ne treba gledati sve crno-bijelo, odnosno ako nisi za onda si protiv. upravo sam na to htjela sugerirati. ne kažem ja da je sve idealno,a dosta toga vjerovatno nije uopće dobro. dio toga što se ovdje piše stvarno stoji i trebalo bi se mijenjati. nešto se već promijenilo. evo recimo kod nas je u bolnici radila jedna doktorica koja je bila pobornica prirodnog poroda, ali ju je sputavao šef, oni valjda funkcioniraju tako da se trebaju kolektivno držati određenih propisa i jasno mi je zašto je to tako. vidi, mi se možemo generalno složiti da se porod previše medikalizira, ali ne možemo ulaziti u pojedinačne slučajeve i ocjenjivati što je kome trebalo, a što nije i što treba napraviti jer je po meni to nekakvo pabričenje po struci.
ne govorim za tebe, ali reagirala sam jer određeni ljudi gotovo demoniziraju cijelu struku i instituciju što u ljudima stvara osjećaj panike i nepovjerenja. s takvim stavom sigurno nije dobro ići rađati jer koliko god se mi informirali, pročitali knjiga i što sve ne, opet dosta toga ne možemo samo tako naučiti, znati prepoznati jer u suprotnom nam doktori uopće ne bi ni trebali. pa valjda znaš o čemu pričam.
i zaista mi se ne sviđa ovo dancino hrvatske ružičaste naočale. sugerira da smo mi svi glupe i totalno neinformirane ovce. naravno da ni ja nisam bila sa svime zadovoljna i da mislim da je moglo biti bolje. za neke stvari je zaista dovoljno samo malo bolje volje i organizacije, ali druge će se možda teže promijeniti i za to je dobro što se ljudi bore, što se vi borite da svima bude bolje. samo pri tome treba biti realan i konstruktivan, odnosno prikazati situaciju realnom a to znači istaknuti negativne, ali i pozitivne strane. zaista ne smatram da je kod nas sve tako totalno necivilizirano i neljudski kao što to neki prikazuju.

Odgovori s citatom