Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Da li su važniji kg ili godine djeteta?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Da li su važniji kg ili godine djeteta?

Problem: malecka ima 12 kg, imamo sjedalicu 0-13 kg, a mi tukci kupili smo maxi-cosi rodi xp od 15-36 kg. Kao, još malo pa će moću u nju. Sad vidim da piše za djecu od 3 i pol godine nadalje, a ona ima godinu dana! (?????) U ducanu su rekli o.k. Ona je razvijeno dijete, ali opet...3 i pol godine...
    Kad je stavim u sjedalicu izgleda, hm, u redu. Sta sad?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: Da li su važniji kg ili godine djeteta?

Citiraj vrabac prvotno napisa
    Kad je stavim u sjedalicu izgleda, hm, u redu.
    ustvari, više ništa ne znam!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Probajte vratit sjedalicu i uzet maxi cosi od 9-18 kg. Koliko ja vidim vama sjedalica za dijete ne odgovara ni po godinama ni po kilaži. Inače se gleda kilaža i ako okrećete iz smjera unatrag prema unaprijed važno je da se dijete može samostalno ustati... A javit će ti se sigurno netko tko zna više od mene

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U sjedalicu koju ste kupili ne smije nikako. Nije još dovoljno "čvrsta" ni teška da bi se vezala pojasom od auta. Sjedalice do 18 kg imaju pojaseve u pet točaka uporišta i jedino u takvoj sjedalici će biti sigurna. Najbolje bi bilo da pokušate zamijeniti tu sjedalicu za neku drugu primjerenu njenoj težini i dobi, znači za 9-18 kg.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala cure, evo zamijenili smo sjedalicu za bebe confort (9-18kg). Sve za 5!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a ja imam cam sjedalicu od 0-18 kg, ali čini mi se isto da ju je sara prerasla. ona ima 2 godine i 2 mj. i 15,5 kg. glava joj je do vrha autosjedalice a sad je onaj gornji pojas u najvišoj poziciji i točno joj je u visini ramena.
    meni se isto čini da je premala za onu sjedalicu 15-35. tj. htjela bih sjedalicu s pojasevima u 5 točaka uporišta. jel' bi mogli meni nešto preporučiti?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo kaj trebas napraviti je prouciti upute proizvodaca i da li imaju jos kakva ogranicenja (npr. visine djeteta) osim tezine.

U principu je gornja granica visine kod sjedalica u smjeru voznje ta da sredina djetetovih usiju ne smije bito visa od vrha naslona (znaci vi ste jos OK) al to je opca preporuka koja se moze razlikovati od sjedalice do sjedalice. Zato treba provjeriti upute.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •