Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Slikanje po staklu i salvetna tehnika-kako?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Slikanje po staklu i salvetna tehnika-kako?

Odlučila sam sa klincem ove godine raditi poklone za pod bor! Htjela bih oslikati neke vazice, zdjelice, flašice i napaviti ono sa salvetama! No nemam pojma o tome
    Več par dana čitam po internetu kak se to radi i potpuno sam se izgubila u svim tim vrstama boja i kistova i lakova...
    Nemam baš neki ogromni buđet tak da nemam prostora za kupiti krive boje! A sigurna sam da tu među vama ima znalaca!
    Treba mi savjet što točno trebam za crtati po flašici-kakvu boju da tražim i sa čime bi mogla pobojati prvo flašicu da mi bude neka kao podloga?
    A za salvete me zanima koje ljepilo trebam i kak se to točno radi-ako mi neko može ukratko objasniti? eh da-i di se to isplati kupovati-u mulleru ili baš u specijalnim dučanima?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

umjesto specijalnih ljepila za salvetnu tehniku, mozes koristiti i drvofiks razrijedjen vodom. jeftinije, a efikasno.

ja obicno "umutim" ljepilo i vodu u staklenci i nepotroseno dobro zacepim i spremim u frizider (napisem na staklenku sto je unutra )

kod rada s tankim papirima (salvete i sl.) bitno je da ti podloga ne bude u boji, ja obicno (ako nemam cime ili kako prebojati bijelom bojom) prvo preljepim obicnim bijelim papirom, pa preko lijepim salvetu (obicno koristim jednobojne jer je s uzorcima potrebna veca paznja i preciznost)...

vrlo je jednostavno za rad, mi obicno (klinci i ja) ukrasavamo raznorazne kutije (od pahuljica, keksa, caja, cegabilo, odrezemo jednu stranu i ukrasimo kutijicu izvana i iznutra)...

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

litala ti je objasnila ukratko sve.
    kod salvete koristiš samo gornji sloj gdje je motiv kojeg izrežeš
    staklo možeš farbati na nekoliko načina:
    1. bojama za staklo (uzmi kist školski za temperu, ne treba ti nikakav skupi)
    2. temperom i istim kistom direkt po staklu nacrtaš što želite, dobro osušite temperu i sve premažete bezbojnim lakom
    3. možeš i staklenku cijelu prekriti nekim mekim papirom (tipa bijelih kuhinjskih ručnika ili wc papirom , što meksši to bolji). Papit ćeš zalijepiti otopinom drvofixa i vode (okviran omjer ti je 3 naspram 1 ,u korist vode, ali može i malo više i manje vode, zalijapit će ga svejedno)trackaj ljepila što više i lijepi na to papir, pa opet trackaj kistom ljepilo . Zatim pusti osušiti , treba malo duže. Nakon toga nacrtaj božićne motive, ornamente (snijeg, pahuljice, zvijezde repatice razne crveno zelene kombinacije, borove, djeda mrazove i obojaj temperama. Ili stavi šljokice, glitere, nek se sjaji...Što ti je naboranije bit će zanimljivije. A možeš i izrezati salvete i njih zalijepiti, a za taj način je bolje što je podloga ravnija.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala cure
    bila sam u mulleru danas da izvidim situaciju kakve boje imaju i za sad sam si kupila set kistova! Niko sretniji od mene

znači kad idem ljepiti papir ili salvetu-prvo premažem ljepilom pa zaljepim papir i onda opet gore još po papiru namažem ljepilo? ili lak?

I ove bijele podloge na staklu-sa čim se to napravi? sa temperom ili mora biti neka druga boja-ona akrilna?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vidi ovdje, sve je lijepo objašnjeno:
    http://www.coolinarika.com/recept/sa...-za-pocetnike/
    Imaš na coolki još puno savjeta, samo malo pretraži, ukucaj u tražilicu i naći ćeš sve odgovore oko ove tehnike.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sss ovaj link je super! a tek slikice pokraj! pogledala sam dosta toga ali ovo nisam prije vidla!
    odoh proučavati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •