Pokazuje rezultate 1 do 50 od 355

Tema: Imate li bake?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Gle dorotea24...je sebe ne smatram jadnom! Ja sam svoju djecu rodila sebi. Želim i to malo vremena koje sad imam slobodno provoditi s njima. Ne razmišljam kako bi mi bilo da imam pomoć jer ju nemam i neću je ni imati (a i da biram, pomoć koju bih ja izabrala bilo bi kuhanje, peglanej i ostala sr.anja koja moram raditi i time oduzimam i to malo vremena sebi i djeci)
    I ne želim da se ikome moram opravdavati zašto moja mama ili moja svekrva ne mogu otići po MOJE dijete. I pitam se kada je to posalo uobičajeno pitanje da li se ima baka pri ruci....A ovo tvoje pitanje koje si postavila frendici me isto iritira. Jer da ima kome ostaviti dijete vjerojatno bi to i napravila, zar ne?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svoju djecu rodila sebi.
    A mi koji imamo pomoć baka, smo ih dakle rodili njima? Ne kužim. Ti nemaš pomoć. OK, kužim da ti je teško, naravno da je lakše imati pomoć. Također, uobičajeno je da bake i djedovi pomažu u čuvanju djece i iznimka je ako netko nema tu mogućnost. Tako da si ti (nažalost) iznimka, pa ljudi onda i tako postavljaju pitanja.

No, ne kužim zašto ako ti tražiš uslugu od svog poslodavca da izađeš ranije s posla, čudiš kaj te on ima pravo pitati zar se ne možeš drugačije organizirati.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Također, uobičajeno je da bake i djedovi pomažu u čuvanju djece i iznimka je ako netko nema tu mogućnost. Tako da si ti (nažalost) iznimka, pa ljudi onda i tako postavljaju pitanja.
    ne bih se složila s tim
    oko mene većina ljudi nema nikakve pomoći od baka i djedova. svi se snalaze sami. oni koji imaju pomoć su iznimke, a ne pravilo.

kažem, tako je oko mene.
    kod tebe je vjerojatno drugačije. ali mislim da ne možemo sad generalizirat i gledat što je iznimka a što pravilo jer je to nemoguće točno odrediti u ovom slučaju

i pogotovo mislim da to uopće nije bitno u ovoj priči. ili imaš ili nemaš pomoć - pa šta?! šta koga briga?!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih se složila s tim
    oko mene većina ljudi nema nikakve pomoći od baka i djedova. svi se snalaze sami. oni koji imaju pomoć su iznimke, a ne pravilo.

kažem, tako je oko mene.
    kod tebe je vjerojatno drugačije.
    pa to je nekako i normalno, s obzirom da nisi iz Zagreba.
    i moje sve prijateljice imaju pomoć baka (pa i ja, naravno, ali u maloj mjeri, zbog godina) jer su svi ovdje, na okupu.

ali, na ovom topicu smo došli do zaključka kako je optimalno rađati djecu sa cca 27 godina: onda bake nisu premlade da još uvijek rade i imaju svoj društveni život, a ni prestare pa da fizički ne mogu čuvati unuke

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali, na ovom topicu smo došli do zaključka kako je optimalno rađati djecu sa cca 27 godina: onda bake nisu premlade da još uvijek rade i imaju svoj društveni život, a ni prestare pa da fizički ne mogu čuvati unuke
    kad sam ja imala 27 godina moja mama je imala 49, dakle, samo još 15ak godina do penzije - nije baš neka sreća, ha?

da sam čekala da mi roditelji odu u penziju rodila bih prvo dijete sa nekih 40+ godina

sveki je u penziji, ima 70 godina. i živi u zg. ali, osim što još radi u fušu pa nema vremena uletit kad treba, živi na suprotnoj strani grada, i ne vozi. da bi došla do nas javnim prijevozom treba joj točno 1h

jednom se dogodilo da nismo stigli po dijete u vrtić pa smo nju zamolili da je pokupi. jadnica se 1h vozila do vrtića i još 1h natrag doma, da bi bila s unukom pola sata dok nismo došli po nju. to je stvarno mučenje i ne bismo to ponovili ako baš ne moramo

srećom da u našem vrtiću svatko može pokupiti dijete, nitko te niš ne pita. pa nekad uleti i susjeda, ako se dogodi baš neka frka (odvede ili ode po nju) - nije mi drago da je tako u vrtiću, da svatko može doć po dijete i nikog nije briga, ali nekad mi baš dobro dođe

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    .

za nać optimalnu dob, moraš uzeti u obzir i kad su naše mame rađale moja je s 23, sveki s 20, ja s 27, moja još radi, sveki u penziji (4 godine), uskaču kad mogu - svi smo u istom gradu. kad su bolesni - bolovanje isključivo uzimam ja, mm nikad.
    sveki uleti za oporavak, i to mi je ogromna pomoć, imam mogućnost ne vratiti ih brzo u vrtić. i još jedna velika pomoć je što ih čuva po ljeti, do godišnjeg, i poslije godišnjeg , tako da 7. i 8. mjesec M ne ide u vrtić. ovaj ostali svakodnevni život obavljamo sami. jako rijetko izostajem s posla radi djece, jedino kad su bolesni, tu imam mogućnost odlaska na bolovanje bez problema i tu mogućnost i koristim. ne uskaču mi ni bake ovako svakodnevno, nemam pojma, nemam valjda tih potreba. radim tako da stignem po njih,ako moram ostati prekovremeno, ode mm i tako. bake uskoče, kako sam napisala, sveki za oporavak djece, a moja mama uglavnom za naš oporavak

i, da, podrazumijevam da mi pomognu, ne tražimo puno, ali - podrazumijevam. kad mogu, naravno. da ne žele pomoći, ne znam, ne bi to dobro i kul primila, rodila si sebi djecu, a ne meni. ne mogu takav odnos niti zamisliti, iskreno. prihvatiti - da, a štaš nego prihvatiti. ali praviti se da je to u redu, i normalno, bez ljutnje - ne bih mogla.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    za nać optimalnu dob, moraš uzeti u obzir i kad su naše mame rađale moja je s 23, sveki s 20, ja s 27, moja još radi, sveki u penziji (4 godine), uskaču kad mogu - svi smo u istom gradu. kad su bolesni - bolovanje isključivo uzimam ja, mm nikad.
    ja ne govorim samo za našu generaciju, nego generalno.
    da SVE žene rađaju sa 27.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Imam srecom dvije bake na pomoc, obje rade ali jedna radi smjenski (pa je cesto slobodna) a druga ima radno vrijeme do 15h pa bilo jedna ili druga ide po dijete u vrtic, a za bolesti kombiniramo svi sa smjenama/godisnjim i sl... Ja s druge strane radim minimalno do 17h ili do kada je potrebno a mm isto, tako da je cesto bilo da dodjemo doma oboje iza 20h.
    Da nema baka placali bi tetu cuvalicu, sto drugo...

PS - moja sveki ima 63 godine i naravno da jos radi kad joj je placa bar 3x veca nego ce joj biti mirovina... tako da ne kuzim ovu racunicu s 27 godina...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A mi koji imamo pomoć baka, smo ih dakle rodili njima? Ne kužim. Ti nemaš pomoć. OK, kužim da ti je teško, naravno da je lakše imati pomoć. Također, uobičajeno je da bake i djedovi pomažu u čuvanju djece i iznimka je ako netko nema tu mogućnost. Tako da si ti (nažalost) iznimka, pa ljudi onda i tako postavljaju pitanja.

No, ne kužim zašto ako ti tražiš uslugu od svog poslodavca da izađeš ranije s posla, čudiš kaj te on ima pravo pitati zar se ne možeš drugačije organizirati.
    Ne bi se bas slozila da su oni bez baka-servisa iznimka...
    Doduse, puno je vise onih sa tom mogucnoscu, ali ja oko sebe vidim i poprilicno roditelja (prijatelja) koji mogu racunati samo na sebe. Pocevsi od onih roditelja u nasem vrticu koji u 17.45 dolaze po svoju djecicu u vrtic....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A vidim da si i tI malo to izvukla iz konteksta...Ne ne mislim da ti nisi dijete rodila sebi, što ste se našle prozvane vi koje imate koga za čuvanje?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svoju djecu rodila sebi.
    Sve smo sebi rodile djecu. A primjerice, muž i ja tri dana u tjednu radimo do devet sati uvečer, bake nam pričuvaju cure i do neba im hvala na tome. Mogu tebe ljutiti tuđa propitkivanja, ali i ovakve opaske su jednako neumjesne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •