-
-
umjesto specijalnih ljepila za salvetnu tehniku, mozes koristiti i drvofiks razrijedjen vodom. jeftinije, a efikasno.
ja obicno "umutim" ljepilo i vodu u staklenci i nepotroseno dobro zacepim i spremim u frizider (napisem na staklenku sto je unutra
)
kod rada s tankim papirima (salvete i sl.) bitno je da ti podloga ne bude u boji, ja obicno (ako nemam cime ili kako prebojati bijelom bojom) prvo preljepim obicnim bijelim papirom, pa preko lijepim salvetu (obicno koristim jednobojne jer je s uzorcima potrebna veca paznja i preciznost)...
vrlo je jednostavno za rad, mi obicno (klinci i ja) ukrasavamo raznorazne kutije (od pahuljica, keksa, caja, cegabilo, odrezemo jednu stranu i ukrasimo kutijicu izvana i iznutra)...
-
litala ti je objasnila ukratko sve.
kod salvete koristiš samo gornji sloj gdje je motiv kojeg izrežeš
staklo možeš farbati na nekoliko načina:
1. bojama za staklo (uzmi kist školski za temperu, ne treba ti nikakav skupi)
2. temperom i istim kistom direkt po staklu nacrtaš što želite, dobro osušite temperu i sve premažete bezbojnim lakom
3. možeš i staklenku cijelu prekriti nekim mekim papirom (tipa bijelih kuhinjskih ručnika ili wc papirom , što meksši to bolji). Papit ćeš zalijepiti otopinom drvofixa i vode (okviran omjer ti je 3 naspram 1 ,u korist vode, ali može i malo više i manje vode, zalijapit će ga svejedno)trackaj ljepila što više i lijepi na to papir, pa opet trackaj kistom ljepilo . Zatim pusti osušiti , treba malo duže. Nakon toga nacrtaj božićne motive, ornamente (snijeg, pahuljice, zvijezde repatice razne crveno zelene kombinacije, borove, djeda mrazove i obojaj temperama. Ili stavi šljokice, glitere, nek se sjaji...Što ti je naboranije bit će zanimljivije. A možeš i izrezati salvete i njih zalijepiti, a za taj način je bolje što je podloga ravnija.
-
-
Vidi ovdje, sve je lijepo objašnjeno:
http://www.coolinarika.com/recept/sa...-za-pocetnike/
Imaš na coolki još puno savjeta, samo malo pretraži, ukucaj u tražilicu i naći ćeš sve odgovore oko ove tehnike.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma