Results 1 to 32 of 32

Thread: brz i jednostavan kolač PLIZ

  1. #1
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default brz i jednostavan kolač PLIZ

    cure, peče mi se neki kolač UPRAVO SADA, a znate da ja ništa ne znam peći.(znam samo kukije, ali mi se to sad ne jede, a i morala bi duuuugo hodati dok dođem do dućana s čokoladnim kapljicama)

    dajte neki brzi i jednostavni recept.
    u kući imam samo osnovne namirnice (brašno, jaja i to), ali imam mali dučančić u blizini pa mogu tamo skočiti po neke normalne namirnice (tipa čokolada za kuhanje).

    nemam normalan protvan, nego samo onaj veliki koji dođe s pećnicom.
    e da, i imam kalupe za muffine.

    a jesam zahtjevna, ali voljet ću vas do groba ako mi pomognete

  2. #2
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ima negdje moja pita od čokolade. superjednostavno, superbrzo, superfino.

  3. #3
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    ispeci palacinke i namazi ih cokoladom
    :D

  4. #4
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ako radiš u velikom plehu uzmi jednu i pol mjeru.

  5. #5
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    već mjesec dana svaki drugi dan pečem ili palačinke ili fritule, tako da mi FAKAT treba promjena

    idem tražit u pitu

  6. #6

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Uzmi 1 stupac Petit keksa, zdrobi ih rukama.
    Skuhaj 2 pudinga od vanilije ili čokolade, prelij po tim keksima, izmiješaj malo kuhačom, stavi u kalup (ja npr. stavim u onaj za tortu)
    izmiksaj jedan šlag i stavi na to.

    Može i drukčiji omjer keksa i pudinga, ali ispadne suše. kak ti finije

  7. #7

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Inače, kaj ti je došlo?

    Nit je Božić, niti tvoj roćkas? A niti su fitule i palačinke, kukiji

  8. #8
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    da nam nije lutonjica trudna

    evo ga:

    PITA OD ČOKOLADE

    tijesto: miksati 1 jaje sa 10 dkg šećera, dodati 10 dkg margarina, 10 dkg oraha, 10 dkg brašna. treba biti gusto, lopaticom se razmaže po plehu. peći 10 min na 180° (bude napola pečeno).

    fila: miksati 4 žutanjka sa 15 dkg šećera, dodati 15 dkg margarina, 10 dkg rastopljene koh čokolade, žlicu brašna. lagano umiješati snijeg od 4 bjelanjka. izliti na tijesto, peći još 15 min (kad ubodeš iglom ostane malo vlažna, ne smije se presušiti).

  9. #9
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    ne znam kaj mi je došlo.
    kad sam počela s tim, mislila sam da sam trudna, al nisam.

    osjećam se totalno kao mamica, samo pečem te 3 stvari i nosim naokolo ljudima kad idem u goste, ili ih zovem k sebi na klopu :?

    nemrem naći pitu.
    a ovo s pudingom zvuči super, plus jeftino
    šaljem MM-a u dućan!

  10. #10
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    pa pita ti je tu gore

  11. #11
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    al nije bila prije nego sam postala

  12. #12
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    pita bude onda preksutra kad me uhvati

    MM-u sline cure na ovaj puding

  13. #13

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Cupavci :D


    sad ce se one anticupavke javit

  14. #14
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    Ako voliš sir, ovaj je recept dobar, pogotovo što sve smiksaš u samo jednoj posudi (osim bjelanjaka) izliješ i pečeš.
    Jedino ti možda neće odgovarati veličina tepsije :?
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=tko+voli+sir

    Ovaj mi je isto super ukusan (jabuke i čokolada) i brzo je gotov, a većinu sastojaka može se pronaći u kući...

    DRAŠKOV KOLAČ

    tijesto:
    20 dag brašna
    13 dag šećera
    3 žutanjka
    2 žlice kakaa
    2 dl mlijeka
    1 dl ulja
    1 pzp (prašak za pecivo)

    1 kg jabuka- izribati, malo prodinstati i dodati po želji šećera (ovisno koliko volite slatko), vaniliju, cimet, koricu od limuna, ja stavim šaku grožđica i grubo rezanih bajama
    Izmiješati sve sastojke za tijesto, uliti u dublju tepsiju (vel. kalup, može i ona tepsija od šporeta) te ispeći do pola na 180 C (cca 10-tak min- kad taknete prstom da vam ne upadne u tijesto). Na polupečeno tijesto složiti ribane jabuke, a preko njih snijeg od 3 bjelanjka s 3 žlice šećera. Ispeći do kraja da se bjelanjak osuši (smanjiti temperaturu na 160- gotovo je kad kora od bjelanjka dobije onu smećkastu boju). Pečeno preliti čokoladnom glazurom. Ohladiti u fridžu.

  15. #15
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    hvala cure!
    puding kolač je bio odličan (osim što mi je mlijeko 2 PUTA iskipilo, ja sam ipak genijalka ).

    probat ću i ove druge.

    e da, a čupavci mi nisu brzi i jednostavni (radila sam ih jednom pa znam ) jer ih moram umakat u čokoladu pa u kokos pa ovo pa ono...

  16. #16
    mamma Juanita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,285

    Default

    Quote Originally Posted by Lutonjica
    već mjesec dana svaki drugi dan pečem ili palačinke ili fritule, tako da mi FAKAT treba promjena
    je. da malo odmoriš od kolača

  17. #17

    Default

    Zadnji put kod mame sam jela superjednostavan kolač: poslažeš dva reda petit beurra, (ili čega već, ne kupujem to pa ne znam) na to poslažeš kriškice kuhanih jabuka, zaliješ pudingom (vanilija ili nešto jagođe) koji je umjesto s mlijekom skuhan s vodom u kojoj su se kuhale jabuke i kad se ohladi premažeš šlagom.

  18. #18

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    Quote Originally Posted by mommy_plesačica
    Zadnji put kod mame sam jela superjednostavan kolač: poslažeš dva reda petit beurra, (ili čega već, ne kupujem to pa ne znam) na to poslažeš kriškice kuhanih jabuka, zaliješ pudingom (vanilija ili nešto jagođe) koji je umjesto s mlijekom skuhan s vodom u kojoj su se kuhale jabuke i kad se ohladi premažeš šlagom.
    ja sam ovo danas napravila i super je ispalo!! može se kuhanim jabukama dodati i jedan vanilin šećer kod kuhanja
    vid navalio totalno na kolač

  19. #19

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Mmmmm, to nam je mama radila kad smo bili mali. Probali sve voće, al najbolje su se pokazale breskve.

  20. #20

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    678

    Default

    Mmmmm, to nam je mama radila kad smo bili mali. Probali sve voće, al najbolje su se pokazale breskve.

  21. #21

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    712

    Default

    ima jedan Apricotin recept negdje-red petit beura,litra vode+20dkg šećera + 1kg jabuka kuhati sa 3 vanilin pudinga ,preliti po keksima + dodati šlag-mi to imamo barem tri puta tjedno-moji se dave u njima

  22. #22
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Nema jednostavnijeg kolača od onoga od griza koji je SNOOPY svojevremeno stavila: gotov je doslovno za 15 minuta, a ljudi često pomisle da sam im ponudila parfe!
    Lut, taj je za tebe:

    Quote Originally Posted by SNOOPY

    GRIS KOLAČ

    POTREBNO:
    1 l mlijeka
    1 čaša (2 dl) šećera
    1 čaša grisa
    1 margarin
    malo ribane čokolade
    2 šlaga


    PRIPREMA:
    Mlijeko i šećer zakuhati, dodati gris i kuhati da bude meko između grisa i žganaca. Kad je napola ohlađeno umiješati kuhačom margarin i ribanu čokoladu (zbog boje). Izliti u dublji protvan, premazati šlagom i ukrasiti ribanom čokoladom. Ostaviti u hladnjaku da se dobro ohladi i onda uživati!
    (Ja stavim manje šećera, cca pola čaše)

  23. #23
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    ovaj je fakat za mene!!
    (ali nažalost MM mrzi griz, ma kaj mu ja mogu )

  24. #24
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    neće primijetiti, vjeruj mi!
    okus je ko pravi pravcati parfe! (možeš staviti i kokosa unutra. ili grožđice. ili višnje iz kompota. a još uvijek je dovoljno 10 minuta za pripremu).

  25. #25
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    probat ću onda i šutjet o sastojcima

    (tako sam jednom radila paštašutu s puretinom, koju on inače nije htjeo jesti ako je pureća, i prešutila o kojem se mesu radi... nakon ručka je izjavio da mu je to bila najbolja paštašuta u životu )

  26. #26

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    meni je taj griz kolač bljak
    nema šanse da ne skuži da je to griz.

  27. #27
    tinkie winkie's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    ZD
    Posts
    2,297

    Default

    mene taj griz više podsjeća na okus čokolina...

  28. #28

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    svicarska
    Posts
    1,916

    Default

    da ne otvaram novu temu: htjela bi napraviti one kukuruzne kekse za bebe kojima je recept na portalu (pocetak dohrane).
    sastojci su:
    margarin (225g)
    rizin slad(150g)
    kukuruzno brasno(255g)
    miksana jabuka(1 salica)
    pjenasto se umuti margarin sa sladom pa se dodaju i ostali sastojci. itd...

    e sad, da li bi mi uspjeli da ih ne radim sa rizinim sladom ili bilo kojim drugim sladom? tj. da samo izmutim margarin i dodam brasno i jabuke?
    ili umjesto slada dodam jako izmiksanu bananu (slicna tekstura a vegani ju cesto koriste za biskvite umjesto jaja)
    nisam iskusna pa se nadam da ovo pitanje nije totalna nebuloza

  29. #29

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    svicarska
    Posts
    1,916

    Default

    e,pa nisam mogla cekat i ispekla ih bez slada i super su,kukuruzno brasno je samo po sebi blago slatkasto+jabuke. luka kaze - mljac

  30. #30
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    DRAŠKOV KOLAČ

    tijesto:
    20 dag brašna
    13 dag šećera
    3 žutanjka
    2 žlice kakaa
    2 dl mlijeka
    1 dl ulja
    1 pzp (prašak za pecivo)

    1 kg jabuka- izribati, malo prodinstati i dodati po želji šećera (ovisno koliko volite slatko), vaniliju, cimet, koricu od limuna, ja stavim šaku grožđica i grubo rezanih bajama
    Izmiješati sve sastojke za tijesto, uliti u dublju tepsiju (vel. kalup, može i ona tepsija od šporeta) te ispeći do pola na 180 C (cca 10-tak min- kad taknete prstom da vam ne upadne u tijesto). Na polupečeno tijesto složiti ribane jabuke, a preko njih snijeg od 3 bjelanjka s 3 žlice šećera. Ispeći do kraja da se bjelanjak osuši (smanjiti temperaturu na 160- gotovo je kad kora od bjelanjka dobije onu smećkastu boju). Pečeno preliti čokoladnom glazurom. Ohladiti u fridžu.
    danas isprobala ovaj kolac
    o-dli-can!

  31. #31
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    i to nam sad kažeš!!!!

  32. #32
    Osoblje foruma leonisa's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    16,612

    Default

    kako iskoristiti vrijeme jabuka
    oguliti ih, izdubiti sredinu, u nju stviti vrh noza margarin, neki pekmez/marmeladu i orah, razvaljati ledo lisnato, podijeliti na 4 dijela svaki (ukupno je 8 jauka) i zamotati jabuke. peci i posuti secerom u prahu. brzo, jednostavno i fino

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •