Nemam pojma kako je u inozemstvu, nisam probala (još), ali imam dva totalno drugačija poroda iza sebe i uopće se ne slažem niti sa jednom od ovih tvrdnji.
Odnosno, slažem se samo s ovim boldanim. Doduše, plača bebe se ne sjećam jer su me prethodno zdrogirali s Dolantinom, ali se jako dobro sjećam vlastitih osjećaja. Prošlo je tri godine, ali i dalje pamtim tu bol i poniženje i nemoć i ljutnju i tugu i strah koji su me obuzeli nakon poroda i prate me do dana današnjeg.
A objektivno nisam doživjela ništa posebno strašno. Porod kakav 90 posto žena doživi u Hrvatskoj.
Nije bilo nikakve euforije, samo tuga i suze.
I dopuštam da je nekim ženama u bolnici bilo drukčije i da su zadovoljne svojim bolničkim porodima. Štoviše, drago mi je zbog toga. Ali uvažite onda i činjenicu da postoje i drukčija iskustva. Većina mojih prijateljica ima slične priče poput moje. I svako se s time nosi kako zna i umije, uglavnom uz joker: bitno da je prošlo i da smo beba i ja dobro.
Meni su i druge stvari bitne. I ne znam u kojem filmu bi ja ikada više kročila u hrvatsko rodilište. Valjda u nekom SF žanra.

Odgovori s citatom