Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Igrice za mobitele - za najmanje (2-3 godine)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Igrice za mobitele - za najmanje (2-3 godine)

Da li vasi igraju igrice na mobitelu? Meni je to spas u hrpi situacija gdje cekamo nesto. Mislila sam da bi mozda bilo zgodno ako imate koju preporuku za ovu dobnu skupinu, i za koji operativni sustav

Evo sto moja voli na mobitelu (sve za Android OS i besplatne verzije tj. nisam nista kupila - jos ):
    Kids Shape Puzzle od Intellijoy
    My First Puzzle od A.R. Entertainmenta
    Kids Memory Game od Fun4Kids (imaju puno memory igrica i probali smo vecinu)
    Kids Socks od ? (valjda zato sto i inace obozava pomagati s vjesanjem vesa)

5pumpkins ima seriju besplatnih igrica (Colors, ABCs, Numbers, Shapes) koje su super jer ih mozete editirati - tj. prevesti igrice na hrvatski (npr. za slovo A staviti sliku auta umjesto apple i nasnimiti svoj glas koji kaze auto umjesto snimljenog apple)

Trazim neku zgodnu za crtanje/bojanje ali nikako naci neku koja ima dobar nacin odabira boja kojima se crta/popunjavaju likovi
    Isto tako, trazim neku zgodnu za sviranje - za sada koristimo od xidea ali nisam bas zadovoljna.
    Takodjer, nisam nasla neke avanture kao za iOS - tamo igra neku Doru, pa Gulivera i sl. a za Android nisam nasla -pa ako ima preporuka (moze i za placanje)

Iako, od svih igrica najdraza joj je kamera pa udje u album i onda gleda slike/filmice sebe i nas po ne znam koji puta...

P.S. prethodno iskljucim internet da ne bi odsurfala negdje daleko i skupo....

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koma.
    makni taj mobitel od djeteta.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam da t je koma dok cekate
    al probaj TI zabavit dijete
    jes da zahtijeva malo truda, al ono... prezivjeces

U šest od osam studija koje su ispitivale utjecaj mobitela na zdravlje mogla se naći povezanost s povećanim rizikom za gliom, najčešći tumor mozga- dvije od sedam studija dokazale su povećani rizik nakon desetogodišnje uporabe za nastanak akustičkog neurinoma (benigni tumor živca između uha i mozga)
    - izraelska istraživanja pokazala su 50 posto veću vjerojatnost za tumor parotidne žlijezde slinovnice

- znanstvenici tvrde da su zračenjem od mobitelja ugroženija djeca zato što zračenje može prodrijeti dublje u mozak zbog tanje lubanje
    - neke studije tvrde da postoji dva i pol puta veći rizik za tumor na mozgu na onoj strani glave na kojoj se uobičajeno koristi [COLOR=#018D25 !important]mobitel tijekom [COLOR=#018D25 !important]razgovora[/COLOR][/COLOR]
    * djeca ne bi smjela često upotrebljavati [COLOR=#018D25 !important]mobitele niti ih držati primjerice u džepu.[/COLOR]

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slozit cu se s mukicom i iako nije to sto si trazila, napisat cu svoje misljenje o mobitelima, igricama i djeci...

moji imaju 4-12 godina. nikad se nijedno od njih nije zabavljalo igricama na mobitelu. i na stranu sto nisu sami, sto su u 90posto slucajeva svi samnom, postojale su i situacije kad bi samo jedno bilo samnom (u posljednjih dvije godine je takva situacija svakim radnim danom, od kad su ovi troje starijih u skoli). postoje vrlo jednostavni nacini da se dijete zabavi i bez ikakve tehnologije

pripremis mali neseser (npr. ili bilo kakvu malu torbicu, pernicu ili nesto slicno) i stavis unutra mali blokic, one male bojice ili pastele, dvije-tri igrackice tipa iz kinderjaja (ako se moze rasklopit i sklopit, jos bolje), par kakvih malih djindjica (moji u jednom periodu svi voljeli malo ravnalo ili mali metar, pa premjeravali sve zivo i nezivo iako ni brojat, a kamoli brojeve, nisu znali ), nekakvu malu bojanku ili slikovnicu ili nesto (pa makar i tri papira zaklamana skupa s likovima koje ti nacrtas flomasterom, pa da ih boja ili dodaje usta, oci, ruke, noge, sesire...)...

i nosas sa sobom i koristis po potrebi

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni moj od 7g se ne igra na mobitelu
    uglavnom (ako negdje čekamo, kod doktora ili slično) nosim slikovnice sa sobom
    i komp mu je ograničen samo na vikende na pola sata, a kamoli mobitel

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

U potpunosti se slažem sa svim gore, prije mene napisanim!
    Zna se čemu služi mobitel!
    To nije igračka, pogotovo ne za tako male klince!
    Naući ih da se služe mobitelom, ali ne za igru , ne za igranje igrica!
    Zabavljaj se s njima, iskoristi to vrijeme ćekanja na pametnije stvari!
    Moja će skoro 7 godina, i od malena ima svoj ruksak, sad torbicu gdje stavlja svoje stvari, koje uzima sa sobom dok negdje idemo!
    Uzme si notez gdje piše, crta, šara, bojanku, neku svoju igračku i ona uvijek ima posla i nikad joj nije dosadno!
    Probaj, daj si malo više truda!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nope, nema mobitela za djecu!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

OK, vasi se ne igraju na mobitelu - moja se igra, i sva djeca koju znam se igraju na mobitelima... valjda zivimo u paralelnom svijetu.

Inace, ne kuzim bas previse...
    - ako nosim slikovnicu s fotografijom konja i pored njega gumb koji kad pritisnem se cuje njistanje - to je edukativno, ali ako nosim mobitel s fotografijom konja koji kad pritisnes prstom se cuje njistanje konja - to izaziva rak mozga?
    - ako nosim papir i boji olovkom - to je super edukativno, ali ako nosim mobitel i po njemu crta prsticem - to je super opasno i needukativno
    - ako igra slagalicu s komadima kartona, i mora uociti koji dio ide gdje po boji/obliku/... to je edukativno, kad to isto treba ponoviti na mobitelu je opasno
    - ako igra memory i npr. mora spojiti dva ista lika/broja/slova zapisana na komadicima kartona je iz nekog razloga dobro za kognitivni razvoj, ali ako to isto spaja na mobitelu je bezvrijedno i stetno?

Da ne nabrajam dalje, npr. razgledavanje fotografija u foto-albumu i prisjecanje/pricanje o tim fotkama je isto super ali te iste fotografije na mobitelu su zlo?

Ne razumijem vasu argumentaciju... te igrice zahtijevaju jednaku kolicinu moje pomoci/pricanja/itd. kao i njihove papirnate verzije. I ako ima mobitel za igru ne znaci da nema i druge igracke za igru, to samo znaci da ima i mobitel za igru i na njemu 10-15 igrica koje moze birati sto hoce tad igrati i koji joj jednako dosadi nakon nekog vremena kao i sve ostalo i onda hoce nesto drugo...

Nadam se da ipak ima jos koja mama s prijedlogom za koju zgodnu igricu (zadnje sam s nekim tatom pricala u cekaoni ali on je imao iphone pa nismo bili kompatibilni...)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisi shvatila
    mobitel zraci (stetno)
    zato se tako malo dijete ne treba igrati s mobitelom
    ne zato kaj nije edukativan, praktican i ne znam kakav sve ne

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eda
    kladim se da bi isla protestirat da neki operater stavi odasiljac u krugo od 50 metara od stana, kuce, vrtica... jer zraci
    a kaj mislis kaj zraci
    salje elektromagnetske ili kakve vec valove u mobitel
    iste one koje salje mobitel do odasiljaca kako bi ti ili tvoje dijete pristupili sadrzajima
    Posljednje uređivanje od Mukica : 05.10.2011. at 08:25

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma oprosti ali kako ne razumiješ argumente da mobiteli nisu bezopasni po zdravlje djece?
    nisu baš bezazleni ni kod predugog korištenja za nas odrasle, a djejčje kosti lubanje puno lakše propuštajuta zračenja na mozak.
    kartonski lutak kojem fali nos je zabavan, edukativan i potpuno bezopasan po zdravlje tvog djeteta.
    ja stvarno ne razumijem da tebi ovo nije dovoljno dobar argument.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

...I dijete u dobi od 2,3 god. nema toliko razvijenu finu motoriku da bi recimo igralo na mobitelu memori ili bojalo prstićem ili sam ja do sada viđala neku "usporenu" grupu 2 i 3 godišnjaka. U toj dobi njima su potrebne malo veće površine papira i veća didaktika. Npr. usporedi samo kocke kojima se igra trogodišnje dijete (to je obično vel. njihove šake) i one s kojima se igra šestogodišnjak (lego kocke), razlika je velika.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

čak i ako si na airplane mode, dakle bez kontakta s odašiljačem/mrežom, tj. bez zračenja (iako to znači da ti je mob zapravo isključen, a to vjerojatno ipak nećeš dok čekaš dva sata kod doktora) ne vidim zbog čega bi dijete kvarilo oči gledanjem u sitni ekran.
    moja je 4-godišnjakinja tijekom ljeta otkrila to glasanje životinja, pa drugu, pa treću igricu (a sve edukativno, kakti) i nakon tjedan dana je doslovno poludjela, postala pravi ovisnik, ništa je drugo nije zanimalo, strašno nešto ! MM je na koncu sve stavio "pod ključ". Nema načina da se to ograniči razumnim vremenom, samo počnu tražiti još i još, a tebi dobro dođe kad je frka - pa prvo krene samo kod doktora, pa dok doma telefoniraš, pa samo još dok dovršiš ručak......

(moja ide 2x mjesečno na komp - Sunčice, Hlapića ili Sebran, ali to je ciljano kad smo doma, najčešće igra sa starijom sekom ili sa mnom).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne znam što ste ženu napali bezveze. Stvarno ko da živimo u nekom paralelnom svemiru, ja di god se okrenem vidim djecu s tim mobitelima kako ih žvaču, stišću, igraju se...Ja svojima nedam, tj nisam im davala kad su bili mali iz nešto praktičnijih razloga a to je da ih ne izbale, pokvare, općenito nedam im da moje stvari koriste u svrhu igračaka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja stvarno ne vidim i nije mi nikad niti palo na pamet da bih dala djetetu mobitel da se igra ??
    Totalno me začudila ova tema.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod mene isto kao i kod Čokolade.Ljetos bi znao ukrasti mobitel i zatvorit se u sobu, mlađi ga naravno kopira pa i on nosa mobitele i kao igra se i slika okolo. Sad smo na odvikavanju, smije tu i tamo odigrat ako pita i to vrlo kratko.
    Ne volem te mobitele, i ako s nekim razgovaraju na mob(stvarno rijetko) više volim da razgovaraju preko zvučnika ili slušalica nego da naslanjaju mob na glavu(znam ni to nije neka sreća).
    Još nešto da vas pitam, ti bežićni ruteri...uključen mi je cijeli božji dan, nisam baš imala vremena proučavat ali nekako brijem da ni to nije neka sreća, i da bi možda bilo pametno gasit ga kada klinci dođu doma?!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svojima nedam, tj nisam im davala kad su bili mali iz nešto praktičnijih razloga a to je da ih ne izbale, pokvare, općenito nedam im da moje stvari koriste u svrhu igračaka.
    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A ja stvarno ne vidim i nije mi nikad niti palo na pamet da bih dala djetetu mobitel da se igra ??
    S ovim se slažem!
    Ok, palo mi je na pamet ali zaboga - djeci stvari padaju iz ruku - meni padaju da ne bi njima. Zato nedam, plus zračenje, naravno!

Napraviti kao Litala, najpametnije!
    Posljednje uređivanje od enchi : 05.10.2011. at 09:48

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prvo - hvala Trini sto je isto primjetila da djeca + mobiteli i igranje na njima nisu bas tako endemska pojava (iako to samo po sebi nije argument o (ne)stetnosti istog)

Sto se motorike/ovisnosti/vida tice (rekla bih da su to bili relevantni argumenti za/protiv igra na mobitelu) - slazem se da predugo zurenje u mali nekvalitetni ekran predstavlja stvarnu opasnost za vid, ali s obzirom na duljinu igranja ne mislim da je to problem, tj. 20 minuta dnevno joj nece pokvariti vid. Ovisnost - pa iskreno, ne bih to nazvala ovisnoscu vec je jednostavno u fazi "faza" u kojoj stalno ima nesto sto je "drzi" - pa je tako bilo i kratko s mobitelom, sad joj je to samo jedna od igracki (kao sto sam vec napisala) i zasiti se toga jednako kao i svega ostalog. A motorika (tj. preciznost) joj je dovoljna da igra bez problema - vjerojatno samo stvar vjezbe, kao i sve ostalo (slaganje kockica, crtanje, citanje knjiga, oblacenje cipela itd...)

Sto se tice "dozvole" za diranje mobitela - eto, kod mene moze ako pazi da joj ne padne, kao sto moze dirati i "moje" kuhace i rajngle, moju odjecu i cipele, prekapati po ormarima, glumiti u autu da vozi (okretati volan, prckati po gumbicima), moze na moj laptop pod uvjetom da ne lupa po tastaturi ili po ekranu itd... Ne smije dirati nozeve, stednjak i uticnice a naravno ni ljekove, kozmetiku i sredstva za ciscenje (to joj je ionako van ruke). Ni knjige jer je pregruba i voli crtati po njima - novine i casopise smije... Tako da valjda svatko radi svoju listu (ne)dozvoljenih predmeta.

Uglavnom, tema je bila potaknuta cinjenicom da kao sto volim vidjeti sto drugi preporucaju od slikovnica, predstva, igracki, odjece, hrane i sl. - jer je lakse procitati tudje iskustvo/preporuku nego sve sam probati, isto tako bih radije procitala preporuku za neku igricu nego skidala 50 naizgled istih i svaku od njih probala da nadjem mozda jednu koju smatram dovoljno dobrom za dati djetetu za igru... Ali s obzirom da vasa djeca izgleda ne igraju na mobitelu, ostaje mi ova druga varaijanta + "gnjavljenje" nepoznatih cija se djeca isto igraju.

P.S. O mobitelima i zracenju stvarno ne bih raspravljala jer je navedeno milijon puta prezvakano i omiljena tema tisuca teorija zavjera, vecina kojih nema nikakve veze sa znanoscu a cesto ni sa zdravim razumom. Mislim da je netko gore napisao da ima ukljucen wireless doma i da li ga iskljuciti zbog djece. A koliko jos wireless mreza imate dostupnih koje nisu vase i ne mozete ih iskljuciti? Koliko zracenja imate od vaseg televizora, koliko dok se svaki dan vozite liftom ili krasnim novim ZET-ovim tramvajem (pri cemu bar jedna osoba u vasoj najblizoj okolini upravo prica na mobitel), dok prolazite cestama ispod kojih su kanali prepuni strujnih kablova, sunce sije, svemir zraci, itd...

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja ima 4 godine kad cekamo na kasi u superkmarektu ceka- pricamo zabavimo se necim onda pomaze izvaditi stvari iz korpe pa sloziti u cekere
    kod dr i drugim mjestima uvijek imamo slikovnce male igracek i takve stvari.
    Mobitel -nekad trazi telefon za zvati baku ili tatu i to joj dam mada nisam sretna s tim ali tih pola minute 1-2X tjedno se valjdfa moze tolerirati ( ili se ja tjesim).
    Igrice na mobitelu ne kompjuter jos ne....to sam ja i imam svoje razloge zasto ne - zracenje, jako lako se navuci na takve stvari, ima i pametnijih nacina zabave isl...
    ne napadam nikog iznos svoje misljenje i ne msilim da smo jako napredovali i da smo sretni sto nam se djeca u ranoj dobi znaju sluziti kompjuterima mobitelima isl. spravicama a vidim da je sve vise roditelja ponosno na ta postignuca kod djece

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dodala bih da je interesantno kako neke stvari lakše prerastu u ovisnost od drugih - mobiteli, kompjuteri, televizija, čokolada...

Mi smo našoj curki davali i dopuštali sve, ali doslovno sve što za nju nije opasno (po našoj procjeni - svako ima svoje stavove o tome, ok) i što neće prouzročiti veću štetu (materijalnu) i učili ju kako da pravilno koristi stvari. Odlično je to funkcioniralo, sve je ona lijepo prihvaćala i nikakve veće štete do sada nije bilo.

Ako ti procjenjuješ da korist nadmašuje štetu - go for it! Sve je ovo of topic, jer on topic - nemam pojma za bilo kakve igre namjenjene malcima te dobi.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sillyme točno, koliko s.... nas svakodnevno zrači, s.... koja praktički ne možemo izbjeći?
    zašto da onda ja još dodatno dopuštam djetetu da se ozračuje? to da smo itako izloženi nezdravim utjecajima mi i nije neki argument!
    Trina nije nitko ovdje napao ženu, nego je samo objašnjeno zašto možda i nije pametno da se djete zabavlja igrama na mobitelu
    kad je na raspolaganju sijaset isto tako zabavnih načina igranja a koji su usto i skroz neškodljivi.

ali naravno, ukoliko netko ne želi prihvatiti navedene arazloge protiv, ima na to na pravo. osim toga informacije su danas stvarno dostupne, pa kome su takve stvari bitne može i sam vidjeti je li riječ o babskim naklapanjima ili provjerenim, dokazanim činjenicama. svakom na volju!
    na kraju krajeva svatko je sam odgovoran za vlastito dijete, pa je i odluka samo njegova.

pošto nemam odgovor na pitanje iz prvog posta, mičem se s teme!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja se ne igra na mobitelu, ali imam na njemu par Dora crtica i te zivotinje koje se glasaju. Ponekad su dobro dosli, u nekim situacijama kada nenadano zapnemo, a mala se ne moze smiriti.
    Inace, takoder prakticiramo nosenje slikovnica i sitnih igrackica sa sobom kad znamo da cemo trebati negdje cekati ili biti mirni.
    Mobitel je zbilja samo za krajnje krizne situacije.

Sto se tice igrica za mobitel , na svom imam ikonicu Market gdje mogu uci i kupovati ili besplatno skinuti zbilja jako puno kojekakvih sadrzaja. Od tih zivotinja, ucenja abecede ili brojki, zastave svijeta, memory, ... Ne preferiram bas klasicne igrice, ako se bas moraju sa necim zabavljati neka to rade onda bude nesto edukativno.

I da, ni moji se kao mali nisu igrali sa mojim mobitelom. Ne samo sto bi ga mogli razbiti, vec je jezim od pomisli da bi nesto sto je stalno ( i u ne bas cistim) rukama mogli lizati i stavljati u usta...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovakve teme me podsjete zašto sam zamrzio forume i zašto ne tražim KONKRETNA I OZBILJNA rješenja po forumima...

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Za mene je to kuga 21 stoljeća za tako male klince, dati im komp, pa facebook, igrice na mob.....!
    Nisam ni stara , ni staromodna , al zna se ćemu služi koja stvar!
    Moja se koristi mobitelom al isključivo za zvanje mame, tate bake, za ništa drugo!
    Današnji roditelji , osobito mlađa generacija, dozvoljava svojoj djeci sve i svašta , jer je to kakti IN!
    Meni je draže to vrijeme kvalitetnije provesti sa svojim djeteto u zajedničkom druženju, nego ga pustit nek radi što hoće , pa ja mogu u miru popit kavu!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

protiv sam igranja s mobitelom jer ima dovoljno stvari za igranje koje ne zrače, za igru ima jedan mobitel koji više nije u uporabi, znači ne može se uopće upaliti
    no opet, ne namjeravam isključivati svoj wireless jer, ako i isključim svoj, još uvijek su tu 3-4 susjedova

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj dječak će uskoro 3 godine i na mobitel se jedino zna javiti. Nije mi palo na pamet da igra igrice. Uostalom, ne igra ih ni na kompu. Tek smo ga naučili da si zna sam pustiti crtić sa mojamini tv. Uopće nisam zabrinuta za njegovu finu motoriku. Ima hrpu igračaka, što manjih, što većih, pa eto vježba na njima.
    Vrijeme čekanja kod doktora, u javnom prijevozu ili sl. još uvijek kratimo "po starinski"- slikovnicama ili sa dva tri autića koja nosim u torbi.
    Mislim da mu u ovoj dobi više i ne treba.
    Možda je to i do mene. Gledam mog brata kako kucka po svojim fonima i nefonima i iskreno- ide mi na jetricu.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    P.S. O mobitelima i zracenju stvarno ne bih raspravljala jer je navedeno milijon puta prezvakano i omiljena tema tisuca teorija zavjera, vecina kojih nema nikakve veze sa znanoscu a cesto ni sa zdravim razumom. Mislim da je netko gore napisao da ima ukljucen wireless doma i da li ga iskljuciti zbog djece. A koliko jos wireless mreza imate dostupnih koje nisu vase i ne mozete ih iskljuciti? Koliko zracenja imate od vaseg televizora, koliko dok se svaki dan vozite liftom ili krasnim novim ZET-ovim tramvajem (pri cemu bar jedna osoba u vasoj najblizoj okolini upravo prica na mobitel), dok prolazite cestama ispod kojih su kanali prepuni strujnih kablova, sunce sije, svemir zraci, itd...
    Potpis pod ovo
    Slazem se da je oprez potreban i da u nicemu ne treba pretjerivati, ali na ovom topicu se iscitava cista paranoja

npr. da 20 minuta igre na mobitelu ugrozava djetetovu motoriku?
    Da mobiteli toliko zrace da bi trebali biti sto dalje od djece?
    Ispada da u najmanju ruku dijete od sillyme po cijele dane ima mobitel u rukama i ne igra se s nicim drugim.

Od toga se ne mozete izolirati, valovi koji putuju od repetitora prema vasem mobitelu svuda su oko nas.
    Jeste li imali kada priliku cuti vas mobitel (ako je ostao pored zvucnika) da radi tu-dup tu-dup tu-dup kao kada vam poruka stize ili vas netko ne zove a zapravo mobitel miruje?
    Ljudi to zovu lutajucim signalom, zapravo vas mobitel hvata signal sa repetitora i prosljedjuje ga dalje isto kao sto doticni prolazi kroz ljude, imali vi mobitel ili ne.

Mislim da je sillyme "napadnuta" bez veze.
    Vecina vas je krenula uvjeravati ju da cini stetu svom djetetu i da ne bi smjela davati mobitel djetetu u ruke.
    Misa mu ljubim, svatko ima pravo na izbor.
    Ja u kuci nemam televizor pa ne gnjavim ljude da bi trebali izbaciti tv iz kuce jer je to jedino ispravno.

p.s. ekrani na mobitelima manje stete ocima nego recimo lcd televizori i monitori jer oni za razliku od lcd-a nemaju tako jako pozadinsko svjetlo.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ma nitko nije nikog napadao, samo večina nas se slaže da to nije za klince, ima pametnijih stvari od mobitela!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je prava opasnost (kolika točno, još nije utvrđeno) krije u razgovaranju mobitelom. Bitna je udaljenost mobitela od glave (i nekoliko centimetara puno znači), bitan faktor je zagrijavanje...Ne znam baš puno o tome, ali evo vam jedan članak iz Slobodne, a stručnjak iz članka je nekoliko soba dalje od moje pa bi ga mogla nekom prilikom malo više o tome upitati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nitko nije nikog napadao, samo večina nas se slaže da to nije za klince, ima pametnijih stvari od mobitela!
    Misliš, većina KOJA JE PISALA na temi...

Ja ipak mislim kako je većina temu otvorila, pogledala sav ovaj drek i temu zatvorila... ne javljajući se... i čisto sumnjam da će temu ponovno otvoriti...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo jedna usporedba:
    Iako se mnogi više boje zračenja baznih stanica i bore protiv njihova postavljanja, profesor Poljak upozorava da one od sto do nekoliko tisuća puta manje zrače, upravo zbog toga što je izvor daleko i što polje jako brzo opada, a mobitel nam je vrlo blizu mozgu, najosjetljivijem organu.
    Opet, koliko ja shvaćam, ovo se odnosi na primarnu svrhu mobitela - telefoniranje.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš, većina KOJA JE PISALA na temi...

Ja ipak mislim kako je većina temu otvorila, pogledala sav ovaj drek i temu zatvorila... ne javljajući se... i čisto sumnjam da će temu ponovno otvoriti...
    Pa ti jesi...
    hehe...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ti jesi...
    hehe...
    On spada u manjinu

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ajmo svi ostati lijepo u 19. stoljecu! Ljudi moji, vremena se mijenjaju i vi ne mozete nista protiv toga! Danas klinci imaju upisano u genetskom kodu rukovanje mobitelima i kompjutorima, jednostavno zivimo u takvom vremenu! I naravno da ce biti kompjuterski pismeni na pocetku osnovne skole i da ce mobitelom znati nazvati roditelje...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim potrebu za ovim boldanim...
    Mislim, baš bezveze, nepotrebno, a zapravo i smiješno jer se uporno vraćaš po još tog istog dreka!
    Posljednje uređivanje od enchi : 05.10.2011. at 22:31

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa Vidi poruku
    Danas klinci imaju upisano u genetskom kodu rukovanje mobitelima i kompjutorima, jednostavno zivimo u takvom vremenu! I naravno da ce biti kompjuterski pismeni na pocetku osnovne skole i da ce mobitelom znati nazvati roditelje...
    E ovo si dobro rekla- znati će nazvati roditelje !
    Tome služi mobitel, ne igranju, osobito ne tak maloj djeci!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E ovo si dobro rekla- znati će nazvati roditelje !
    Tome služi mobitel, ne igranju, osobito ne tak maloj djeci!
    Reci cu samo da srecom ljudi slobodnog duha ne daju da im drugi odredjuju "cemu nesto sluzi" - inace bih valjda danas stajala za ognjistem i nepismena kuhala rucak za copor djece (ak bi uopce bila i ziva) s obzirom na to sto se sve "znalo cemu sluzi" i "kome je gdje mjesto" tokom zadnjih stoljeca...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prvo kad sam vidjela naslov, pomislila sam da sam nešto gadno propustila.
    Igrice za mobitele za djecu staru 2-3 godine? Ha? Zinula sam.
    Onda kad sam pročitala uvodni post, mislim si, ok poigra se dijete kad nešto čekaju. U principu nemam ništa protiv da se nečije dijete poigra mobitelom, ali ne bih kupovala/nabavljala dodatne igrice, jer stvarno tako nešto brzo pređe u uvisnost.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ovo je bilo dobronamjerno!
    svaki roditelj zna što je dobro za njegovo djete, mi smo ti samo htjele reći da ima boljih stvari za igranje od mobaća!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nije da je to nešto neobično - viđam to svugdje oko sebe, kod prijatelja, u kafićima, u čekaonicama, u parku
    ne prakticiram i ne podržavam

i zaista je ovisnost, kasnije se bar jednom dnevno natežeš da ne može više igrica, koma

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ok, samo radi statistike, moja djeca ponekad igraju igrice na mom mobitelu, znam da je šetnja šumom zdravija, ali nemam baš uvijek snage, i ovako si kupim malo mira.

prije nego sam otvorila topik znala sam što ću pročitati, i nisam se prevarila.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Gle, ništa se neće djetetu dogoditi ako povremeno igra igrice dok je mob. isključen (zaista ne znam zašto bi ga zračila bez potrebe; na to možeš utjecati, na ostala zračenja oko sebe uglavnom ne možeš).
    Napisala sam što se nama ovo ljeto kroz 2 tjedna događalo - 3 ipogodišnje dijete slučajno je dograbilo novi mobitel, samo aktiviralo igricu i nije htjelo ništa drugo raditi nego je cendralo za njoj zanimljivim, novim, čudesnim...igricama, a to mi je bio znak za uzbunu - zašto bi se na to navlačila i buljila u ekran tako mala? Jednostavno nije dobi primjereno. Primjereno je da se igra igračkama ili uporabnim predmetima, papirom, bojicama, glumljenjem uloga.... i premeće ih po rukama.
    Ko što nije primjereno da dvogodišnjak povremeno pije čašicu radlera - zaista od toga neće umrijeti, ali zašto bi to uopće pio ako ima neki voćni sok ili vodu?

Zbog čega bih sebi dozvolila da dijete u svakom trenutku dosade cendra da mu dam mobitel, kad ga mogu uputiti kako da se drukčije zabavi?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moja se koristi mobitelom al isključivo za zvanje mame, tate bake, za ništa drugo!
    a mobitel za vrijeme pozivanja bake, mame, tate ne zrači?
    i to maltene priljepljen za mozak?

moja djeca nikad ne pričaju na mobitel
    ali igraju igrice
    trenutačno angry birds, ali oni su malo veći, to baš nije igrica za trogodišnjake

e da, i ova sintagma "današnji roditelji..."
    jednaka je "današnjim ženama", "današnjim muškarcima", "današnjoj djeci"
    a nikako nije pozitivna

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Isto i mene, moja curka će uskoro 3 g. i ne pokazuje uopće znakove zanimanja za mobitel (osim da pogleda fotku ponekad), na sreću...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpis na joe i sladjanuf.

Moj igra neke autotrke i neke kauboje, ne znam jer je to na MM-ovom mobitelu, ne zanima me pa niti ne gledam.
    Nisam s tim presretna, ali da se ovdje pretjeruje, pretjeruje se!
    Kao da sam na nekom topiku o dohrani, pa da je netko napisao da šestomjesečnoj bebi daje smoki. Ista reakcija.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    a mobitel za vrijeme pozivanja bake, mame, tate ne zrači?
    i to maltene priljepljen za mozak?

moja djeca nikad ne pričaju na mobitel
    ali igraju igrice

Danas gotovo sve zrači oko nas, sve je zatrovano i štetno, ali ja polazim s tog gledišta da mobitel nije igračka za djecu!
    Ako se već koristi nek se koristi u svrhu kojoj je namjenjen!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mobitel je odavno prerastao svrhu kojoj je namijenjen...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A koja je namjena igricama koje dolaze s novim mobitelima?
    Koja je njihova uloga u uspostavljanju ili primanju poziva ili eventualnom pisanju ili primanju sms-a?

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a kome smeta što nekome smata igranje na mobitel nek ne čita, što bi drugo rekla?
    a kome smata što se tuđe dijete igra na mob. očito treba držati gubicu zatvorenu i ništa ne reći, to je najpametnije.
    tu i sebe ubrajam.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Danas gotovo sve zrači oko nas, sve je zatrovano i štetno, ali ja polazim s tog gledišta da mobitel nije igračka za djecu!
    jedna od svrha je i igranje igrica

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •