Ako postoji tema molim moderatore da prebace, tražila jesam ali sva u panici ne nalazim.

Dakle prije 10 dana mi je ustanovljen granični višak plodne vode AFI 19/20, kontrola za 10 dana ( tj danas). Par dana prije toga završila sam na hitnoj zbog iznenadnih čepova u ušima, problema s vidom ( vidjela samo obrise), tlaka 140/90 ( inače sam kronični niskotlakaš s max 100/70 ), trnaca u rukama i licu. Rekli mi da je to moj uobičajeni napadaj migrene i poslali me neurologu kod kojeg je sve već bilo ok. Inače mi tako napadaji migrene i ne izgledaju, ima neke sličnosti, ali i jako puno drugih elemenata koji se ovdje nisu pojavili. Također mi je OGTT koji je nakon toga napravljen po njihovim rijećima malo povišen pa moram paziti što jedem. Prije glukoze 4,4, dva sata kasnije 8,3. Tako da sam od ovih mojih 9 kg koje uspjela jedva dobiti već sam izgubila u 10 dana 1 kg.
Danas je AFI 27, vrtilo mi se grozno na UVZ stolu, muka mi bilo. Moram u bolnicu na promatranje doći sutra ujutro. Ono što me plaši je prijevremeni porod ipak sam sada 35 tt, tj. par dana manje po UVZ dakle nekih 33 + 4 po njima. Kakve su moguće komplikacije za bebicu i mene, pogotovo ako se rodi u ovo doba? Kolike su šanse da će sve biti OK i da ćemo izgurati do termina? Odakle ovaj višak plodne vode i to tako naglo. Kažu da je bebicom koliko oni vide sve OK.