Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: višak plodne vode

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno višak plodne vode

Ako postoji tema molim moderatore da prebace, tražila jesam ali sva u panici ne nalazim.

Dakle prije 10 dana mi je ustanovljen granični višak plodne vode AFI 19/20, kontrola za 10 dana ( tj danas). Par dana prije toga završila sam na hitnoj zbog iznenadnih čepova u ušima, problema s vidom ( vidjela samo obrise), tlaka 140/90 ( inače sam kronični niskotlakaš s max 100/70 ), trnaca u rukama i licu. Rekli mi da je to moj uobičajeni napadaj migrene i poslali me neurologu kod kojeg je sve već bilo ok. Inače mi tako napadaji migrene i ne izgledaju, ima neke sličnosti, ali i jako puno drugih elemenata koji se ovdje nisu pojavili. Također mi je OGTT koji je nakon toga napravljen po njihovim rijećima malo povišen pa moram paziti što jedem. Prije glukoze 4,4, dva sata kasnije 8,3. Tako da sam od ovih mojih 9 kg koje uspjela jedva dobiti već sam izgubila u 10 dana 1 kg.
    Danas je AFI 27, vrtilo mi se grozno na UVZ stolu, muka mi bilo. Moram u bolnicu na promatranje doći sutra ujutro. Ono što me plaši je prijevremeni porod ipak sam sada 35 tt, tj. par dana manje po UVZ dakle nekih 33 + 4 po njima. Kakve su moguće komplikacije za bebicu i mene, pogotovo ako se rodi u ovo doba? Kolike su šanse da će sve biti OK i da ćemo izgurati do termina? Odakle ovaj višak plodne vode i to tako naglo. Kažu da je bebicom koliko oni vide sve OK.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

draga, samo ti želim poslati ~~~~~~~~~~~~~~~~
    javi nam se sa novostima.........

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nemam pojma za višak plodne vode, ali ovo za čudne migrene ti mogu potvrditi. ja ih isto imam i inače, a pred sam porođaj utrnula mi je vilica i odrvenio jezik (to mi se nije nikad prije dogodilo) i imala sam smetnje s vidom (to mi je uobičajeno). u biti, to je bila jedina naznaka da ću roditi do jutra
    držim fige da ostanete u komadu do kraja

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma ja i inače imam trnce u desnoj, ali isključivo desnoj strani tijela tokom napada migrene. Također kod napada sam totalno dezorjentirana, tj ne znam kako se zovem, gdje sam i odgovore na najbanalnija pitanja tipa što to dr drži ispred mojih očiju, dok kada prođe napadaj sve mogu ponoviti što se događalo, što me je tko pitao, kakvu je tko frizuru i boju kose imao i ostale sitnice. Ovo je bilo potpuno drugačije, trnci više bazirani na lijevoj strani, posve prisebna u svakom trenu, vidno polje koma, samo obrisi u sredini polja, tlak u nebesima.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

stvarno imaš gadne migrene
    nitko nije komentirao da ti problemi koje spominješ mogu biti od tlaka? žao mi je što nisam od pomoći. U svakom slučaju, 35 tt je OK ako i dođe do poroda. Meni je u prošloj trudnoći prijetio prijevremeni porod i samo sam čekala tih 35 tjedana da prođe da mogu odahnut
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 06.10.2011. at 15:05

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zibba da te malo raspolozim daj meni malo te vodice kad mi vec fali(i2 tema ispod tebe)
    Sretno i mislim da ces izdrzati do termina a i da se sada bebac rodi nista mu netreba biti moze 2-3 dana radi kak oni kazu sigurnosti biti u inkubatoru i to je to. Sam misli pozitivno vjeruj u svoju bebu i sve ce biti za 5
    Migrene imam jako cesto al ne kak vi opisujete s mojim migrenama se da ziviti i ne kompliciraju mi sve.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma jedino me tješi da je beba po mjerama BPD 90, TEMUR 66, ABD 301 i ovoj tablici

http://www.gravidanzaonline.it/medic...laInfoFeto.htm

ima oko 2500 g i 45 cm pa je i dosta velika za dob, tj tjedne trudnoće.

Malo janje - ma nema frke reci koliko ti fali pa ćemo riješiti dva problema jednim udarcem.
    Posljednje uređivanje od zibba : 06.10.2011. at 16:03

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zibba, tebi je termin jedan dan prije mene. Ja sam sad 34 tj (ne znam zašto tebi ticker pokazuje 34+3) i ja čekam još nekih 2 tjedna da se skroz opustim. Računam da se beba još samo deblja a sve ostalo je zrelo i spremno. Nemoj se brinuti

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma termin mi je po ZM 15.11., a po ovulaciji 21.11. Vidjeti ćemo možda tko je u pravu.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo moja plodna voda i dalje raste i sada smo na AFI 31. Dobila sam uputnicu da napravim GUK profil na VV i u četvrtak se javim u bolnicu zbog hospitalizacije do daljnjega. E sada problem je što na VV naručuju i treba čekati datum kada te naruče, pa doći po pribor, doma sami vadimo krv svakih xy sati i slijedeće jutro nosimo k njima. Nema šanse da to sve obavim do četvrtka. Beba je procijenjena na 3000 g.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •