Results 1 to 48 of 48

Thread: Nadjev za palacinke?

luce2006's Avatar

Default Nadjev za palacinke?

Osim s klasicnim marmelada/nutella/sir/kakao, s cime jos mazete palacinke?

Bas sam se zazeljela neceg drugacijeg pa sam maloprije nekoliko palacinki premazala sa zlicicom meda i na to posula orahe. Eno ih hlade se, cekam djecu da se vrate pa da ih probamo. Ima li jos nekakva zgodna kombinacija? Moze i slano!

Beti3's Avatar

Mi volimo meljene orahe, kiselo vrhnje i šećer, pa u tople palačinke, mmmmm.

kiara79's Avatar

mi nekak najviše volimo džem od jagoda ili kupina...

Lucas's Avatar

i mene danas uhvatila želja za palačinkama.....i to zapečenim sa sirom u roli....

a pol sam ih napravila-zapekla sa nekim pekmezom od višnje iz lidla, šta ima komadiće višnje u sebi al mi ne paše, pa sam ka pomješala sa sirom i nafilala i zapekla uz ove samo sa sirom .....mmmmmrak

i ja volim palačinke sa pekmezom od šljiva i kiselim plavim vrhnjem-ne zapečeno-samo tak namazano

bijelko's Avatar

danas je dan za palačinke, mi svoje upravo pojeli. klasika, mamina marmelada od jagoda.
    pratim vas

enchi's Avatar

Med i cimet.
    I ja pratim!

tua's Avatar

rastopiti cokoladu za kuhanje s malo mlijeka i u to staviti mljevene orahe.

ani4's Avatar

Moji mazu Linoladu/Nutellu i gore posipaju kokos, a mm mljevene orahe. Ja volim Linoladu sa narezanom bananom na ploskice. To mi je najdraza kombiacija!

superx's Avatar

Ja prelijem mljevene orahe sa vrućim mlijekom i malo šečera u prahu, kap ruma, i mm dlja s time.
    Ali mi ne čekamo da se ohlade jedu se odmah sa tave, ne stignem peći.
    Ja pak obožavam pekmez od marelice domaći.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

nutela plus sladoled plus šlag aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Osoblje foruma emily's Avatar

domaci pekmez od sljiva, onako malo kiselkasti
    nema boljeg

ani4's Avatar

Ja bi palacinke!!
    Bilo kakve, trenutno nadjev uopce nije bitan...

n.grace's Avatar

Mi volimo nadjev sa svježim sirom i mljevenim orasima (pošećeri se po ukusu), zatim se slože u lim, preliju sa slatkim vrhnjem (ili kiselim, malo pošećerenim) i zapeku u pećnici da dobiju lijepu boju.
    Od ostalih nadjeva - pekmez, nutella, topljena čokolada, orasi, med.

Ripcord's Avatar

Dajte slane varijante... onako nešto kao što je bilo u najboljoj palačinkarnici ikad na ovim prostorima (u Zg, blizu centra Kaptol) - tko je bio, zna o čemu pričam

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by luce2006 View Post
    Bas sam se zazeljela neceg drugacijeg pa sam maloprije nekoliko palacinki premazala sa zlicicom meda i na to posula orahe. Eno ih hlade se, cekam djecu da se vrate pa da ih probamo. Ima li jos nekakva zgodna kombinacija? Moze i slano!
    znam da je prekasno , ali zašto čekati djecu?

mašenka's Avatar

Nekidan napravila eksperiment sa ribanim jabukama, prodinstanim s cimetom - jako uspio eksperiment .

Anemona's Avatar

Pekmezi svih vrsta, krašekspres, topljena čokolada, orasi, mak, rogač s malo šećera pofureni mlijekom, sir,...

Peterlin's Avatar

Ja volim palačinke "s ničim" tj. prazne.

S druge strane, imam doma razmaženu bagru koja uglavnom macka moje domaće džemove i pekmeze, a slučajno ako ima doma, posegnut će i za raznoraznim preljevima iz bočice (čokolada, jagoda, karamel).

Mlađi si voli posipati mljevene orahe, kristal šećer i sve to "pokakati" šlagom i još gore čokoladu u prahu. Meni je zlo kad vidim što rade, pa takve egzibicije uglavnom izvode kod bake. MM obožava eurokrem/nutelu, ali to sam davno prognala iz kuće jer mi se mlađi sin osipa od toga. Zapečene sa sirom me podsjećaju na djetinjstvo, ali mi izazivaju žgaravicu. Bolja varijanta za punjenje je svježi sir+vrhnje s malo šećera, ribanom limunovom koricom i cvebama.

Ne pečem često palačinke, ja sam lijenčina i više volim napraviti šmarn, grisšmarn i zlevenku (brže je gotovo, manje zafrkancije i manje masnoće), pa onda unutra naribam jabuke i ne treba ništa mazati i brže je gotovo.

MariolaST's Avatar

U puding od vanilije umiješam kokos i time ih filujem, a onda odozgora obavezno još čokoladni preljev.
    Savršenstvo

Anemona's Avatar

Meni su inače bolje zapečene s pekmezom, ali i sa sirom su super.

Izmuti svježi sir i jaje i malo šećera, poželji i cimet i vanilin šećera, namazati palačinke i još preliti vrhnjem i zapeci u pećnici.

Orasi (ili još bolje lješnjaci ili bademi - prženi , naravno) i šećer i nutela. A umjesto nutele možeš ih preliti i tzv. vajnšatoom (npr. 2 žumanjaka se pomješa s 2 žlice šećera, izmiksa, doda 1 dL bijelog vina i kuha na pari uz mješanje)

A možeš palačinke puniti s kockicama zrelih breskvi. Savršeno osvježavajuće. I preko vajnšato.

A slane u sto varijanti - izreži šunku i sir na kockice, dodaj kielog vrhnja i začina po želji, nafiluj palačinke, posloži u tepsiju gore nabacaj ribanog sira i zapeci - posluži uz svježu salatu.

Onda možeš ih puniti mljevenim mesom i gljivama (to prije izdinstaj) i isto ih posložiti u tepsiju pa gore sir. Ili ih možeš ispohati.

Ili namaži abc sirom i ubaci malo vlasca ili začina po volji.

A ovo je već za malo dodatnog posla http://www.coolinarika.com/recept/ma...om-i-jagodama/
    Last edited by Švrćo; 07.10.2011 at 09:04.

luce2006's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    znam da je prekasno , ali zašto čekati djecu?
    Zato jer se ja ne mogu zaustaviti kad ih se dohvatim...pa da im ne pojedem sve
    A i sladje mi je kad smo skupa za stolom.

Odlicni prijedlozi, neki zahtjevaju vise truda (tipa pohane palacinke, palacinke s mesom) pa to ostavljam za neka druga vremena. Cekam jos

jelena.O's Avatar

kod nas kad se jedu prazne onda se jedu tak da se napravi smješna pačalinka, prvo jedno oko,pa drugo pa nos,pausta , pa vuho, drugo, pa tek onda smaže. kad su to jedanput klinci jeli i bili kumovi u gostima samo su u čudu gledali kak to deca delaju. Inače se jedu s pekmezom, ili zapečene s onim kaj ima doma

u mojoj obitelji se palačinke tradicionalno pune mješavinom skute i domaće marmelade, tako su radili kod moje mame na ćićariji

prije toga ide maneštrica

ponedjeljkom

jelenkić's Avatar

Ja sam baš jučer u nedostatku ideja za ručak napravila slankaste palačinke, punila ih naribanim sirom,salamom i narezanim maslinama, posipala origanom, prelila malo kečapom, zarolala, stavila u tepsiju, premazala mileramom i kečapom i zapekla u pečnici i bile su super pizza palačinke.

davorkica's Avatar

- sirni namaz (tipa ABC) i marmelada
    - nutella i slag (onaj Ledov smrznuti)
    - sladoled
    - mljeveni orasi

genius's Avatar

pokapati po palačinama limunov sok i malo šečera,mmmm ili palačinke s šumskim vočem i maraskinom.....kod djece nutella je zakon

*mamica*'s Avatar

Moj dragi napravi punjene svježim sirom, šunkom i vrhnjem, i još to polije vrhnjem i ribanim sirom i tako zapeče. I natjerat ću ga da ih sutra napravi za doručak
    Last edited by *mamica*; 07.10.2011 at 16:54.

nutela+višnje iz kompota+mljeveni petit beurre
    mljac

enchi's Avatar

Od sinoć - pekmez od borovnica i slatko vrhnje (tekuće, nisam ga umutila). Kiselkasto plus slatko, baš mi je pasalo!

luce2006's Avatar

Hvala svima na prijedlozima!

Osoblje foruma blackberry's Avatar

uh...mene su navukli na jaffa palačinke...nutella i marmelada od naranče....mmmmmmmm

ribice's Avatar

Puding od vanilije + na sve rastezljeivi karamel joj ne smijem ni misliti :D

stella's Avatar

Kod mene je otkriće vrući nadjev od višanja + hladni sladoled; prava bomba.Nadjev od višanja radim tako da stavim zamrznute višnje sa sećerom da prokuhaju, i dodam u to puding od vanilije da zgusne smjesu.Time ih punim.Njaaaam

Berlin's Avatar

Quote Originally Posted by blackberry View Post
    uh...mene su navukli na jaffa palačinke...nutella i marmelada od naranče....mmmmmmmm
    Koji je omjer,1:1?

Osoblje foruma blackberry's Avatar

uh...ja sam ti odokativan tip...
    ali, mislim da uvijek stavim više nutelle a manje marmelade...

mrkvica05's Avatar

Baš sam nedavno dobila mail s receptima za palačinke - raznorazni nadjevi, slani, slatki...

Pa ako nekoga zanima šaljem mailom (ne znam kako bih to ovdje stavila).

pikula's Avatar

meni nema do palačinki u vajnšatou i mozart palačinki - prvo se vrlo tanko namaže nutela, pa mljeveni lješnjaci pofureni mljekom (pripaziti na višak mlijeka), posipa sjeckanim pistacijama (neslanim) i zarola pa prelije rastopljenom čokoladom servira se sa sladoledom od vanilije (MM smo mislili da će to biti neko kičasto preslatko jelo kad smo to vidjeli u Beču, ali neeee, predobro je)

MalaSirena's Avatar

Naše omiljene kombinacije:
    - kombinacija Nutelle i domaćih džemova (marelica, malina, jagoda, višnja, borovnica - na Nutellu se poslažu hrpice džema)
    - Nutella i svježe voće (banane, jagode, maline, borovnice)
    - dulce la leche s domaćim džemom ili sa svježim voćem
    - sve gore navedene kombinacije još posipane mljevenim orasima/lješnjacima
    - palačinke posipana mljevenim orasima i šećerom, na to poslagane suhe šljive, preliveno mješavinom slatkog vrhnja i cimeta i zapečeno u rolu
    - palačinke punjene mljevenim orasima/lješnjacima i prelivene vajnšatoom

:slin:
    Slane palacinke:
    Zdindtati komadice piletine, dodati naribane tikvice i sir ( neki koji se fino topi) posoliti, popapriti i s tim napuniti palacinke! Onda ih preliti s vrhnjem za kuhanje i zapeci cca 15, 20 min u rerni!
    Mrak!

zapečene palačinke sa sirom.... mljac..može i na slatko i slano...mi preferiramo slatke...

kad se ispeku palačinke staviti na njih sir sa šećerom,zarolati i slagati "tepsiju", zatim napraviti nadjev od sira,,kiselog vrhnja,vanilin šećer,šećer,dva-tri jaja...zamutiti...

poslagati jedan red palačinki ,pa preliti sa nadjevom,pa drugi red,pa preliti nadjevom,i sve dok ti stane u "tepsiju"... peći na 200-250 oko 20 min...al ja to sve odokativno... nama treba otprilike 1 kg svježeg sira na 30-40 palačinki...

Sek@'s Avatar

U subotu sam radila palačinke sa nutelom, preko koje sam posula mljeveni petit keks i mljevene orahe. Zarolala sam ih i ukrasila sa tekućom čokoladom. Bile su preprefine i svi gosti su bili oduševljeni.

iki's Avatar

Quote Originally Posted by MariolaST View Post
    U puding od vanilije umiješam kokos i time ih filujem, a onda odozgora obavezno još čokoladni preljev.
    Savršenstvo
    Ovo moram probati, dobro zvuči!
    Kad veliš kokos, misliš na kokosovo brašno, ili?

anitak's Avatar

palačimke punjene mljevenim jmesom,mogu pohane a mogu i zapečene....njamiiiiii
    i naravno zapečene sa sirom

rosa's Avatar

slatke su mi najdraže s nutelom po kojoj pospem mljevene petit kekse,zarolam i onda odozgora prelijem umakom od višanja iz kompota (prokuhati kompot od višnjanja+voda+šećer,zblendati i dodati malo gustina)
    predobra slatko-kisela kombinacija

slana varijanta koja mi je najfinija je ujedno i najnezdravije: pohane palačinke punjene šunkericom i goudom..mljac

palačinke s kestenom-50 dag kestena,1dl slatkog vrhnja,2žlise ruma,gore šlag
    palačinke s lješnjacima-samljeti pržene lješnjakeoko 200g,žumanjka izmiksati sa 6 žlica šećera,dodati 2 žlice gustina,4dl mlijeka,kuhati na pari da se zgusne ,dodati 4 žličice ruma.Nafilovane preliti preljevom od čokolade
    -tražim kolače za sutra u staroj Mili iz 89,naslovnica Sanja Doležal s kratkom kosom i naiđem na tvoje pitanje o palačinkama i u Mili ovi recepti.Mislim da će ovi s kestenom biti moj favorit.

bijelko's Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Mi volimo meljene orahe, kiselo vrhnje i šećer, pa u tople palačinke, mmmmm.
    probaj još u vrhnje iscijediti sok od naranče, odlično je