Pokazuje rezultate 1 do 50 od 355

Tema: Imate li bake?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    akutne faze (temperatura, povraćanje, proljevi, doktori, kontrole, itd) odradimo nešto mm, nešto ja. ovisno o poslu. ako jedan ima nekog hitnog posla, onaj drugi uskače i tu ne gledamo čiji je posao "važniji", jer oboje radimo kod istog poslodavca.

baka nam je uskakala kod faza oporavka, i u cijelom procesu obolijevanja djece (a zadnja dva mjeseca non stop su bolesni, ili jedno ili drugo ili oboje u isto vrijeme), bi koristili slobodne dane, a ne bolovanja.

kada baka ne može uskočiti, koristimo rad u smjenama - ja odradim svoj dio od 8-16, mm od 16-24. i tako opet izbjegavamo bolovanja. posao napravljen, poslodavci sretni.

imamo i mogućnost rada od kuće, tako da trenutno koristimo i kombiniramo sve opcije koje su nam na raspolaganju.

inače, na poslu nas nikada nisu pitali za baku - imamo li ju ili nemamo. poslodavcima je samo važno da li možemo odraditi svoj dio posla ili ne.

i sad, nakon 5 godina, mogu reći da u bilo kojoj fazi obolijevanja djece (sa ili bez bake, svejedno), posao nam nikada nije patio. uvijek bi nekako našli načina i dogovor s poslodavcima da onaj minimum svog dijela posla odradimo (najčešće od kuće ili u drugoj smjeni).
    Tako je i kod mene. Ukoliko posao ne trpi dok je djelatnik da bolovanju i ima ga tko odraditi, meni se nameće pitanje koliko je onda taj djelatnik uopće potreban poslovacu i šta uopće radi, kada ga drugi mogu bez problema pokrtiti?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ukoliko posao ne trpi dok je djelatnik da bolovanju i ima ga tko odraditi, meni se nameće pitanje koliko je onda taj djelatnik uopće potreban poslovacu i šta uopće radi, kada ga drugi mogu bez problema pokrtiti?
    Kakvo je to pitanje? Posao ne bi smio trpjeti kad bilo tko fali jer to nije kvalitetna organizacija posla.
    Trebao bi trpjeti samo ako je neki epidemisjki pobol u pitanju pa ih masu fali (mislim na firme s većim brojem zaposlenika).
    Trebalo bi biti normalno da poslodavac ima tako organizirane smjene i dovoljan broj djelatnika
    da se uvijek mogu pokriti kad je netko na bolovanju, godišnjem, a da ostali ne krepavaju od posla kad nekoga nema.
    U mojoj firmi nije tako. Radimo 24 satni pogon i kad nekoga nema, a da ne govorim kad ih fali više, opća je ludnica, ovi drugi padaju s nogu.

A to nije zato što je to neko normalno poslovno stanje niti je to normalna organizacija rada nego "štednja" i izrabljivanje zaposlenih.

I godišnji i bolovanje spadaju u redovna prava radnika koja su nužna da bi se održalo i zdravlje i obiteljski život zaposlenika, da se smanje stres i bolesti, a time i održi zdrava atmosfera na poslu, u konačnici i produktivnost.
    Ako mene na poslu neko vrijeme nema, a drugi se zbog toga luđački napate - da se ja furam kako sam fenomenalna, sposobna i nezamjenjiva?

Ne, nisam, nego je poslodavac bezveznjak koji nije zaposlio dovoljan broj ljudi.

(ovo što an.m spominje o češkanju, to je valjda druga krajnost falše poslovnosti)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je i kod mene. Ukoliko posao ne trpi dok je djelatnik da bolovanju i ima ga tko odraditi, meni se nameće pitanje koliko je onda taj djelatnik uopće potreban poslovacu i šta uopće radi, kada ga drugi mogu bez problema pokrtiti?
    Ovako razmišljaju pravi kapitalisti . Vjerujem da bi te svaki poslodavac poželio za djelatnika.
    Nažalost u Hrvatskoj se najviše štedi na radnicima , pa tako poslodavci uglavnom uzimaju minimalan broj radnika koji može odraditi taj posao. MM 6 mjeseci u godini radi bez slobodnog dana. Zašto? Zato jer poslodavac ima minimalan broj radnika i nema ih tko mijenjati. Ova tvrdnja gore ne stoji a to zna svatko tko je imalo zavirio u ekonomske udžbenike.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako razmišljaju pravi kapitalisti . Vjerujem da bi te svaki poslodavac poželio za djelatnika.
    Nažalost u Hrvatskoj se najviše štedi na radnicima , pa tako poslodavci uglavnom uzimaju minimalan broj radnika koji može odraditi taj posao. MM 6 mjeseci u godini radi bez slobodnog dana. Zašto? Zato jer poslodavac ima minimalan broj radnika i nema ih tko mijenjati. Ova tvrdnja gore ne stoji a to zna svatko tko je imalo zavirio u ekonomske udžbenike.
    Evo i u Americi se onda stedi na radnicima jer je ovdje posve normalno da se radi 6 mjeseci u godini, a i vise, bez slobodnog dana. Eventualno uleti kakav drzavni praznik pa mozes omastiti brk sjedeci doma, ili sto te vec veseli.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i u Americi se onda stedi na radnicima jer je ovdje posve normalno da se radi 6 mjeseci u godini, a i vise, bez slobodnog dana. Eventualno uleti kakav drzavni praznik pa mozes omastiti brk sjedeci doma, ili sto te vec veseli.
    Jel radite i nedjeljom?
    Moja mama ima takav posao da su ona i kolegice potrebne svaki dan, vikend,praznik. Napravile su si raspored da jedan dan rade od 7-19, a drugi je slobodan...teoretski nema slobodnog dana jel je dan prije odradila taj svoj slobodan jel. Doduše sad kad radi od 7-19 satnica štima, kad je radila od 7-21 bila je totalna pušiona.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Jel radite i nedjeljom?
    Moja mama ima takav posao da su ona i kolegice potrebne svaki dan, vikend,praznik. Napravile su si raspored da jedan dan rade od 7-19, a drugi je slobodan...teoretski nema slobodnog dana jel je dan prije odradila taj svoj slobodan jel. Doduše sad kad radi od 7-19 satnica štima, kad je radila od 7-21 bila je totalna pušiona.
    Ja ne radim nedjeljom, ali svi ducani rade. I restorani i svastanesto drugo.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kažem, to je pravi kapitalizam. Nije ih briga jel imaš dijete, jel ono bolesno, jesi ti bolestan, jel ti netko umro pa moraš na sprovod itd. Ne bih voljela da postanemo Amerika, a jako smo blizu tome što se ovga gore tiče. Samo ima jedna mala razlika, ne smijem niti reći koliku plaću dobije MM za tih 6mj rada bez ijednog slobodnog dana, pa ni Uskrsa. Sramota me.
    Mislim da ova vrsta kapitalizma u kojem su poslodavci neosjetljivi na potrebe radnika ne može još dugo opstati i nešto se mora promijeniti, jer će doći vrijeme da ljudi neće moći imati djecu, ako žele imati posao, ako nastavi ovako kako smo krenuli. Evo, ja imam nekoliko prijateljica koje su debelo prešle 30-tu i žele dijete, ali moraju birati posao ili dijete, a nijedna nije žena od neke velike karijere.
    Neke su ovdje pisale da zašto bi poslodavca to trebalo biti briga, pa zato što je zadovoljan radnik učinkovitiji na poslu i rado dolazi na posao, a čovjek je najbitniji i najvirjedniji čimbenik bilo kojeg posla, samo što to naši poslodavci ne mogu shvatiti.
    Meni nije normalno, bilo to u Americi ili Hrvatskoj, da ne smiješ uzeti bolovanje zbog djeteta, da ti se to oduzima od godišnjeg, da zbog toga strepiš hoćeš li dobiti otkaz, da nam bake moraju čuvati bolesnu djecu. Ja mislim da ne bih mogla na poslu biti mirna znajući da mi dijete doma ima temperaturu 39-40 i da je bolesno, ne znam kako bih rasterećeno radila svoj posao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •