-
aha, da vidis, zaboravila sam napisati: taj Doppler bi svakako trebali pogledati (meni su to radili u OS u bolnici), jer te mjere najbolje pokazuju dali je bebac dovoljno opsrkbljen! i u ovoj trudnoci sam ga vec radila - za svaki slucaj - i zasad je sve 5!
meni su manjak plodne vode isto ustanoviti nekako u 31/32 tjednu, pa sam isla na kontrolu, pa u bolnicu i na kraju su izvadili malenu u 36. tjednu sa 2100gr! kao i ti, i ja sam u toj trudnoci jako malo dobila; na kraju sam bila na +4 kg, tlak uvijek oko 100/70, jako malo sam uvijek solila, ali doduse uvijek puno pila - sada se trudim dosta vise soliti i vise bjelancevina unositi. zasad je sve ok. mada nisam sretna sada s ovim kilama, ali bitno da bebica dobro napreduje!
evo linka, koji sam maloprije spominjala: http://www.gestose-frauen.de/salt-supplementation.html
i da, zaista sam ovdje vec nekoliko puta cula i citala (i na sebi vidjela), da malo dobivanje kilograma u trudnoci kod odredenih zena moze dovesti do neefikasnosti posteljice i s time do nedovoljno plodne vode i nedovoljnog rasta bebe. sigurna sam da se tome moze pomoci dovoljnim unosom jela i pica na pocetku trudnoce (!), ali ipak nisu ni sve zene tome sklone....ja sam od gore u linku navedene udruge cak dobila i plan prehrane i pokusala se toga drzati. naravno ne mogu reci da mi je bas to pomoglo, ali kao sto sam vec rekla, zasad takvih problema nemam. vidjet cemo kako ce ici dalje - priznajem da se malo bojim sljedeceg UZV-a.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma