin samo se povuku u najmanju rupu i zauvijek zasute

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kod nas znaju krenuti žalopojke na ovog ili onog, zbog ovog ili onog problema, ja tada skupim zainteresirane strane i kažem ajmo pred svima-ko je kome šta rekao, zašto i zbog čega i koje je rješenje...ta taktika sve na otvoreno-ko što su cure rekle-zaista pali, i sve se brzo rješava, a jezičarenje odmah stane (nema se više zašto, a i neugoda ili strah proradi).
    Posljednje uređivanje od mare41 : 04.11.2011. at 12:40

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da, kad nekoga dovedeš pred gotov čin on se od nelagode toliko stisne da mu više ne padne na pamet da laje, osim ako je baš neki nepopravljiv slučaj

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Da, kad nekoga dovedeš pred gotov čin on se od nelagode toliko stisne da mu više ne padne na pamet da laje, osim ako je baš neki nepopravljiv slučaj
    Heh, ne bi baš rekla. Kad se zaboravi, a brzo se zaboravi evo ih opet u akciji

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    to bi trebalo biti dovoljno, svi koji pricaju iza leda su kukavice i kad ih se konfrontira na takav nacin samo se povuku u najmanju rupu i zauvijek zasute
    Moje iskustvo je sasvim drugačije: negiraju bilo kakvo ogovaranje, a iza leđa nastavljaju još žešće.

Na problem iz prvog posta na žalost nemam djelotvorno rješenje.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas znaju krenuti žalopojke na ovog ili onog, zbog ovog ili onog problema, ja tada skupim zainteresirane strane i kažem ajmo pred svima-ko je kome šta rekao, zašto i zbog čega i koje je rješenje...ta taktika sve na otvoreno-ko što su cure rekle-zaista pali, i sve se brzo rješava, a jezičarenje odmah stane (nema se više zašto, a i neugoda ili strah proradi).
    potpisujem Sanju, niti kod nas se ta metoda nije pokazala učinkovitom, već akteri nabace grbu - nema nikakvih problema, ništa se nije dogodilo i sl.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem Sanju, niti kod nas se ta metoda nije pokazala učinkovitom, već akteri nabace grbu - nema nikakvih problema, ništa se nije dogodilo i sl.
    u tom slucaju odmah na visu instancu, ne cekati niti trenutka jer tako stvari samo eskaliraju. imala sam nazalost slucaj s mobingom i ovo govorim iz iskustva

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u tom slucaju odmah na visu instancu, ne cekati niti trenutka jer tako stvari samo eskaliraju. imala sam nazalost slucaj s mobingom i ovo govorim iz iskustva
    Na žalost, takvo ponašanje često prakticiraju upravo te "više instance". I ja govorim iz iskustva.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sanja, i kod mene isti slučaj, počelo od direktora koji se osjetio ugrožen od mene i počeo me ogovarati na najjače, i to na jako osobnoj razini koja se ticala i zdravstvenog stanja. Završilo tako da sam ga tužila vlasniku za mobbing, on dobio otkaz, a ja nisam mogla više raditi u toj sredini pa dala otkaz nakon nekog vremena.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Na žalost, takvo ponašanje često prakticiraju upravo te "više instance". I ja govorim iz iskustva.
    uvijek ima viši od viših, samo sad ne znam da li si u manjoj privatnoj firmi pa su ti vlasnici, to je sasvim druga priča

kod mene viši nisu imali pojma, pa se sve lijepo sredilo u času.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Teško da će vlasnici ogovarati, ako im ne pašeš - doviđenja, ta neće oni ugrožavati svoj posao zbog nekoga. Većinom ogovaraju oni koji ma je povjereno upravljanje.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Teško da će vlasnici ogovarati, ako im ne pašeš - doviđenja, ta neće oni ugrožavati svoj posao zbog nekoga. Većinom ogovaraju oni koji ma je povjereno upravljanje.
    zato i kažem, uvijek ima viši od viših

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek ima viši od viših
    Ne bih išla u detalje, ali nemoj biti uvjerena u ovo.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    x

ili oni koji bi htjeli upravljati, ali nisu dovoljno sposobni...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne pitam i ne zanima me. ne bavim se tudjim zivotima a ako se tko bavi mojim, neka se zabavlja, bas mi je svejedno. mozda je to lose, ali zbilja me bas bas briga.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    ne pitam i ne zanima me. ne bavim se tudjim zivotima a ako se tko bavi mojim, neka se zabavlja, bas mi je svejedno. mozda je to lose, ali zbilja me bas bas briga.
    blago tebi! ja intenzivno radim na tome da postanem takva osoba

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ne pitam i ne zanima me. ne bavim se tudjim zivotima a ako se tko bavi mojim, neka se zabavlja, bas mi je svejedno. mozda je to lose, ali zbilja me bas bas b

riga.
    ovo definitivno potpisujem i to dvaput........mene isto nije briga što ogovaraju !!!11

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ne bi vjerovatno ni pokretačicu topica bilo briga da su to među kolegama ogovaranja, ali kad tenetko blati kod klijenata onda je to potpuno drugačija stvar, pada ti rejting, poštovanje, ljudi se zapitaju...

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

takve radne okoline su stvarno uzasne, a nazalost nisu ni rijetke.
    Ali dosad je uvijek nekako palilo "tko pod drugim jamu kopa sam u nju padne", bitno je mozda samo ne reagirati na prvu i pricekati. KOliko god je to tesko.
    Ako ne upali, krenuti sa zalbom na najvisu istancu.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nekad ne možeš ignorirati, posebno kad te zbog tih glasina kolege počnu drugačije gledati i od zadovoljstva na poslu se sve pretvori u mučilište...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, Rivendell, nije jednostavno ignorirati u svim situacijama kad je napetost stalno prisutna.
    Svoj odnos prema kolegama bih sažela na sljedeći način: može najs end frendli, ali isto tako može i samo profesionalno, odmjereno i točka!

Uvijek sam se pitala čemu ta silna bura hormona i klupka živaca (ženski dio kolektiva), a 1/3 dana smo na radnom mjestu, pa zašto ne učiniti svoju firmu ugodnim mjestom gdje se mogu obaviti svi radni zadaci na jednostavan i prijateljski način??

Ipak, nažalost, sve mi je jasnije zašto su ljudi takvi. Mogu mijenjati jedino sebe u odnosu na njihovo ponašanje.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    Da, Rivendell, nije jednostavno ignorirati u svim situacijama kad je napetost stalno prisutna.
    Svoj odnos prema kolegama bih sažela na sljedeći način: može najs end frendli, ali isto tako može i samo profesionalno, odmjereno i točka!

Uvijek sam se pitala čemu ta silna bura hormona i klupka živaca (ženski dio kolektiva), a 1/3 dana smo na radnom mjestu, pa zašto ne učiniti svoju firmu ugodnim mjestom gdje se mogu obaviti svi radni zadaci na jednostavan i prijateljski način??

Ipak, nažalost, sve mi je jasnije zašto su ljudi takvi. Mogu mijenjati jedino sebe u odnosu na njihovo ponašanje.
    potpis na navedeno,
    ja imam kolegicu na profesionalnom dobar dan doviđenja, a sjedimo skoro jedna preko puta druge.
    funkcionira čisto ok.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Za dobrim konjem prasina se dize
    Ma sta vas briga sto pricaju, uvijek ce pricati, samo se treba iskljuciti i svoj posao odradjivati, a najveci udarac ce im biti kad vide da vas to ne dotice, stoga samo opusteno neka puknu od muke zlobnici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •