Kakvo je to pitanje? Posao ne bi smio trpjeti kad bilo tko fali jer to nije kvalitetna organizacija posla.
Trebao bi trpjeti samo ako je neki epidemisjki pobol u pitanju pa ih masu fali (mislim na firme s većim brojem zaposlenika).
Trebalo bi biti normalno da poslodavac ima tako organizirane smjene i dovoljan broj djelatnika
da se uvijek mogu pokriti kad je netko na bolovanju, godišnjem, a da ostali ne krepavaju od posla kad nekoga nema.
U mojoj firmi nije tako. Radimo 24 satni pogon i kad nekoga nema, a da ne govorim kad ih fali više, opća je ludnica, ovi drugi padaju s nogu.
A to nije zato što je to neko normalno poslovno stanje niti je to normalna organizacija rada nego "štednja" i izrabljivanje zaposlenih.
I godišnji i bolovanje spadaju u redovna prava radnika koja su nužna da bi se održalo i zdravlje i obiteljski život zaposlenika, da se smanje stres i bolesti, a time i održi zdrava atmosfera na poslu, u konačnici i produktivnost.
Ako mene na poslu neko vrijeme nema, a drugi se zbog toga luđački napate - da se ja furam kako sam fenomenalna, sposobna i nezamjenjiva?
Ne, nisam, nego je poslodavac bezveznjak koji nije zaposlio dovoljan broj ljudi.
(ovo što an.m spominje o češkanju, to je valjda druga krajnost falše poslovnosti)

Odgovori s citatom