ja opet smatram da je to rečeno više
kako bi toj osobi bilo lakše podnijeti činjenicu da je u nepovoljnijem položaju, no ne želim opet ispasti psihoanalitičar

npr. ja nisam rodila djecu ni sebi ni baki nego njima samima. mi smo roditelji i mi smo glavni, a sretna sam i zahvalna na svakoj dodatnoj osobi bila to baka, šogor, stric, ujo, teta, kuma, prijateljica ili bilo tko u koga se mogu pouzdati i od koga će moja djeca osjetiti ljubav, a ja pomoć u smislu da sebi mogu olakšati život i brigu o djeci, a da u svemu tome djeca budu zbrinuta na najbolji način kada god to mogu. što više to bolje i ni najmanje se ne osjećam pogođena ovom izjavom jer znam da su moja djeca bogatija proporcionalno takvim osobama u svom životu.
kao što nekog ne bi toliko smetalo to pitanje imate li baku kada bi stvari sagledali i iz drugog kuta. meni ne smeta jer se zaista osjećam loše kad se moram izgovarati s posla. to nitko ne voli, sigurna sam i nikome to nije sretna opcija, ali kao što tražimo razumijevanje za svoje probleme trebali bi u tom slučaju imati razumijevanja i za tuđa blesava pitanja. eto to bi trebao biti neki moj rezime. nadam se da sam sad shvaćena i da neću više morati dodatno objašnjavati jer koliko to god bolno bilo, ali zaista mislim da je to ipak tako. no barem nije trajno, bar dok djeca ne porastu....onda kreću išijasi