Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 326

Tema: Manjak plodne vode :(

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    obzirom da mi ionako nema druge, zadovoljit ću se ovim nalazom - na kraju krajeva, ni moja ginekologinja nije digla paniku, ja sam je digla sama, nakon što sam čitala po netu. pit ću bar 2l vode, pokušati se opuštati i meditirati na dobro, i za 10 dana idem opet kod svoje doktorice. uh, malo sam odahnula.
    danasnja dostupnost svih ovih informacija na netu su dvosjekli mac,ha? super je sto se educiras i naucis stosta ali bome i citajuci crnjake i neke komplikacije svasta si mozes preuvelicati....ja kad bi dosla ginicu sa svakavim pitanjima (a zasto ovo,zasto ono) on bi meni:ajme ovaj internet danas,dotuc ce me!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

upravo to, skulirana! naletiš na možda baš krivu stranicu ili krivo protumačiš informaciju... jedna mi prijateljica govori da ne idem na forum, ali vi ste meni baš pomogle isti dan, što s podrškom, što sa svojim iskustvima. works for me!
    nisam potpuno uvjerena, ipak mora da je nešto drugačije (sad silno želim da mi naraste trbuh, dosad mi je bilo drago kad bi i drugi rekli, kako je mali), ali pokušavam misliti dobro i nadam se da će sve biti ok.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

...ma samo moras filtrirat informacije,meni je net i forum definitivno vise pomogao nego odmogao! npr. vidila bi da nisam jedina koju nesto probada,pa da i drugima iskoce vene ....ja sam se zadnje dane jedino klonila prica s poroda....

sto se tice velicine stomka,znam curu kojoj se on doslovno nije vidio u 5tom mjesecu! i do samog kraja joj je bio neki minijaturni...u obe trudnoce...

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Been there, done that Tako je i meni bilo nakon što sam se isprepadala oko manjka plodove vode kad god bih otišla na ctg merkala sam stomake ostalih trudnica, i moj je bio najmanji, a termin mi je bio najbliži. Bilo mi je muka kad god je trebalo da odem na kontrolu. Beba je na kraju bila sasvim ok težine, nemoj se nervirati!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo nas s kontrole i s olakšanjem javljam da smo napunili "bazen" danas je izmjerila AFI 11,2 (a bio 8,3). I ja sam stvarno vidjela na ekranu kako je slika bolja. Mišek je narastao, nije neki krupan, ali čini se da je ok. Trebam nastaviti piti puno i kontroliramo opet za 10 dana, ali sad mogu vjerovati da će biti dobro. hvala vam svima od na ohrabrenju do sada, a može i dalje za svaki slučaj

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Super vijesti!!!
    Samo ti pij i sve ce biti OK!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jupi!!!!
    Držim fige i dalje!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super!

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo nas s kontrole i s olakšanjem javljam da smo napunili "bazen" danas je izmjerila AFI 11,2 (a bio 8,3). I ja sam stvarno vidjela na ekranu kako je slika bolja. Mišek je narastao, nije neki krupan, ali čini se da je ok. Trebam nastaviti piti puno i kontroliramo opet za 10 dana, ali sad mogu vjerovati da će biti dobro. hvala vam svima od na ohrabrenju do sada, a može i dalje za svaki slučaj

Super!!

Samo za info, ni prijasnji AFI=8 nije ti tooooliko lose, iako je naravno AFI=11 puno bolje
    Moj je AFI u jednom trenutku bio 3 (pisala sam vec na ovoj temi).
    Samo nastavi dovoljno piti i ne umarati se...

p.s. vidjela sam da si na jednoj drugoj temi pisala kako je mali na zadak... moj se bez obzira na AFI koji je u tom trenutku bio oko 9 okrenuo tako da ne brini ni po tom pitanju, ima nade ...

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odlicno, manal! jako mi je drago za vas.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. vidjela sam da si na jednoj drugoj temi pisala kako je mali na zadak... moj se bez obzira na AFI koji je u tom trenutku bio oko 9 okrenuo tako da ne brini ni po tom pitanju, ima nade ...
    Hvala vam svima!

A Nivi, tvoje iskustvo mi stvarno jača nadu! jer doktorica je skeptična da će se okrenuti, ako nema dosta vode i dosta mjesta. Ali ne dam da me izbedira. pijem radim vježbe za okretanje, a kasnije ću i grah nositi na nožnom prstu, ako zatreba!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sad sam te se sjetila sa prenatalne dijagnostike. mislim da se pratimo u stopu. meni u utorak na 28+2 doktor napravio gadnu paniku sa manjkom plodne vode AFI 9,2 /pa što je to tako strašno loše ???!!!/, premali trbuh, pretvrd trbuh, bla bla bla. smatra da je moguće da dođe do zastoja u razvoju, malecki je mrvicu manji, do sada je bio manji za 2 dana cijelo vrijeme, sada 7 dana inače sam ivf trudnica pa znamo točnu minutu oplodnje.

i tako...za 10 dana kontrola kod drugog doktora u drugom gradu jer više ne smijem na put. niti se ne dižem iz kreveta osim na wc. mališa je aktivan, naravno da je na zadak i jako nisko to ne moram niti naglašavati...i tako....valjda će sve biti ok na kraju. slušamo lijepu muziku, pijemo hektolitre vode i jedemo, jedemo, jedemo...dobila 11 kg od početka,a malobrojni kuže da sam trudna. inače sam 185 cm visoka i početna težina mi je bila 68 kg.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uh, thinkpink znam da se brineš, ali pokušaj unijeti i nešto dobrih misli! kako si inače pila vodu? ja sam stvarno malo pila. sad kad si pravim recke da popijem svoje 2l dnevno, kužim da sam prije pila možda 6-8 dcl. Pa sad... Neki kažu da to nema veze, ali meni je sad nalaz bolji, pa ako ja mogu vjerovati da pomaže, onda ima da pomaže. vizualiziram bebača kako opet pliva u više vode, govorim si da je s mojom bebom sve u redu, da posteljica savršeno funkcionira... mislim da i to ima veze. u 10 dana sam dobila 1,5 i 2cm u obujmu trbuha, i nadam se da je to ta voda.
    trbuh je možda tvrd jer je na zadak, pa mu osjetiš leđa? tako je meni, leđa su mu lijevo. a za okretanje imaš ovdje super savjete i vježbe, samo ne znam smiješ li ih raditi?
    javi se sa kontrole, a ja vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobar nalaz!

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Manal definitivno ima nade da se tvoj malac okrene, s tim da cu ti se i ja sad pridruziti u mantranju jer se moj ponovo okrenuo na zadak, toliko o tome da nemaju mjesta... Ili je ovaj moj malac pravi mali akrobat...
    Nazalost ja danas završila u bolnici jer mi je sinoć pocela kao curiti plodna voda AFI je isti kao neki dan na kontroli ali moram ostati pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati, nadam se da ce se ipak malac odluciti još malo strpiti... i naravno ponovo okrenuti kako treba...

Thinkpink sretno i tebi na kontroli!!
    Posljednje uređivanje od Nivi : 04.06.2012. at 00:06

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nivi, sretno i tebi možda ipak nije plodna voda? A ako je, visoko prsnuće, s tim možeš dosta dugo još izdržati. Koji si sad tj.? da se tvoj mali akrobata okrene! Mantram za nas sve tri tu s komplikacijama s vodom

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure držite se! ja koliko pijem vode zadnjih tjedan dana bojim se da mi se mali ne rodi u kupaćim gaćicama ili kao žabica mala. istina, sad kad gledam jako malo sam pila prije, jednostavno me nije pitalo. iskreno ne znam da li je bila litra tekućine dnevno. a jučer npr 3 i pol litre samo čiste vode...zgadit će mi se voda do kraja života.

borim se sa strahovima i najrađe bih vas sve zagrlila, hodamo u istim cipelama a ja se nadam lijepim i sretnim vijestima sa svih strana.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nivi, sretno i tebi možda ipak nije plodna voda? A ako je, visoko prsnuće, s tim možeš dosta dugo još izdržati. Koji si sad tj.? da se tvoj mali akrobata okrene! Mantram za nas sve tri tu s komplikacijama s vodom
    Hvaaala manal. Ma sumnjaju na visoko prsnuce, sutra cu znati za sigurno nakon sto sama kupim test Trenutno sam 30+1.
    Nadam se da cemo izdrazati sto dulje, a sad dal ce se malac jos i okrenuti tko zna, morat cu i ja gledati onaj link sto si stavila.
    U svakom slucaju hvala na podrsci

Mantram i ja za nas sve tri i kao sto rece Thinkpink nadam se lijepim i sretnim vijestima.

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure samo da vam javim, na 29+5 nalaz AFI 12....dakle, može se obnoviti plodna voda.
    nadam se da su se i svima vama poboljšali nalazi, a ako niste još bile na kontrolama onda vibram za predivne vijesti!

inače, dječačić nam je malo manji, ali kako kaže doktor nisu sve bebe iste, doduše mi smo extra visoki....a što sada valjda će narasti, bitno da uredno raste i da
    ima vodice u bazenčiću!

utz opet za dva tjedna.

ljubim vas sve!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Super thinkpink! ja u utorak idem na kontrolu i malo strepim, jer mi trbuh u međuvremenu nije narastao i stalno ga mjerkam kako je mali, al šta ja znam... bebana osjetim posvuda, sada više nekako i sa strane, pa se nadam da je narastao. pijem svoje 2l, možda i više kad je vruće, i pišam milijun puta dnevno
    thinkpink, jel se okrenuo?
    Nivi, kakva je kod tebe situacija? Puse svima!

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Thinkpink super za dobre vijesti!!!!

Ja sam nažalost u bolnici do daljnjeg, potvrđeno visoko puknuce vodenjaka pod antibioticima još koji dan, mirujem, i tako, nadam se da ćemo sto dulje izdržati ostati 2u1...

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Super thinkpink! ja u utorak idem na kontrolu i malo strepim, jer mi trbuh u međuvremenu nije narastao i stalno ga mjerkam kako je mali, al šta ja znam... bebana osjetim posvuda, sada više nekako i sa strane, pa se nadam da je narastao. pijem svoje 2l, možda i više kad je vruće, i pišam milijun puta dnevno
    thinkpink, jel se okrenuo?
    Nivi, kakva je kod tebe situacija? Puse svima!
    hvala na lijepim riječima. nije se mališa okrenuo, sjedi kao kralj na tronu....nadam se da će se i to ipak promijeniti sada kada ima bazen pun vode i stalno se bućka i roni. a ako i ne, bože moj, samo da sve bude kako treba na kraju.
    znači danas pregled? ajde nam se odmah javi!!!! kad je tebi termin? čini mi se da si mjesec dana prije mene. meni je 19.08.
    Thinkpink super za dobre vijesti!!!!

Ja sam nažalost u bolnici do daljnjeg, potvrđeno visoko puknuce vodenjaka pod antibioticima još koji dan, mirujem, i tako, nadam se da ćemo sto dulje izdržati ostati 2u1...
    jojjj draga, jedino dobro u svemu je što barem znaju dijagnozu i sada samo strahovito puno strpljenja i mirnih misli. uistinu ti to želim, jer znam koji je kaos u glavi kad dođu loše vijesti u trudnoći. ti si sada 32-i tjedan, je tako? čitala sam da se sa visokim prsnućem da još dosta izdržati u komadu, pa se nadam da će to biti i slučaj kod tebe. grlim te!!!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo cure držim vam fige da sve prođe što bolje

naime i kolegica je imala problema sa plodnom vodom, u 20 tt. imala je jako nizak AFI no s vremenom je voda narasla i iznosila trudnoću do kraja, rodila par dana prije termina i sve bilo ok

evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drage djeve, i ja se javljam iz bolnice. U utorak opet manje vode, AFI 8,2 ali još gore, on da nije dobio ništa na kilaži. I eto me sad tu, primam 1l glukoze na dan i pijem i piškim, pijem i piškim. I nesretna sam što je tako, što sam tu...
    Thinkpink, ostani nam ti bar vani na slobodi! Nivi, ako možeš, javi kako vam ide. Za sve vibram svako dobro ~~~~~~~~~~~

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Drzi se Manal,nadam se da ce AFI opet narast kao i prije 10ak dana....koliko procjenjuju da ti ima maleni gr?
    Jeli barem dobro drustvo na odjelu/ u sobi?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala! Moja ginekologinja ga je procijenila na 1,700kg, doktor koji me ovdje primio reče između 1,700kg i 1,900kg. Njegov je ukupni nalaz bio "Nešto manje vode i nešto manja beba" što je zvučalo bolje nego što je moja bila zaključila, da uopće nije dobio na težini. Danas je popodne u viziti doktorica rekla da će me pustiti za 10ak dana ako nalazi budu bolji. Za to navijam. (a rekla je i da će inducirati, ako ne budu, a od toga me toliko strah da vam ne mogu opisati...)
    U sobi je ok društvo, već druga cimerica - dođu i odu - blago njima...
    ps sladak novi avatar!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo malo ~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok
    drži se

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Polako,ima jos 10ak dana da se mali zbucka i da mu bazen opet poraste!
    Jeli jedes dobro?A mislim kakvo pitanje kad si na bolnickoj hrani....nadam se da ti onda ima tko donjet tecice iz doma!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dosla sam samo dati podrsku. i meni je AFI bio stravicno nizak pred kraj druge trudnoce no ipak je sve proslo dobro.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Manal, drzim fige da sve bude ok!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Puno vam hvala drage cure na vibrama i podršci!

Hrana je blaga katastrofa. Promatram tako kako sve u bolnici funkcionira i maštam što bih promijenila...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja se javljam samo da pošaljem podršku!

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage djeve, i ja se javljam iz bolnice. U utorak opet manje vode, AFI 8,2 ali još gore, on da nije dobio ništa na kilaži. I eto me sad tu, primam 1l glukoze na dan i pijem i piškim, pijem i piškim. I nesretna sam što je tako, što sam tu...
    Thinkpink, ostani nam ti bar vani na slobodi! Nivi, ako možeš, javi kako vam ide. Za sve vibram svako dobro ~~~~~~~~~~~
    Evo da se javim. Još smo 2u1 ali sad već stvarno ne znam dokad. Neki dan prokrvarila i već su mislili, ono idem rodit, ali nakon ceprkanja su ustanovili da mi je pukao neki polip i to se smirilo tako da idemo dalje. Doduše AFI mi je pao na 8, pocela sam se otvarati, a bebica je oko 1500g i isto je mala s obzirom na 32tt.
    Ali vjerovali ili ne opet se okrenuo!

Hvala puno na podršci

Manal da sto prije izadjes iz bolnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thinkpink da ostanes na 'slobodi' ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Nivi : 15.06.2012. at 11:30

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nivi,manal ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite još 2u1
    thinkpink~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

joj cure moje drage, svaki put kad dođem na temu vidim nešto što me rastuži. cure u bolnicama izdržite što duže u komadu...neka vam bebice još malo narastu pa tek onda izađu....i molim se da se svi brčkaju u što više vode....

vam mogu barem vaši od kuće nositi kvalitetnu hranu? ja dok sam čekala neki dan pregled u bolnici na odjelu, zaključila da mi mali od toga ne bi mogao rasti sigurno...mislim stvarno prestrašno s čime trudnice hrane.

na kakvim ste terapijama?

ja se iskreno jako brinem, ovaj tjedan opet nisam strogo mirovala jer mi je dr dao zeleno svjetlo da dođemo na tečaj za trudnice, ali na kraju to mi nije baš blizu kuće, voze me moji, onda tamo sjedim....danas sam morala po kolica sa kojima je sve živo zaštekalo i sad imam takvu opaku grižnju savjesti da vam ne mogu opisati. jako mi je trbuh tvrd, kontrakcije na sve strane....strašno se brinem kako je mom malom bebaču kad ja jedva stojim na nogama. danas smo 30+5 neka nam bog pomogne....ne znam više što drugo reći.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

manal, thinkpink, Nivi, držite se! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što dulje budete 2u1!

thinkpink, popij 2 magnezija da se smire kontrakcije i lezi. a bebaču je super bez obzira na to što se ti osjećaš loše, trust me!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš ste drage cure, hvala svima! Oraspoloži me kad pomislim da neko šalje dobre vibre i onda vjerujem da će pomoći.

Nivi, sjajno za malog akrobata da se opet okrenuo! Ja sam sinoć sanjala da se moj mišek okrenuo, nadam se da hoće. Mislim na vas dvoje i držim čvrsto fige da lijepo raste i da potraje status 2u1.

Thinkpink, mislim da je kod mene stres na kraju prouzrokovao opet lošiji nalaz. Uzela sam spremati ko mahnita, nešto sam se jako uzrujala, trbuh se sav stisao... Ima tu puno u tom psihičkom stanju. Zato se pokušaj opustiti i ne gristi se!!! Mantraj na dobro!

Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve 5!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja više jedva izdržavam zatočeništvo, hranu sad naručujem od svojih. U četvrtak ću na UZV pa se toliko nadam da ću moći kući, s druge strane se uplašim, što ako...
    Thinkpink, kad si ti opet na pregledu?
    Nivi, kako je tebi?

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja više jedva izdržavam zatočeništvo, hranu sad naručujem od svojih. U četvrtak ću na UZV pa se toliko nadam da ću moći kući, s druge strane se uplašim, što ako...
    Thinkpink, kad si ti opet na pregledu?
    Nivi, kako je tebi?
    draga moja, izdrži još malo do pregleda...znam kako je isti dan nam sude , naime i nama je pregled u četvrtak...i da jako, jako se bojim, ali ne više samo radi manjka p vode, nego me jednostavno ta informacija bacila u neku drugu dimenziju.
    iskreno, dobiti zdravo dijete mi nekada iz nekih kuteva čudnih izgleda kao sf. ne znam da li me razumijete. nekako, puno mi je toga na leđima, od spontanog, do nezatrudnjivanja, do mpo priče, pa onda evo konačno trudnoća...mislim da neću više ništa tražiti od života samo da vidim da je mali živ i zdrav.

strah me nekada silnog veselja kojeg nosim u sebi i kojeg mi je donesla ova trudnoća....a znam da tako ne bi trebalo biti.

ljubim vas sve

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo da se javim. Još smo 2u1 ali sad već stvarno ne znam dokad. Neki dan prokrvarila i već su mislili, ono idem rodit, ali nakon ceprkanja su ustanovili da mi je pukao neki polip i to se smirilo tako da idemo dalje. Doduše AFI mi je pao na 8, pocela sam se otvarati, a bebica je oko 1500g i isto je mala s obzirom na 32tt.
    Ali vjerovali ili ne opet se okrenuo!

Hvala puno na podršci

Manal da sto prije izadjes iz bolnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thinkpink da ostanes na 'slobodi' ~~~~~~~~~~~~~~~~~

draga kako si? ima li kakvih dobrih vijesti?
    nosiš malog vaterpolistu, nema greške!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Thinkpink, onda se čujemo u četvrtak. Danas i sutra ću se još maksimalno nalokati. Trbuh mi je tako tvrd tu gdje on nagura leđa, mislim da mu kralješke osjetim, pa se bojim da to znači malo vode, pa počnu sumnje... Sad popodne CTG (koji me svaki put traumatizira, dok osluškujem) je zvučao i izgledao nešto drugačije, pa se pitam... Pa onda kad se on rita, mislim, Roman se nije tako ritao, sve je drugačije... Tako da te razumijem kad kažeš SF i mislim si, nakon ovog iskustva previše bih se bojala ići na treće dijete.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nas sve. Nadam se da je Nivi još 2u1...

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Suosjecam s objema... balansiram između stanja zabrinutosti i opće panike.
    Još smo na sreću 2u1 i stvarno sam disciplinirana s mirovanjem ali sve me vise pritisce stomak, i isti je nekako trvdi, i ne znam dokad ćemo izdržati. Trudim se mislit pozitivno i mantrat da cemo izdrzat jos koji tjedan ali nekad je to zbilja teško

*manal* i *Thinkpink* sretno vam cure na pregledu u četvrtak!!! <3<3
    Posljednje uređivanje od Nivi : 19.06.2012. at 17:40

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A nisi više u bolnici Nivi? Ma mogli biste još daleko dogurati, to želim tebi i bebi
    Nažalost znam za zabrinutost i paniku, i sve ne znam kako ih odagnati, a pri tome svjesna kako je važno da mislim dobro, dobro, dobro...
    Drž'te se cure, bit će sve na kraju ok, mora!

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A nisi više u bolnici Nivi? Ma mogli biste još daleko dogurati, to želim tebi i bebi
    Nažalost znam za zabrinutost i paniku, i sve ne znam kako ih odagnati, a pri tome svjesna kako je važno da mislim dobro, dobro, dobro...
    Drž'te se cure, bit će sve na kraju ok, mora!
    Ma jos sam u bolnici i cini mi se da me nece pustiti doma dok ne rodim, a kad ce to biti tko zna, ali nadam se ipak ne tako brzo...
    Situacija je zasad stabilna, voda mi curi ali se i obnavlja, bebolino raste i iskreno se nadam da cemo izdrzati tako cim dulje.
    S druge strane D. mi tooooooliko fali i sve cesce sam u bedu iako i ja znam da moramo mantrati i misliti samo na dobro dobro dobro...

manal, Thinkpink ocekujem od vas obje sutra dobre vijesti!!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo mene s pregleda. Dakle... Bebač je narastao, vode ima više. Ali me ne bi puštali. S jedne strane dobre vijesti, ali zašto onda dalje ovo... doktor je zaključio da "terapija" djeluje (infuzija i ležanje) i da tako nastavimo. i sad sam ja zamolila da idem kući na vikend, s tim da dolazim na ctg i infuziju, pa se vratim ležati u ponedjeljak... na neodređeno vrijeme/do poroda? induciranog? ne znam...
    moram kući malo biti s djetetom, i tako mi je žao Nivi da i tebi naravno nedostaje tvoje, i oni su još bebe...
    jer sljedeće dolazim kući s bratom, tko zna kad, koji još možda neće biti potpuno zdrav. cure, tako me strah da je Down Sy. ili da sam se zarazila toksoplazmom i da je to zbog toga...
    hajde thinkpink, javi dobre vijesti!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma jos sam u bolnici i cini mi se da me nece pustiti doma dok ne rodim, a kad ce to biti tko zna, ali nadam se ipak ne tako brzo...
    Situacija je zasad stabilna, voda mi curi ali se i obnavlja, bebolino raste i iskreno se nadam da cemo izdrzati tako cim dulje.
    S druge strane D. mi tooooooliko fali i sve cesce sam u bedu iako i ja znam da moramo mantrati i misliti samo na dobro dobro dobro...

manal, Thinkpink ocekujem od vas obje sutra dobre vijesti!!

thinkpink avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo mene s pregleda. Dakle... Bebač je narastao, vode ima više. Ali me ne bi puštali. S jedne strane dobre vijesti, ali zašto onda dalje ovo... doktor je zaključio da "terapija" djeluje (infuzija i ležanje) i da tako nastavimo. i sad sam ja zamolila da idem kući na vikend, s tim da dolazim na ctg i infuziju, pa se vratim ležati u ponedjeljak... na neodređeno vrijeme/do poroda? induciranog? ne znam...
    moram kući malo biti s djetetom, i tako mi je žao Nivi da i tebi naravno nedostaje tvoje, i oni su još bebe...
    jer sljedeće dolazim kući s bratom, tko zna kad, koji još možda neće biti potpuno zdrav. cure, tako me strah da je Down Sy. ili da sam se zarazila toksoplazmom i da je to zbog toga...
    hajde thinkpink, javi dobre vijesti!
    pa draga odakle sad takve crne misli? barem si ti cijelo vrijeme bila teška pozitiva. i imaš još malo do kraja. koliko je procjenjen dečkić?

sva sam se zgrčila dok sam te čitala....nemoj....bit će sve dobro

ja sam jučer imala crni dan, danas je već daleko lakše....makar do popodne brijem na pozitivnu....ne vidim drugi način da preživim

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pa da,tu terapiju mozes bez problema provodit,lezis i mirujes i netko te odbaci do bolnice na infuziju!nije ti valjda onda 50km od doma pa da to bude preveliki tramak?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo me, cure, opet u bolnici. izašla sam na potpis u četvrtak popodne, dolazila na terapiju i CTG (ma na 5min vožnje sam od bolnice) a u subotu navečer se opet vratila. mm je radio nedjelju, pa ne bi bilo mirovanja sama s mišem. u četvrtak sam bila jako nervozna, u noći sam dobila napad panike "što ako sad nešto bude", jedva sam zaspala nakon 3 sata straha... a i babice su mi ovdje govorile, ma da, pa dobro da si malo otišla, pa sve je pod kontrolom... ne znam...
    i danas u viziti doktor kaže da će me pratiti do 38.tj. u nadi da će i dalje rasti, a onda dovršavamo trudnoću, ako se okrene inducirani, ako ne, carski.
    ali ja nekako mislim da je u stvari sve to pretjerano... ne mogu to samo tako uzeti zdravo za gotovo i mislim da će na silu porađati bebača sasvim ok težine... ježim se od carskog, a ježim se i od induciranog, iako bi preferirala ind. ali sam i pitala jel može carski pod epiduralnom (na što me doktor s podsmjehom ispravio "spinalnom"), jer ga želim odmah vidjeti i staviti na prsa... tako sam tužna... Roman se tako loše nosi sa situacijom, sav je ljut, šizi. ne bi me trebao više posjećivati, a kako izgleda, ja do 38. tj. ne izlazim van, osim opet na potpis, ali ni to mi se više ne da. već sad samo plačem, ležim, buljim u prazno...

thinkpink, kakav je na kraju tvoj nalaz, što tebi prognoziraju?

Nivi, kako se držiš? ima li novosti?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

A zasto bi isla na inducirani/carski s 38. TT ako ce sve biti OK?
    Neki dan si napisala kako beba napreduje i pl. voda se povecala i zar ne bi bebi bilo bolje da jos ojaca unutra, nego da je prisilno vade?
    Ne bi te htjela jos vise uznemiravati i znam da je tesko s doktorima, ali nekako gledam za dobrobit djeteta
    Drzi se i nadam se da ces izdurati sto duze 2u1!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

manal, vjerujem da dr. ima svoje razloge za raniji porod.
    Na tvojem mjestu bih tražila razgovor s dr. i neka ti točno objasni plan cijele situacije. Meni je barem lakše kad znam što dr. misli, ne volim neizvjesnost i nagađanja.

Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •