Pa kažem, to je pravi kapitalizam. Nije ih briga jel imaš dijete, jel ono bolesno, jesi ti bolestan, jel ti netko umro pa moraš na sprovod itd. Ne bih voljela da postanemo Amerika, a jako smo blizu tome što se ovga gore tiče. Samo ima jedna mala razlika, ne smijem niti reći koliku plaću dobije MM za tih 6mj rada bez ijednog slobodnog dana, pa ni Uskrsa. Sramota me.
Mislim da ova vrsta kapitalizma u kojem su poslodavci neosjetljivi na potrebe radnika ne može još dugo opstati i nešto se mora promijeniti, jer će doći vrijeme da ljudi neće moći imati djecu, ako žele imati posao, ako nastavi ovako kako smo krenuli. Evo, ja imam nekoliko prijateljica koje su debelo prešle 30-tu i žele dijete, ali moraju birati posao ili dijete, a nijedna nije žena od neke velike karijere.
Neke su ovdje pisale da zašto bi poslodavca to trebalo biti briga, pa zato što je zadovoljan radnik učinkovitiji na poslu i rado dolazi na posao, a čovjek je najbitniji i najvirjedniji čimbenik bilo kojeg posla, samo što to naši poslodavci ne mogu shvatiti.
Meni nije normalno, bilo to u Americi ili Hrvatskoj, da ne smiješ uzeti bolovanje zbog djeteta, da ti se to oduzima od godišnjeg, da zbog toga strepiš hoćeš li dobiti otkaz, da nam bake moraju čuvati bolesnu djecu. Ja mislim da ne bih mogla na poslu biti mirna znajući da mi dijete doma ima temperaturu 39-40 i da je bolesno, ne znam kako bih rasterećeno radila svoj posao.

Odgovori s citatom