za nać optimalnu dob, moraš uzeti u obzir i kad su naše mame rađalemoja je s 23, sveki s 20, ja s 27, moja još radi, sveki u penziji (4 godine), uskaču kad mogu - svi smo u istom gradu. kad su bolesni - bolovanje isključivo uzimam ja, mm nikad.
sveki uleti za oporavak, i to mi je ogromna pomoć, imam mogućnost ne vratiti ih brzo u vrtić. i još jedna velika pomoć je što ih čuva po ljeti, do godišnjeg, i poslije godišnjeg , tako da 7. i 8. mjesec M ne ide u vrtić. ovaj ostali svakodnevni život obavljamo sami. jako rijetko izostajem s posla radi djece, jedino kad su bolesni, tu imam mogućnost odlaska na bolovanje bez problema i tu mogućnost i koristim. ne uskaču mi ni bake ovako svakodnevno, nemam pojma, nemam valjda tih potreba. radim tako da stignem po njih,ako moram ostati prekovremeno, ode mm i tako. bake uskoče, kako sam napisala, sveki za oporavak djece, a moja mama uglavnom za naš oporavak
i, da, podrazumijevam da mi pomognu, ne tražimo puno, ali - podrazumijevam. kad mogu, naravno. da ne žele pomoći, ne znam, ne bi to dobro i kul primila, rodila si sebi djecu, a ne meni. ne mogu takav odnos niti zamisliti, iskreno. prihvatiti - da, a štaš nego prihvatiti. ali praviti se da je to u redu, i normalno, bez ljutnje - ne bih mogla.