Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Animacija djece na rođendanu

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Animacija djece na rođendanu

Trebam pomoć!
    Za mjesec dana moj veliki dečko imati će 3 godine.
    Iznajmila sam prostor i doći će mu djeca od 3 do 5 godina.
    Sebi sam uzela u zadatak da ću biti "teta animatorica"
    Aliiiii ne znam koje igre bhi im mogla ponuditi, što rade tete animatorice, nismo nikada bila na rođendanu sa animatoricom.

Ne bih željela da se sve svede na vožnju autićima, sudranje, valjanje po podu (pretežno će biti dečki), a primijetila sam da to rade na kućnim rođendanima.
    Željala bih im ponuditi neku igru, koja će biti vesela, u kojoj mogu sudjelovati i ovi manji i veći, ali ne znam koju.
    HELP imate li kakvih ideja

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U toj dobi ipak će se većinom igrati sami, odnosno s igračkama, ali ipak ono štobi im moglo biti ok to je limbo, ples oko stolica, noć-dan igra a i ne bi bilo loše ko imaš volje da im smisliš nekakav igrokaz!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Un', due, tre - stella!" - ne znam da li ima naziv na hrvatskom, uglavnom igra se ovako (E. je pokupila to u vrticu od maestre koja ih je vodila s rucka u sobe, znaci prigodno je za tu dob):
    osoba ode naprijed, dalje od djece, okrenuta ledjima, i govori ... e sad, da li postoji naziv na hrvatskom kako rekoh ne znam, na talijanskom je "1, 2, 3 stella!".
    Dok to govori, djeca joj se moraju sto vise pribliziti.
    Kada kaze "stella!", djeca moraju biti mirna kao stupici. Ako se netko mrda, dobije u "kaznu" korak natrag.
    Onaj tko se priblizi dovoljno da dotakne osobu koja broji (to cesto ide u nekoliko puta, ovisno o pocetnoj udaljenosti igraca i brojaca) postane "brojac".

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

crna kraljica 1,2,3 je na hrvatskom
    ledene babe
    sljepog miša
    kume kume koliko je sati
    potraga za blagom
    dan, noć
    glazbene kipove
    gzabene stolice

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    crna kraljica 1,2,3 je na hrvatskom
    Thnx!
    Nisam se toga igrala kad sam bila klinka (nemam pojma zasto ne), pa nisam znala hrvatski naziv.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A kako se igra dan noć i kume kume koliko je sati? MOže kratka uputa. Hvala
    Ideja sa stolicama je odlična.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dan-noć, oni se svi poredaju a ti izgovoraš dan-noć redoslijedom kojim želiš. Kada kažeš dan oni su na nogama a kada kažeš noć oni čučnu. često se zeznu jer ti npr. govoriš dan-noć-dan-dan... a oni instinktivno čučnu...jako im je to zabavno a mogu igrati i najmanji Naravno tko pogriješi ispada iz igre

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jgrizan prvotno napisa Vidi poruku
    dan-noć, oni se svi poredaju a ti izgovoraš dan-noć redoslijedom kojim želiš. Kada kažeš dan oni su na nogama a kada kažeš noć oni čučnu. često se zeznu jer ti npr. govoriš dan-noć-dan-dan... a oni instinktivno čučnu...jako im je to zabavno a mogu igrati i najmanji Naravno tko pogriješi ispada iz igre
    Slična je igra "leti-leti", barem smo je tako mi zvali.

Djeca sjede za stolom i rukama lupaju u stol. Ti govoriš "leti, leti, leti... stolica!" ili "leti, leti, leti... avion!" (i tako dalje, izmišljaš bez kraja i konca) a na njima je da, ako kažeš nešto što stvarno leti, ostave ruke u zraku, a ako kažeš nešto što ne može letjeti, spuste ruke na stol. Također se igra na ispadanje.

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

super tema, to i mene zanima!!!

imam kakva knjiga gdje su opisane takve igre?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

skakanje u vrečama, nositi ping pong loptice u žlici, zavezati dvije noge znači lijevu od jednog djeteta i desnu od drugoga i ko prvi do cilja pogjednik, memori

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj m.a.r.t.y. prvotno napisa Vidi poruku
    imam kakva knjiga gdje su opisane takve igre?
    joj kak sam smotana (ipak sam ja mama na porodiljnom ), čim sam ovo napisala sam se sjetila da doma imam knjigu koja se zove "Igre učilice" (postoji i "Igre stvaralice" od iste autorice) i otišla virnuti što ima u njoj.
    Knjiga je odlična, ima super ideja za animirati djecu, pa eto preporučam je svima...i sebi odgovaram

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eto bravo za tebe da si se sjetila sad ti ni ne treba pomoć.
    Sretno i lijep provod na rođosu nadam se da će biti lijepše vrijeme

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi ćemo biti u zatvorenom prostoru gdje neće biti baš previše mjesta za jurnjavu

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mene je teta koja je čuvala dj na rođendanu iznenadila uvezanom knjigicom.
    Dala je klincima da nacrtaju na kolaž papire nešto (dj 1-4g). Svaki papir druge boje.
    Na rastanku mi je poklonila to uvezano kao knjigicu i uspomenu na naš rođ sa imenom dj ispod njegove škrabotine.
    Bio je bebasti mirniji rođendan, čuvala ih je teta iz jaslica u mojoj dj sobi.
    Plesali su bebaste plesove (tipa ringe raja i kad si sretan), čitala im knjige i crtali su.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo podižem malo, ako ima netko još neku ideju za djecu od 3-5 godina u zatvorenom prostoru.
    Naime, vjerujem da će se najviše igrati sami, ali isto tako pretpostavljam da će doći i faza divljanja kada im postane dosadno, vruće, previše šećera, previše podražaja... pa bi ih ja onda malo smirila, animirala.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, ideja sa igrokazom mi se sviđa, ali mi trenutno ništa ne pada na pamet, ako neko ima ideju za nešto kratko, veselo i naravno da mogu sama odigrati sve uloge

Hvala vam puno na pomoći

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

glazbena igra - krugovi u bojama i kad pjesma stane svako dijete mora stati na krug, svaki put je jedan manje (slično kao sa stolicama ali manjoj djeci lakše)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Borka igrokaz možeš i improvizirati, ja svojima kući često priređujem raznorazne s ikeinim lutkama za prste i za ruke, izmišljam, improviziram, njima je najbitnije da ima humora, ne znam da li jgrizan ima neki poseban igrokaz na umu ali mojima i ovo bude super, a pogotovo jer je uvijek nešto novo. Što se tiče plesa po krugovima u boji možeš se poslužiti krugovima iz twistera!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ova me tema podsjetila na moje vječito traženje kada su rođendani u pitanju. Naime teško na jednom mjestu mogu naći čaše, tanjuriće i slično za rođendan na nekog lika koji je već aktualan za rođendan (npr.. winnie the pooh). Na stranim webshopvima ima super paketa ali je dostava uvijek paprena. Kod nas znam da postoji delfin trgovina s tim ali i oni znaju imati dekoraciju na raspar...Znate možda neku trgovinu, ovako ili online gdje imaju baš dobar izbor?

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala vam cure na pomoći.

Nikoliša prošle godine je Interšpar imao dobar izbor, ne znam kako je ove godine.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kapijo kapijo otvori vrata...iako za tu igru treba nekih 3 metra prostora za potezanje dviju grupa

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

interšpar kao i svi ostali naruči određeni broj komada i nadopunjuje tek kad svega dobro nestane. Ako rođendan pada tik nakon narudžbe super, a ako ne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •