-
U mom receptu je mak na dnu, sir iznad, pa orasi i jabuke na vrhu. Kažu da bas tako mora biti.
Recept:
20dkg meljenog maka, 5dkg šećera preliti sa 2 dl toplog mlijeka.
Pola kile svježeg sira, 2 razmucena jaja, 5 dkg secera
20dkg oraha, 5dkg šećera u 1dl toplog mlijeka
1kg ribanih jabuka, 5dkg šećera, vanilin šećer i žličicu cimeta
Oko pola rastopljenog maslaca za mazanje svakog lista tijesta. Tri lista tijesta na dno i na vrh, a po 2 za između slojeva.
Pecem oko 35 min na 190.
Nikakvo zalijevanje šećerom, nije to baklava, nego gibanica. Savršeno ispadne.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.04.2019. at 11:31
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma