Results 1 to 48 of 48

Thread: Nadjev za palacinke?

  1. #1
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default Nadjev za palacinke?

    Osim s klasicnim marmelada/nutella/sir/kakao, s cime jos mazete palacinke?

    Bas sam se zazeljela neceg drugacijeg pa sam maloprije nekoliko palacinki premazala sa zlicicom meda i na to posula orahe. Eno ih hlade se, cekam djecu da se vrate pa da ih probamo. Ima li jos nekakva zgodna kombinacija? Moze i slano!

  2. #2
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,281

    Default

    Mi volimo meljene orahe, kiselo vrhnje i šećer, pa u tople palačinke, mmmmm.

  3. #3

  4. #4
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    mi nekak najviše volimo džem od jagoda ili kupina...

  5. #5
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    i mene danas uhvatila želja za palačinkama.....i to zapečenim sa sirom u roli....

    a pol sam ih napravila-zapekla sa nekim pekmezom od višnje iz lidla, šta ima komadiće višnje u sebi al mi ne paše, pa sam ka pomješala sa sirom i nafilala i zapekla uz ove samo sa sirom .....mmmmmrak

    i ja volim palačinke sa pekmezom od šljiva i kiselim plavim vrhnjem-ne zapečeno-samo tak namazano

  6. #6
    bijelko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Istra
    Posts
    983

    Default

    danas je dan za palačinke, mi svoje upravo pojeli. klasika, mamina marmelada od jagoda.
    pratim vas

  7. #7
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Med i cimet.
    I ja pratim!

  8. #8
    tua's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    910

    Default

    rastopiti cokoladu za kuhanje s malo mlijeka i u to staviti mljevene orahe.

  9. #9
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Moji mazu Linoladu/Nutellu i gore posipaju kokos, a mm mljevene orahe. Ja volim Linoladu sa narezanom bananom na ploskice. To mi je najdraza kombiacija!

  10. #10
    superx's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    zagreb
    Posts
    1,395

    Default

    Ja prelijem mljevene orahe sa vrućim mlijekom i malo šečera u prahu, kap ruma, i mm dlja s time.
    Ali mi ne čekamo da se ohlade jedu se odmah sa tave, ne stignem peći.
    Ja pak obožavam pekmez od marelice domaći.

  11. #11
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    nutela plus sladoled plus šlag aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  12. #12
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,490

    Default

    domaci pekmez od sljiva, onako malo kiselkasti
    nema boljeg

  13. #13
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Ja bi palacinke!!
    Bilo kakve, trenutno nadjev uopce nije bitan...

  14. #14
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Mi volimo nadjev sa svježim sirom i mljevenim orasima (pošećeri se po ukusu), zatim se slože u lim, preliju sa slatkim vrhnjem (ili kiselim, malo pošećerenim) i zapeku u pećnici da dobiju lijepu boju.
    Od ostalih nadjeva - pekmez, nutella, topljena čokolada, orasi, med.

  15. #15
    Ripcord's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,160

    Default

    Dajte slane varijante... onako nešto kao što je bilo u najboljoj palačinkarnici ikad na ovim prostorima (u Zg, blizu centra Kaptol) - tko je bio, zna o čemu pričam

  16. #16
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,146

    Default

    Quote Originally Posted by luce2006 View Post
    Bas sam se zazeljela neceg drugacijeg pa sam maloprije nekoliko palacinki premazala sa zlicicom meda i na to posula orahe. Eno ih hlade se, cekam djecu da se vrate pa da ih probamo. Ima li jos nekakva zgodna kombinacija? Moze i slano!
    znam da je prekasno , ali zašto čekati djecu?

  17. #17
    mašenka's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    jedna šuma u istri ;)
    Posts
    523

    Default

    Nekidan napravila eksperiment sa ribanim jabukama, prodinstanim s cimetom - jako uspio eksperiment .

  18. #18
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Pekmezi svih vrsta, krašekspres, topljena čokolada, orasi, mak, rogač s malo šećera pofureni mlijekom, sir,...

  19. #19
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,936

    Default

    Ja volim palačinke "s ničim" tj. prazne.

    S druge strane, imam doma razmaženu bagru koja uglavnom macka moje domaće džemove i pekmeze, a slučajno ako ima doma, posegnut će i za raznoraznim preljevima iz bočice (čokolada, jagoda, karamel).

    Mlađi si voli posipati mljevene orahe, kristal šećer i sve to "pokakati" šlagom i još gore čokoladu u prahu. Meni je zlo kad vidim što rade, pa takve egzibicije uglavnom izvode kod bake. MM obožava eurokrem/nutelu, ali to sam davno prognala iz kuće jer mi se mlađi sin osipa od toga. Zapečene sa sirom me podsjećaju na djetinjstvo, ali mi izazivaju žgaravicu. Bolja varijanta za punjenje je svježi sir+vrhnje s malo šećera, ribanom limunovom koricom i cvebama.

    Ne pečem često palačinke, ja sam lijenčina i više volim napraviti šmarn, grisšmarn i zlevenku (brže je gotovo, manje zafrkancije i manje masnoće), pa onda unutra naribam jabuke i ne treba ništa mazati i brže je gotovo.

  20. #20
    MariolaST's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Split
    Posts
    293

    Default

    U puding od vanilije umiješam kokos i time ih filujem, a onda odozgora obavezno još čokoladni preljev.
    Savršenstvo

  21. #21
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Meni su inače bolje zapečene s pekmezom, ali i sa sirom su super.

  22. #22

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Osijek
    Posts
    580

    Default

    Izmuti svježi sir i jaje i malo šećera, poželji i cimet i vanilin šećera, namazati palačinke i još preliti vrhnjem i zapeci u pećnici.

    Orasi (ili još bolje lješnjaci ili bademi - prženi , naravno) i šećer i nutela. A umjesto nutele možeš ih preliti i tzv. vajnšatoom (npr. 2 žumanjaka se pomješa s 2 žlice šećera, izmiksa, doda 1 dL bijelog vina i kuha na pari uz mješanje)

    A možeš palačinke puniti s kockicama zrelih breskvi. Savršeno osvježavajuće. I preko vajnšato.

    A slane u sto varijanti - izreži šunku i sir na kockice, dodaj kielog vrhnja i začina po želji, nafiluj palačinke, posloži u tepsiju gore nabacaj ribanog sira i zapeci - posluži uz svježu salatu.

    Onda možeš ih puniti mljevenim mesom i gljivama (to prije izdinstaj) i isto ih posložiti u tepsiju pa gore sir. Ili ih možeš ispohati.

    Ili namaži abc sirom i ubaci malo vlasca ili začina po volji.


    A ovo je već za malo dodatnog posla http://www.coolinarika.com/recept/ma...om-i-jagodama/
    Last edited by Švrćo; 07.10.2011 at 09:04.

  23. #23
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    znam da je prekasno , ali zašto čekati djecu?
    Zato jer se ja ne mogu zaustaviti kad ih se dohvatim...pa da im ne pojedem sve
    A i sladje mi je kad smo skupa za stolom.

    Odlicni prijedlozi, neki zahtjevaju vise truda (tipa pohane palacinke, palacinke s mesom) pa to ostavljam za neka druga vremena. Cekam jos

  24. #24
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,146

    Default

    kod nas kad se jedu prazne onda se jedu tak da se napravi smješna pačalinka, prvo jedno oko,pa drugo pa nos,pausta , pa vuho, drugo, pa tek onda smaže. kad su to jedanput klinci jeli i bili kumovi u gostima samo su u čudu gledali kak to deca delaju. Inače se jedu s pekmezom, ili zapečene s onim kaj ima doma

  25. #25

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    u mojoj obitelji se palačinke tradicionalno pune mješavinom skute i domaće marmelade, tako su radili kod moje mame na ćićariji

    prije toga ide maneštrica

    ponedjeljkom

  26. #26
    jelenkić's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ludbreg
    Posts
    355

    Default

    Ja sam baš jučer u nedostatku ideja za ručak napravila slankaste palačinke, punila ih naribanim sirom,salamom i narezanim maslinama, posipala origanom, prelila malo kečapom, zarolala, stavila u tepsiju, premazala mileramom i kečapom i zapekla u pečnici i bile su super pizza palačinke.

  27. #27
    davorkica's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    295

    Default

    - sirni namaz (tipa ABC) i marmelada
    - nutella i slag (onaj Ledov smrznuti)
    - sladoled
    - mljeveni orasi

  28. #28
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    pokapati po palačinama limunov sok i malo šečera,mmmm ili palačinke s šumskim vočem i maraskinom.....kod djece nutella je zakon

  29. #29
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Moj dragi napravi punjene svježim sirom, šunkom i vrhnjem, i još to polije vrhnjem i ribanim sirom i tako zapeče. I natjerat ću ga da ih sutra napravi za doručak
    Last edited by *mamica*; 07.10.2011 at 16:54.

  30. #30

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    nutela+višnje iz kompota+mljeveni petit beurre
    mljac

  31. #31
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Od sinoć - pekmez od borovnica i slatko vrhnje (tekuće, nisam ga umutila). Kiselkasto plus slatko, baš mi je pasalo!

  32. #32
    luce2006's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    758

    Default

    Hvala svima na prijedlozima!

  33. #33
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    uh...mene su navukli na jaffa palačinke...nutella i marmelada od naranče....mmmmmmmm

  34. #34
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Puding od vanilije + na sve rastezljeivi karamel joj ne smijem ni misliti :D

  35. #35
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Kod mene je otkriće vrući nadjev od višanja + hladni sladoled; prava bomba.Nadjev od višanja radim tako da stavim zamrznute višnje sa sećerom da prokuhaju, i dodam u to puding od vanilije da zgusne smjesu.Time ih punim.Njaaaam

  36. #36
    Berlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    uz more
    Posts
    784

    Default

    Quote Originally Posted by blackberry View Post
    uh...mene su navukli na jaffa palačinke...nutella i marmelada od naranče....mmmmmmmm
    Koji je omjer,1:1?

  37. #37
    Osoblje foruma blackberry's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    istra
    Posts
    1,259

    Default

    uh...ja sam ti odokativan tip...
    ali, mislim da uvijek stavim više nutelle a manje marmelade...

  38. #38
    mrkvica05's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zagreb
    Posts
    916

    Default

    Baš sam nedavno dobila mail s receptima za palačinke - raznorazni nadjevi, slani, slatki...

    Pa ako nekoga zanima šaljem mailom (ne znam kako bih to ovdje stavila).

  39. #39
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    meni nema do palačinki u vajnšatou i mozart palačinki - prvo se vrlo tanko namaže nutela, pa mljeveni lješnjaci pofureni mljekom (pripaziti na višak mlijeka), posipa sjeckanim pistacijama (neslanim) i zarola pa prelije rastopljenom čokoladom servira se sa sladoledom od vanilije (MM smo mislili da će to biti neko kičasto preslatko jelo kad smo to vidjeli u Beču, ali neeee, predobro je)

  40. #40
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Naše omiljene kombinacije:
    - kombinacija Nutelle i domaćih džemova (marelica, malina, jagoda, višnja, borovnica - na Nutellu se poslažu hrpice džema)
    - Nutella i svježe voće (banane, jagode, maline, borovnice)
    - dulce la leche s domaćim džemom ili sa svježim voćem
    - sve gore navedene kombinacije još posipane mljevenim orasima/lješnjacima
    - palačinke posipana mljevenim orasima i šećerom, na to poslagane suhe šljive, preliveno mješavinom slatkog vrhnja i cimeta i zapečeno u rolu
    - palačinke punjene mljevenim orasima/lješnjacima i prelivene vajnšatoom

  41. #41

    Default

    :slin:
    Slane palacinke:
    Zdindtati komadice piletine, dodati naribane tikvice i sir ( neki koji se fino topi) posoliti, popapriti i s tim napuniti palacinke! Onda ih preliti s vrhnjem za kuhanje i zapeci cca 15, 20 min u rerni!
    Mrak!

  42. #42

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    388

    Default

    zapečene palačinke sa sirom.... mljac..može i na slatko i slano...mi preferiramo slatke...

    kad se ispeku palačinke staviti na njih sir sa šećerom,zarolati i slagati "tepsiju", zatim napraviti nadjev od sira,,kiselog vrhnja,vanilin šećer,šećer,dva-tri jaja...zamutiti...

    poslagati jedan red palačinki ,pa preliti sa nadjevom,pa drugi red,pa preliti nadjevom,i sve dok ti stane u "tepsiju"... peći na 200-250 oko 20 min...al ja to sve odokativno... nama treba otprilike 1 kg svježeg sira na 30-40 palačinki...

  43. #43
    Sek@'s Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    406

    Default

    U subotu sam radila palačinke sa nutelom, preko koje sam posula mljeveni petit keks i mljevene orahe. Zarolala sam ih i ukrasila sa tekućom čokoladom. Bile su preprefine i svi gosti su bili oduševljeni.

  44. #44
    iki's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,675

    Default

    Quote Originally Posted by MariolaST View Post
    U puding od vanilije umiješam kokos i time ih filujem, a onda odozgora obavezno još čokoladni preljev.
    Savršenstvo
    Ovo moram probati, dobro zvuči!
    Kad veliš kokos, misliš na kokosovo brašno, ili?

  45. #45
    anitak's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    243

    Default

    palačimke punjene mljevenim jmesom,mogu pohane a mogu i zapečene....njamiiiiii
    i naravno zapečene sa sirom

  46. #46
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,460

    Default

    slatke su mi najdraže s nutelom po kojoj pospem mljevene petit kekse,zarolam i onda odozgora prelijem umakom od višanja iz kompota (prokuhati kompot od višnjanja+voda+šećer,zblendati i dodati malo gustina)
    predobra slatko-kisela kombinacija

    slana varijanta koja mi je najfinija je ujedno i najnezdravije: pohane palačinke punjene šunkericom i goudom..mljac

  47. #47

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    385

    Default

    palačinke s kestenom-50 dag kestena,1dl slatkog vrhnja,2žlise ruma,gore šlag
    palačinke s lješnjacima-samljeti pržene lješnjakeoko 200g,žumanjka izmiksati sa 6 žlica šećera,dodati 2 žlice gustina,4dl mlijeka,kuhati na pari da se zgusne ,dodati 4 žličice ruma.Nafilovane preliti preljevom od čokolade
    -tražim kolače za sutra u staroj Mili iz 89,naslovnica Sanja Doležal s kratkom kosom i naiđem na tvoje pitanje o palačinkama i u Mili ovi recepti.Mislim da će ovi s kestenom biti moj favorit.

  48. #48
    bijelko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Istra
    Posts
    983

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Mi volimo meljene orahe, kiselo vrhnje i šećer, pa u tople palačinke, mmmmm.
    probaj još u vrhnje iscijediti sok od naranče, odlično je

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •