užas
to je ono o čem mi tu trubimo
da je njima to rutina

nisu svi takvi, znam i hvala Bogu da znam

meni je taj divni dr čak nakon poroda izašao u susret i javio sestrama koje rade s bebama da se moje dijete po mom naputku ne smije hraniti ničim osim mojom sisom (nisam znala kad ćemo se vidit, pa za svaki slučaj)
i još je, opet na moju molbu, zvao da vidi imali slobodnih apartmana, jer sam htijela rooming in 0-24
nažalost nije bilo slobodnih
sve na lijepu riječ i molbu
naš odnos je zaista bio korektan
recimo, nešto prije indukcije sam ga pitala dal može sa mnom biti prijateljica na porodu
i čovjek se lijepo ispričao i rekao - samo muž
znaš kak sam sretna bila!!! zbilja
tužna jer prijateljica nije mogla biti sa mnom, al sretna jer smo lijepo komunicirali
zahvalila sam mu i rekla da razumijem

dok..dok...
na odjelu babinjača...prošlo par sati od poroda.. donose klince ženama koje su rodile koji sat prije mene, il dan prije, kako koja...
meni ne donose
pitam sestru di je moje dijete, a ona kaže da ga ped nije pregledala
ja lijepo kažem da je beba sad već sigurno željna sise i da mi ga donese (inače bebu ne bi vidjela sve do ujutro, a rodila sam u 16:30)
ona kaže da to nije prema pravilima
na kraju sam lijepo al čvrsto rekla da izvoli pozvat dežurnu ped

i eto ti dr ped meni objašnjavajuć da ne mogu oni vako i nako, .. na moju dodatnu molbu da se dite ne hrani ničim neg samo sisom i kroz noć, ..da nemaju uvjeta...bla bla....što si ja umišljam, što samo ja izvodim probleme i sl...
i premda sam tih 5min lijepo govorila, smireno, objašnjavala...
koja su moja prava, prava moje bebe da isključivo bude hranjeno sisom a ne i ad...

na kraju mi je puka film i rekla sam da počne pisat otpusno pismo
e tad je i ona promjenila ploču.. dite su doveli, a kroz noć su me dizali da dođem i hranim bebolinu

ja sam sretna što smo se uspjeli izborit za samo i jedino sisu (bojali smo se atopijskog ko u prvog diteta)
al sam tužna što sam to dobila žešćim načinom