Uvjerena sam da je početni post ane proizišao upravo iz ovakvog konteksta. Ja sam tako shvatila.
Da navedeni poslodavac/ili teta u vrtiću/ili tko god zabada nos u nečiji život radi svojih interesa, bilo to - ostajanje na poslu od nemila do nedraga ili ne uzimanje bolovanja ili nabijanje na nos uzimanje bolovanja zbog djeteta ili - teta bi iz vrtića išla na vrijeme svojoj kući i svojoj djeci (razumljivo, svatko bi) i zašto sad pak tvoje dijete ko Pale ćupi samo u vrtiću kad su se svi drugi pobrinuli da ih skupe neke bake, deke, tete, susjede.
Je da na poslu postoji radno vrijeme, koje u ovom slučaju koji ana navodi radnik poštuje (dolazi ranije i odrađuje svaku minutu do pune satnice), je da zakonodavac (putem HZZO i radnih i dječjih prava) jamči mogućnost korištenja bolovanja tijekom bolesti djeteta i je da vrtići imaju svoje radno vrijeme upravo zato da bi zaposleni roditelj mogao biti zaposlen, ali ,ali....
na svim tim mjestima se glasno ili prešutno traži, pita, propitkuje ili podrazumijeva postojanje još i dodatnih uslužnih privatnih sustava,
tzv. baka servisa.
Ti bi "privatni uslužni sustavi " trebali onda još dodatno podupirati ove već postojeće "državne" , "institucionalne" sustave, kako što su firme i odgojno -obrazovne ustanove.
Ne pitaju oni za bake radi brige o djetetu ili toj obitelji nego radi svojih interesa.
Punoljetan čovjek ne mora uopće imati žive roditelje, ili sposobne, ili kakve god, nigdje to ne piše za punoljetne ljude šta mu je s roditeljima, gle, punoljetni su, radno sposobni, ne pod skrbi svojih roditelja da bi ih itko pitao za njih.

Odgovori s citatom