Uuuuu. Redaljka!
cestitke manal i Nivi!
Nivi, cestitke i vama!
Nekako sam preskocila tvoj post, oops.
Manal, Nivi čestitam, nek su bebice žive i zdrave i velike porasle!
Šta ima novo kod thinkpink?
jao,pa hvala svima!s moba se kratko javljam,mišek spava kraj mene,jako je sladak
Nivi čestitam od srca!!! Gdje nam je Thinkpink? Grlim vas sve cure,hvala do neba na svoj podršci!
manal
već si rodila svog malenog dječaka! vrijeme tako brzo leti
sretno!
ja se nadam da je thinkpink ok. da je dosad rodila, javila bi, znaci, dobro je.
Hvala svima jos jednom na podrsci kao i cestitkama
Sad kad smo napokon doma uzivamo svi zajedno
manal cestitke i tebi od sveg srca!!!!!
P.s nadam se da je i Thinkpink dobro...
manal i nivi čestitam na bebicama...neizmjerno mi je drago što je sve na kraju prošlo super, nemam riječi kojim bih vam opisala koliko razumijem kroz što ste prolazile.
mi smo na kraju ipak najmanje izdržali, a s obzirom na to koliko ste vi bile u bolnici ja sam računala da sam ipak zadnja na redu...i dobro sam računala, samo nisam računala da ću dan-dva iza vas
naime, moj mališa sutra ima dva tjedna. prošli smo pakao dijagnoza i dobili ravno 10 indikacija za carski. moja sreća sada spava pored mene u našem lijepom domu. čudom se čudim i u nevjerici gledam to malo biće kako diše....i kad ostanem sama samo poteku suze radosnice ničim izazvane osim prevelikom srećom koju trenutno osjećam.
afi je na kraju bio 5, posteljica gradus II/III, definitivno IUGR i kao da ovo nije dovoljno pupčana oko vrata. mogu jedino reći da sam rodila malog junaka. nadam se da su najveće borbe njegova života već sada iza njega.
svima koji su se javljali svojim dobrim iskustvima i riječima podrške neizmjerno sam zahvalna. nadam se da će ovo čitati i neke nove cure koje će se jednom naći u ovoj našoj situaciji i da će im biti utjeha pročitati da je sve na kraju dobro završilo.
moj mali se rodio sa 35+0 i sve je u najboljem redu.
manal,nivi,thinkpink čestitam!!!!Uživajte sa svojim srečicama![]()
Hvala Sonja!
Čestitam Thinkpink!!! Tri dečka znači od nas tri s tom dijagnozom, tri mala borca. Jako mi je drago da si se javila, a još više da je bebač dobro! Šaljem vam veeeliki virtualni zagrljaji puno pusa!
I ja još jednom zahvaljujem svima koje su nas bodrile!![]()
pozzzzzz.....ja sam nova ..eto trudna sam 19 tjedana i danas sam bila na pregledu i doktor je rekao da imam i dalje manjka vode(prosli put mi je isto rekao da je manjak plodne vode ali bila sam manje trudna pa mu valda nije bilo zabrinjavajuce toliko)..beba je sto se tice mjera za taj tjeda trudnoce dobra,sve mjere stimaju i ima280 i nesto sitno grama...lijepo se vidilo da je sve ok sa bebom mislim u tom smislu da se razvija.ali nazlost vode imam malo..strah me je..salje me kod doktorice koja mi je radila taj postupak na Vuk Vrhovac...da me ona pogleda i da svoju dijagnozu....ajme u komi sam....nadam se da ce netko ubrzo vidjeti ovaj moj post i da ce mi se javiti netko tko je imao slicno iskustvo.....![]()
analoneta, a koliki ti je bio AFI?
Ako pregledes malo postove od prije vidjet ces da je, u pravilu, na kraju bilo sve ok kod nas koje smo imale slicno iskustvo (bebe su bile mozda malo manje od prosjeka ali su bile zdrave sto je i najvaznije).
Tebi se jos ima fore popraviti kolicina vode jer bebe pocnu vise piskiti poslije 20tt ili tu negdje tako da ne brines
(bar je kod mene bili tako). Da nesto nije u redu s bebom vec bi vjerojatno na UZV vidjeli i kao sto sama kazes fino napreduje sto je vrlo bitno.
U ovakvim slucajevima se radi i fetalna echokardiografija da se provjeri bebino srceko,
pa samo da se ne prepadnes ako te posalju i na taj pregled.
U svakom slucaju sretno i ne brini, bit ce sve ok!!!
Posljednje uređivanje od Nivi : 27.09.2012. at 15:37
Posljednje uređivanje od analoneta : 27.09.2012. at 15:55
nivi cula sam se danas sa svojom dok.koja mi je vodila postupak potpomognute i rekla je da dođem sutra pa cemo vidjeti i isto me pitala za taj AFI............moj doktor to nije mjerio tek ce mi ona sutra izmjerit.....neznam zasto nije mjerio jer ja nisma doktor..primjetio je da ima manje plodne vode ali eto nije mi jasno zasto nije mjerio nego mi je rekao da najbolje odem u zg. kod svoje doktorice koja je vodila postupak......etooo i sad sutra sibam zg.pa cemo vidjeti....
i što ste saznali? nadam se da te doktorica uspjela smiriti! nemam iskustva kako je kada se rano ustanovi manjak pl. vode, kod nas se to dogodilo poslije, ali nadam se da je kako Nivi kaže da će se povećati. javi nam. držim vam fige!![]()
analoneta, drži se.
tužna sam kad vidim da nešto nije u redu sa dugoželjenom trudnoćom.![]()
žao mi je da si u bolnici analonetamislim na tebe i vibram da budeš dobro! ~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
analoneta zao mi je da ste u bolnici, sta su ti rekli?
I ja sam bila zadrzana u bolnici u 17tt i kad su vidjeli da voda ne curi (bar nije tada) i da je s bebom sve ok poslali me doma i dolazila sam svaku tjedan na kontrolu. Nije bilo lako cuti iz tjedna u tjedan da je situacija ne promijenjena.
Tek se u 21tt kolicina voda pocela popravljati. Dotad sam se trudila poslije posla odmarati i piti dovoljno tekucine i vjerovati da ce biti sve ok (koliko god je to nekad tesko).
Drzim fige da na kraju bude sve u redu!! ~~~~~~~~~~~~~~![]()
pozdrav..evo vratila sam se u srijedu doma(31.10) za dva tjedna idem nazad na pregled onda cu biti 26+3...još sam u komadu..evo ukratko cu vam napisati sta se desavalo samnom u tih 20 dana boravka u bolnici.....bila sam u bolnici Merkur..docent Duic je predlozio da se napravi kordocenteza...i napravili su,jako tesko provela sam jedan sat na tom postupku,preznojila se i trpjela lagano bol koja mi se pojavljivala svaki put kada bi igla dosla blize bebe...uspjeli su izvaditi krv iz treceg pokusaja...zanemarujuci tri uboda koja su mi napravili ocekivala sam i moram priznat dobre rezultate..upozorena da bebi moze srce stat nakon tog postupka pristala sam na postupak samo da se sazna sta se desava sa tim malim bicem u meni koji je prije 15dana imalo400 grama..krv poslana na rebro,ja se malo rasplakala nakon postupka ali sve se prihvaca jer mene se nije viđalo da konstantno place..moram priznat da sve ovo hrabro podnosim...sutradan nakon postupka zovu me na uvz a moja mrvica ima otkucaje <3.naravno vode i dalje nema....14 duggiihhhh dannnaaaaaaa cekam nalaze..strasno je to cekanje.još moram dodati nakon tog uboda u pupcanu vrpcu moja mrvica kao da se probudila,pocela sam sve jace ju osjecat i sve cesce....dolazi docent i govori mi da nalazi nisu uspjeliprevise mjesane krvi...i sada smo prepusteni dragom Bogu...odlucili me pustit doma i osobno dolazi doktor po mene i vodi me na detaljan pregled.uvz bebe.beba raste unatoc kapi vode.tezina 600grama dobila je duplo od kad sam primljena na u bolnicu imalo je 300grama...rađen dopler doktor ostao ŠOKIRAN i stalno je govorio JA NEMOGU VJEROVAT........dopler SAVRSEN ,,rekao mi je da je beba trenutno opskrbljena sa svime(jedino ne sa plodnom vodom)....neznam sta da vam kazem i napisem...moja mala mrva me svaki dan sve vise lupka(i osjetim zatezanje posto nema vode nema ono ni mjesta za razgibavanje,skvrceno je )..ali osjetim je cak i muz je osjeti.......sta ce biti ..neznam samo onaj gore zna...javljat cu vam ako dođe do neke promjene ako ne ja onda ce muz makar skraceno napisat sta se desava...ja sam evo malo razduzila ali nikad se nezna tko ce se nedaj Bože nac u ovakvoj situaciji pa ce imat makar neku info.mada je svaki slucaj za sebe....vode nema ocito nesto sa bebicom nije u redu a nalazi nisu nista pokazali kad nisu uspjeli zato nisu mi ni prekinuli trudnocu kad nemaju dokaz da s bebom nije nesto uredu...sad cemo vidjet sta ce se dalje desavat...
![]()
analoneta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tvoju mrvicu, držite se![]()
analoneta
~~~~~~~~~~~~ za mrvicu.
Dok on lijepo raste sve je ok i nadam se da će tako i biti na kraju.
Tijekom mog boravka u bolnici bilo je jos zena s manjkom vode i sve su rodile zdravu djecicu.
Zelim to i tebi, od srca, jer nažalost znam kako se osjecas.
Samo hrabro, žilava su ta mala bića, pravi borci![]()
Posljednje uređivanje od Nivi : 02.11.2012. at 14:34
Nadam se da će sve biti ok. Samo nakon poroda inzistiraj na detaljnom pregledu djeteta (uzv svih organa).
analoneta, drago mi je da si se javila i da beba raste! čvrsto držim fige da na kraju sve bude u najboljem redu!!!![]()
analoneta-samo hrabro dalje,držim ti fige i molim Boga da sve bude u redu![]()
Posljednje uređivanje od bodo : 06.11.2012. at 11:48
analoneta i bebice,
šaljem vam tisuće dobri vibri![]()
Meni su gaćice bar 3x dnevno s većom mokrom flekom unazad dva - tri dana a uopće ne osjetim kad se to iscjedi, samo osjetim da sam vlažna. Nema boje, nema mirisa, kao obična voda. Zvala sam ginićku da pitam da nije možda plodna voda a ona me uvjerava da je vjerojatno slabiji mjehur (godine, treća trudnoća, niže nosim) i da ne brinem jer da pl. voda ima sluzi i lagano sedefasti odsjaj na donjem rublju. Sve si mislim dal da odem u VG da pogledaju ili da se ne sramotim ak sam "popišanko"![]()
Pa ako ce te odlazak na pregled umiriti, otidji, nemas se sta sramotiti, po meni je bolje provjeriti nego poslije razbijati glavu sta bi bilo. A cula sam da postoje i neki testovi koji se mogu kupiti u apoteci, pa se mozes i oko otga raspitati.
Odgovor tvoje doktorice sad je i mene zabrinuo, ja upravo takav iscjedak imam jos od pocetka trudnoce, ali nesto sumnjam da je moglo poceti od 5. tj, do sad (28. tt) na nekom pregledu bi se valjda nesto ustanovilo...
Tikice, odi na pregled, neka ti izmjere afi i kazu ato misle. Imaju oni u bolnici i test amnisure s kojim ae tocno moze utvdriti da li se radi o plodnoj vodi.
Nakon svega, imas svako pravo puhati i na hladno.
mojoj cimerici u bolnici curila je plodna voda i to samo povremeno, tipa jednom dnevno i kaze da joj je ulozal bio skroz mmokar.
tikice, meni se negdje poslije 25tt dogodila ista stvar - izrazito vodenast i obilan iscjedak bez boje i mirisa (sigurna sam da nije bio urin) - baš kao da bi voda šibnula iz mene... otišla sam na pregled, ali sve je bilo ok - dr je zaključio da su u pitanju bile gljivice (a imala sam ih milijun puta prije toga i simptomi nikada nisu bili takvi). prestalo je nakon par dana, a kasnije sam saznala da se identičnja stvar događala i dvjema frendicama. tko će ga znat što je to bilo...
analoneta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas dvoje!
tu sam ja hehe i doma sam...beba je na zivotu još uvijek...ila sam u ponedjeljak na uvz kratko je trajalo jer je to bilo preko veze i kao drugo misljenje...sve stima beba napreduje i mjere stimaju no VODE NEMA.............idem u srijedu 14 u bolnicu merkur na kontrolu pa cu vidjet sa doktorima može li to na carski.....preporucili vec dvojca ginica kao u ako ce zivjeti zivjet ce i u inkubatoru a sebe necu patiti i mozda su vece sanse da prezivi nego da idem do kraja pa da mi pred kraj prestane srceko radit....ako želi toliko živjeti prezivjet ce i kao nedonošce......sad samo moram vidjet sa doktorima da li još moramo malo pricekati da bude npr.800 grama mada blizu smo te kilaže......doktor na Merkuru mi je rekao kada sam ga pitala još po izlasku iz bolnice moze li na carski on je rekao da mu je zao da me se reze a ako beba izađe van ne bude nista od nje....a ja mislim da cu mozda ovako lakse podnest ako se lose desi nakraju jer cu si ja moc stavit u glavu da je to bila kao neka operacija i lakse ce mi biti nego da dođem do kraja i idem na porod i gledam to sve...... AI SKRENO NI SAMA VISE NEZNAM...doktori nisu valda imali takav bas slucaj ko moj da beba dugo zivi bez vode i još koje sta je prosla ..svi mi samo kazu JAVITE MI KAKO JE ZAVRSLIO...koja utjeha .....
Koji si sad TT? Oko 25. ako sam dobro preracunala, kada bi mogli izdrzati makar do 28... Mislimo na tebe i ~~~~~~~~~~
u nedjelju 26 tjedana...i dobro racunate .......hvala sto ste uz mene ...........i mislim da cemo izdržati jer neda se moj/moja Evolet(obecavajuci život)..............još neznamo ni spol .saznat cemo ga iduci tjedan kada dobijemo neuspjele nalaze sto se tice ove druge strane jer su spol saznali sta je.....
Drzi se Analoneta, vjerujem da ti je psihicki jako tesko, ali ostani pozitivna.
Puno ~~~~~~~~~~~~~~ za tvoju bebu, ocito je pravi borac.
Nadam se lijepim vjestima od tebe!
analoneta, držim fige da sve bude dobro.
borci ste oboje. šaljem puno pozitivnih vibri.
frka, nikako da ti javim, bile su gljivice, hvala ti
analoneta, puno sreće želim tebi i bebici i da nam javiš najbolje moguće vijesti uskoro![]()
i moja frendica ima manjak plodne vode..od pocetka.sad je 32tt.bit cu snjom na porodu.
kaže dokt da je curica manja..sitna.svi organi ok.ali posteljica...koja je bila na pocetku trudnoce placenta previja sad izgledao kao da je pušač i nagrižena.tako joj dokt rekla.ona nema pojma što je tila stim reci.ali ju je poslala na krcato pretraga zbog plodne vode.
uglavnom..frenmdica nije kao ja..ja sam cilu trudnocu proucavala sve na rodi i bila u tijeku sa svim.a ona jedva zna koji je tjedan trudnoce.cudo jedno.
morat cu zaviriti u njenu trudnicku.svi se oko nje brinemo zbog plodne vode,i ima jaaaako mali drob.
evo meee...malo se odmorila od puta u zg..i ranije ustala.........vode i dalje nema...sada sam 26+4 mjere glave u dan,a ovo drugo je sve isto tu nema nikakvih zaostataka od neznam npr 3-4 tjedna...sve je tu i sve prati....CURICA JE!!!!! moja Evolet,mamina princeza i borac u busi..
teska je između 800i 900 grama..gledala su me dva doktorra pa jedino eto kilaza nije ista a mjere su dobro obadvojca izmjerili ali sad za tih 100 grama ni tamo ni vamo u ovakvom slucaju...prvo me jedan doktor gledao-pa naravno kao i do sada se svaki put cudio i skoro da se nije poceo udarati u glavu
i nakon njega dolazi me gledati drugi (njih dvojca me prate otkad sam dosla u Merkur) ulazi covjek i sa vrata pita " I ROKI KAKVO JE STANJE" aovaj odgovara "MA STA DA TI PRICAM I GOVORIM SJEDI I POGLEDAJ"ovaj se ustaje i sve odmahnjujuje rukom i onako sav zaprepasten i u cudu...ja sam se morala smijati kao i svaki put jer bi mogla napisat i nacrtat strip...stvarno je bilo za smijat a sto je najbolje ovaj puta sam i muza uvela unutra pa je i on to sve vidio pa ne moze rec da sam nesto izmislila
hehe mislim nije ni do sada rekao nista nego kad tako pricam kako su doktori u cudu još ce neko reci da nesto preuvelicavam.....tako pregled trajao sat vremena,moja cura ih malo izboksala a neka..... sto su je maltletirali
hehe i mi predlozili taj carski sto smo ja i muz pricali a oni rekli NE....mlada si imas 24 god.još moras rodit a ides i na potpomognutu...idemo do kraja i ici ces na normalan porod...necu da te rezem ostaje ti oziljak i na stomaku i na maternici tako da idemo korak po korak do termina....i sada je isto bila rijec o bubrezima kod moje cure..najvjerojatnije su bubrezi u pitanju i rekli su da ce biti cudo ako sve ispadne dobro jer ne daju nikakve sanse da ce moja cura pozivit nakon poroda...no dobro-mislim nije cuda uvijek postoje ali ja sam se pomirila da nebude mozda nista od toga..ja cu sad uzivat koliko mogu u ovoj trudnoci posto mi je prva i u udarcima moje cure pa kako Bog da.......za tri tjedna opet na kontrolu onda cu biti 29+3 i curka bi trebala presisat kilu..pa budemo vidjeli
analoneta, želim vam svu sreću svijeta!