ani4 prvotno napisa
Tu se potpuno slazem!
Ja sma rodila 4 puta i niti jednom se nisam osjecala posramljeno, uvrijedeno, ponizeno ili nesto drugo.
Znala sam da idem u bolnicu, a ne u hotel sa 5 zvijezdica gdje ce mi ljubiti noge, klanjati mi se i skakati na svaki moj mig.
Nisu me drogirali kada sam rekla da ne zelim lijekove, nisu me brijali niti klistrirali jer sam rekla da to ne zelim, setala sam sve dok sam mogla stajati na nogama. Mm je bio sa mnom.
Ne znam, cini mi se da zene dolaze na porod sa prevelikim ocekivanjima i zato su razocarane i povrijedene kada nije sve onako kako su si zamislile. Tu ne zelim reci kako trebaju pristati na ponizavanje, nebrigu, nepostivanje izricitih zelja ili bilo sto drugo. Ali treba shvatiti gdje ides ( da, i da si HR i prije se informirati o stanju u rodilistu) i svoja ocekivanja uskladiti sa situacijom.
Meni strasno ide na zivce prekenjavanje oko bolnicke hrane i zalopojke koliko je losa i da zene malte ne umiru od gladi u bolnicama. Ma dajte, cisto preseravanje...
Takoder mi se ne svida ovo apeliranje na odlaske na porod izvan Hr. Mislim da bi bilo bolje smisliti kako pomoci da se Hr rodilista dignu na visu razinu ( sto Rode vec i ovako hvalevrijedno rade), nego tjerati zene da radaju vani.