Odlučila sam se kupiti tofu pa da i to čudo probam ali sve marinade uključuju razne soja soseve koje ne mogu, bijela vina, ovo ono..... :/ čime da mariniram? (ne smijem koristiti octeve, alkohol, šećer, kvasce)
Odlučila sam se kupiti tofu pa da i to čudo probam ali sve marinade uključuju razne soja soseve koje ne mogu, bijela vina, ovo ono..... :/ čime da mariniram? (ne smijem koristiti octeve, alkohol, šećer, kvasce)
Ne znam da li je senf isto na popisu nepoželjnih namirnica, ali meni je on odličan za marinadu ako ne koristim soya sos, stavim žličicu senfa, dodam maslinovo ulje, eventualno po želji malo češnjaka, sol (ili vegetu), plus još začine po želji; od korijandra, oraščića, kurkume, chilly-a pa do ružmarina, smjese dalmatinskih začina... ma razne kombinacije ovisno o afinitetima da li želiš istočnjački štih, meksički, talijanski, dalmatinski...
Dimljeni je po meni više za na sendvič, a svježi mi na sendvič ne valja - bolji je za pripremanje jela jer je blaži. Ovaj dimljen kad se skuha je još "jače aromatiziran po dimu" nego kad se nareže na sendvič. Jednom sam ga stavila u grah varivo i požalila, jer je cijeli grah imao miris kao da je kuhano dimljeno meso u njemušto meni kao vegiću baš nikako nije odgovaralo. I mislim da sam ga jednom isprobala u wok-u, ali ista stvar, bio mi je preintenzivan okus po dimu i teško za kombinirati s začinima i jelom koje pripremam.
Nažalost ni senf ne smijem. Kupila sam s povrćem jer mi je taj prvi došao pod rukutek kad sam došla doma sam išla gledati kakvih sve ima i što bih s kojim mogla.