Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
ja ne kužim? živcira vas kad vas netko pita jel imate baku?
mi imamo 2 bake. jedna je više angažirana oko djece i ogromna mi je pomoć. djeca ju obožavaju. kad radim popodne deda ide po djecu u vrtić, a baka ih čeka sa ručkom, igraju se s njima, šeću, peku kolače, kiflice, palačinke i znam da su na sigurnom i da im je lijepo, da im ništa ne fali. svjesna sam da mi je to velika povlastica i da muž i ja moramo sve sami bilo bi nam puno teže. mislim da nije ništa čudno imati baku i dedu na raspolaganju i da je općepoznata stvar koliko to olakšava život, odnosno vrlo je česta pojava da bake i dede pomažu svojoj djeci u brizi za njihove unuke. mene isto znaju pitati jel mi ima tko pomoći i nimalo me to ne živcira niti imam osjećaj da mi djecu odgajaju baka i deda.
a zamisli kako bi ti bilo da ti nema tko pomoći, i da ti je dijete, npr. bolesno pa moraš na bolovanje. a ne daju ti da ga otvoriš nego te pitaju: pa zar vi nemate bake?!
sigurna sam da ti ne bi bilo baš svejedno

evo frendica upravo uzela par dana godišnjeg jer joj je kćer bolesna a otvaranje bolovanja zbog djeteta u njenoj firmi je valjda ravno veleizdaji. pa onda mora uzet godišnji

kad npr. od mene traže da dođem na posao u neko vrijeme u kojem inače ne radim ili neki debilni domjenak ili nešto tako, i nikako se ne mogu iskombinirati da mi netko čuva dijete - ne idem. ne mogu i gotovo. onda opet ide to pitanje: zar nemate bake?!

ako pak MORAM na službeni put a dijete nema s kim biti (jer mm radi u glupim smjenama i nema šanse da može biti sam s njom doma - jer bi onda svaki drugi dan bila u vrtiću do 8 navečer ) onda ili uzmem dijete sa sobom pa se snađem na licu mjesta za čuvanje, ili dijete vozim 300km do moje mame, pa odem na put, pa na povratku opet svratim 300km do mame po nju (srećom da se moji mogu organizirati pa su ili moja mama ili moj tata s njom, tih par dana u godini koliko trebamo)

znaš kakav je osjećaj kad te to nonstop pitaju?! ko da si zadnji propalitet od roditelja jer nisi u stanju brinut se za svoje dijete, jer bi mu sigurno bilo bolje da je u vrtiću sat-dva kraće nego inače (da ga baka skupi pa se s njom igra) a ovako ko zadnji jadnik visi u vrtiću do kraja dežurstva samo zato što nemaš bake?!
debilno

uopće ne kužim što se nekoga tiče dal imaš bake ili nemaš?! ne kužim i gotovo