ostavljam
radim u smjenama i kad je V bolesna pokrivamo se MM i ja, dok sam ja ujutro na poslu on je s malom, i obrnuto
ako je izvedivo (problem je kad smo oboje popodne, on nekad nije u mogućnosti zamjeniti smjenu)
ako nije izvedivo i u preklapanju smjena (od 12.30-14.30.) je V s bakom (da imamo Baku, s velikim B, i hvala dragom Bogu na njoj)
tako sada s njenih 8, kada je to sve lakše i kada me ne grize toliko savjest što ostavljam bolesno dijete, tako i kad je bila manja, tako smo odradili i streptokoka, i upale ušiju i vodene kozice i brojne viroze
zašto to radim?
možda zato što nisam dobra majka
možda zato što kad ja ostanem doma netko drugi mora raditi cijeli dan, jer nitko ne može moj posao preuzeti u mojoj smjeni nego mora poslije svoje smjene doći raditi moj posao
i tako nešto ne želim nikome priuštiti bez prijeke potrebe
jer znam kako je meni kada me u 12 h nazovu da poslije svoje smjene ne idem doma nego na drugi kraj grada raditi do 20.30.
sreća da je moje dijete bilo dosta zdravo (i nadam se da će takva i ostati) i sve te bolesti je dosta dobro podnjela
sreća da se MM i ja možemo uglavnom posložiti u kontra smjene, sreća da imamo baku uglavnom na raspolaganju
a vjerovatno je tu i luda glava koja stavlja posao na prvo mjesto
ja sam kao dijete bila dosta boležljiva
mama i ja smo bile same
ona je imala takav posao da nije mogla ići na bolovanje
ona bi otišla ujutro na posao, ostavila kod susjede ključ, nazvala doktora i zamolila ga da me ode pogledati
obično bi završila na penicilinu
sestra bi došla kod susjede po ključ, meni dala injekciju i otišla
sreća da nisam alergična
mama je ostala na bolovanju za mene jedino 5 dana kada sam imala upalu pluća
ona je sad ljuta na sebe radi toga
ja joj ne zamjeram, nas 2 smo živjele od tog njenog posla
jedino joj zamjeram što je na mene prenjela taj glupi način razmišljanja![]()

Odgovori s citatom