na ovaj općeniti govor..da je nešto možda bilo potrebno da bi se nešto....
pogotovo kad ti koji to nešto izvode imaju znanje i iskustvo...
imam odgovor iz svog vl iskustva
ako su oni toliko stručni i s iskustvom
znači da kad nam dođu s nekim prijedlogom ČAK par puta
onda to rade jer znaju da je to potrebno da bi se nešto dobro dovilo
zar ne?, jel tako??
tako bi trebalo bit
ili
barem pretpostavljamo da je tako
kad dođu par puta s istim zahtijevom
ili čak s dodatno drugim zahtijevima
opet u par puta
očekivalo bi se tj bilo nužno da znaju o čem zbore
tako su meni na drugom induciranom vag porodu (zbog komplikacije preeklampijse, opasne po dijete i mene)
došli sa zahtijevom:
- prokidanje vodenjaka, u par navrata
- ublaživanje boli, u par navrata
- o klistiru i brijanju te epi da ne zborim..no to se idvijalo prije indukcije. na kraju sam s jednim zaista predivnim dr-om dogovorila neke granulice na prirodnoj bazi, umjesto klistira..te me je to, mjesto eksplozije, potjeralo u više sati više puta..što mi je daleko više odgovaralo nego kad sam u prvoj trudnoći izbezumljeno čistila wc iza sebe s kojom rolicom papira...užas
- drip je onak spomenut kao bezveni biser tog, inače, predivnog doktora... ne znam ke mu je bilo.. rodila sam u roku 6h...tak da mu se taj biser i još jedan o ručnom širenju valjda omakao
- na samom izgonu odbila nježno gurkanje bebe preko mog trbuha
...
dakle, ak su sve te zahtjeve ponovili, il bar neke stavke, u više navrata, onda je za pretpostavit da ja nisam nikako mogla roditi bez svega toga, zar ne??
a vidi slučaja, jesam
a da se neš krivo dogodilo, pretpostavljam da bi onda bilo "to je zato jer niste to i to i to"
no to nije mogao biti slučaj jer smatram da za svako izvođenje treba postojati indikacija zato
kod mene je nije bilo

Odgovori s citatom